Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ

Ομιλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
 Κλέαρχου Περγαντά

Μονή Οσίου Λουκά, 2014

Στη χιλιάδων χρόνων ιστορία της πατρίδας μας, έχουν καταγραφεί πολλοί σταθμοί, πολλά ορόσημα. Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους, έχει η επανάσταση του 1821, ένα σημαντικότατο εθνικό, πολιτικό και ηθικό γεγονός της νεοελληνικής υπόστασης, και ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιοσημείωτα συμβάντα της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.)


ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.)
Το Σάββατο 29/03/2014 στην πόλη της Θεσσαλονίκης διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).
Oι εκλεγμένες υποψηφιότητες, μετά από την συμμετοχή
31 Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Σ.Σ), είναι :

Ονοματεπώνυμο
Αξίωμα
Σύλλογος Σαρ/ναίων

Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος
Πρόεδρος
ΣΣ Θεσσαλονίκης
Νάστος Σπυρίδων
Αντιπρόεδρος
ΣΣ Έβρου
Δερβίσης Ανδρέας
Γενικός Γραμματέας
ΣΣ Λαγκαδά
Καρυώτης Αθανάσιος
Ταμίας
ΣΣ Θεσσαλονίκης
Γκόγκος Γεώργιος
Ειδικός Γραμματέας
ΣΣ Σερρών
Κατσούλας Απόστολος
Έφορος Υλικού
ΣΣ Πιερίας
Καραγκούνης Απόστολος
Μέλος – Υπεύθυνος Ανταμωμάτων
ΣΣ Βάλτου Ξηρομέρου & Ευρυτανίας
Παππάς Κωνσταντίνος
Μέλος – Υπεύθυνος Πανελληνίου Ανταμώματος
ΣΣ Λάρισας
Τακμάκης Αθανάσιος
Μέλος – Υπεύθυνος Πανελληνίου Ανταμώματος
ΣΣ Μαγνησίας

Αναπληρωματικά Μέλη

Γιαννακός Κωστής
1ος επιλαχών
ΣΣ Τρικάλων
Κωστούλα Σοφία
2η επιλαχούσα
ΣΣ Τρικάλων
Γαλατάς Στέργιος
3ος επιλαχών
ΣΣ Κορδελιού

Εξελεγκτική Επιτροπή

Κυργιάννης Κωνσταντίνος
ΣΣ Ημαθίας
Νάκος Γεώργιος
ΣΣ Θράκης
Μπίτιλης

Αέρας νίκης στον Συνδυασμό Μπαμπαλή - Απομένουν οι τελευταίες “πινελιές” στο ψηφοδέλτιο του


Αέρας νίκης πνέει στο συνδυασμό του Θεόδωρου Μπαμπαλή «Ανανέωση Προοπτική», μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με την προσχώρηση στο ψηφοδέλτιό του και νέων ισχυρών προσωπικοτήτων του τόπου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων τις τελευταίες μέρες «οργώνει» χωριά του Δήμου Αγράφων, όπου συνομιλεί με τους κατοίκους, ακούει τα παράπονά τους και τους αναλύει με τη σειρά του το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα του Δήμου. 

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγαπητές φίλες και φίλοι, πολίτες της Στερεάς
Ξεκινάμε μια ακόμη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των μνημονίων στη περιφέρειά μας και να χαράξουμε μια νέα πορεία, που να ανταποκρίνεται στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στα συμφέροντα των κατοίκων της
Στο επίκεντρο της προσοχής μας είναι οι άνθρωποι και όχι οι αγορές. Όλοι αυτοί που χρόνια τώρα αδικήθηκαν, μάτωσαν, είδαν να ανατρέπονται οράματα και επιδιώξεις μιας ζωής, όλοι αυτοί που θέλουν μια άλλη πορεία της περιφέρειας και άλλη πολιτική.
Για αυτό θεωρούμε ότι μαζί σας χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Ένα νέο σύμφωνο Πολιτικής / Πολιτικών /Πολιτών για την πορεία της περιφέρειας. Σύμφωνο που θα προωθεί και θα υλοποιεί ένα νέο μοντέλο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, και θα αντιμετωπίζει:

Τοποθέτηση Β. Αποστόλου για το ΓάλαΕυάγγελος Αποστόλου
Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ
Συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

30/3/2014


Ομιλία του Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων της Κ.Ο. στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις».

«Κύριε Πρόεδρε, επειδή είδα κάποια αναστάτωση με τους συναδέλφους της Συγκυβέρνησης, που τους έχουμε χαρακτηρίσει ως «αντάρτες», κάτι μου φαίνεται πως έρχεται, αλλά εγώ είμαι υποχρεωμένος να τους πω να μην ξανασυμβεί ένα χιλιοπαιγμένο σίριαλ, όπου οι αντιδράσεις έχουν μια προδιαγεγραμμένη πορεία και αποτέλεσμα. Αυτό, θα το δούμε, όμως, αύριο.

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλη Αποστόλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 30.3.2014


«Οι πολίτες θα έχουν συμμετοχή»

«Δεν θα γίνουμε ικέτες της κεντρικής εξουσίας και των κομισάριών της στις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Θα πάρουμε αυτά που καθιστούν το θεσμό ουσιαστικό υπηρέτη και εκφραστή της βούλησης του λαού της Περιφέρειας. Μόνο έτσι θα υπηρετηθεί το όραμα της αποκέντρωσης με ενεργή Αυτοδιοίκηση»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

Χρησιμοποιεί ως τίτλο αυτού του αγώνα τη σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μια μεριά η παλαιοκομματική νοοτροπία, που λίγο πριν από τις εκλογές επιχειρεί να εξαγοράσει πολιτικές συνειδήσεις και τώρα πλέον δεν πείθει το σύγχρονο Ελληνα ψηφοφόρο, κι από την άλλη η νέα πολιτική συνείδηση, που όχι μόνο διαφοροποιείται από τις λειτουργίες του παρελθόντος, αλλά και αρθρώνει ένα νέο πολιτικό λόγο.
Κι αυτήν τη συνείδηση υπηρετούμε εμείς και θα εκφραστεί στην κάλπη. Οταν μιλά για νέο, δεν αναφέρεται στη νέα ηλικία, αλλά και στη νέα, ώριμη νοοτροπία του Ελληνα πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, που αμφισβητεί, κρίνει και στέκεται με σκεπτικισμό μπροστά στις κάλπες, χωρίς να επηρεάζεται από τις Σειρήνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κομματικών στρατών. Μιλάμε με τον Βαγγέλη Αποστόλου, το δραστήριο και συνεπή βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, ο οποίος στην εκλογική αναμέτρηση θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
* Για ποιους λόγους αποδεχθήκατε την υποψηφιότητα;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούµε στην 4 η (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίαση 4η

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούµε στην 4
η
 (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς
Ελλάδας, που θα πραγµατοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2014, ηµέρα ∆ευτέρα και ώρα 11.30 µ.µ.
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8),
µε τα ακόλουθα θέµατα της Ηµερήσιας ∆ιάταξης:

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη ΛΑΡΚΟΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης  και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος θα επισκεφθούν αύριο Δευτέρα 31 Μαρτίου και ώρα 10:00 το Μεταλλουργικό Εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη για το πολυνομοσχέδιο

Τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο “πολυνομοσχέδιτο οποίο περνά η συγκευβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες εξπρές ώστε να μην προλάβει ο λαός να αντιληφθεί το μέγεθος της βαρβαρότητας πρέπει να προβληματίσουν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μικρομεσαίο επαγγελματία και κτηνοτρόφο. 
Για άλλη μια φορά αποδείχνονται κάλπικες οι διαβεβαιώσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, η τεχνητή ευφορία που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν στο όνομα του περίφημου πλεονάσματος.
Αναδείχνεται παράλληλα και η εξόφθαλμη κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ που για άλλη μια φορά προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να συγκαλύψουν τον ένοχο, να εμφανίσουν ως “μνημονιακά” μέτρα που φέρνουν ολοκάθαρα τη σφραγίδα της ΕΕ και της πολιτικής της “ανταγωνιστικότητας”.
Με το πολυνομοσχέδιο δίνεται νέο συντριπτικό πλήγμα σε μισθούς, εργατικά δικαιώματα, ασφαλιστικά ταμεία. Έρχεται νέα μείωση του κατώτατου μισθού, επέκταση των συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα στο όνομα καταπολέμησης της ανεργίας. Οδηγούνται στον εκτοπισμό τμήματα επαγγελματιών και παραγωγών προς όφελος των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ και των μονοπωλίων. Σημαίνει νέο κύμα απολύσεων και παράδοσης δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Κανένα λαϊκό στρώμα δεν θα βγει αλώβητο.
Άμεση επίπτωση στην Ευρυτανία είναι η παραπέρα υποβάθμιση των τραγικών υπηρεσιών υγείας, καθώς οδηγούνται στην διαθεσιμότητα σημαντικές ειδικότητες εργαζομένων στο ΕΣΥ (οδηγοί & πληρώματα ασθενοφόρων). 
Οι εξελίξεις πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά όσους πίστεψαν τις διαβεβαιώσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όσους σκέφτονταν να δώσουν ψήφο στους εκλεκτούς τους σε ευρωβουλή, περιφέρεια και δήμο. Ανεξάρτητα από το αν κρύβονται πίσω από το φερετζέ του “ανεξάρτητου” ή του “υπερκομματικού” στηρίζουν με νύχια και με δόντια την κυβερνητική πολιτική. Να βγουν συμπεράσματα από τις μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου στελέχη στο Καρπενήσι φοράν την μάσκα του “ακομμάτιστου”, στην περιφέρεια πανηγυρίζουν για τις μεταγραφές γνωστών θιασωτών της αντεργατικής πολιτικής, ενώ βαδίζουν μαζί με τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και βιομήχανους στον ευρωμονόδρομο.
Να προβληματιστεί ο καθένας τι έχει ανάγκη: εκπροσώπους σε δήμο και περιφέρεια που θα αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ή δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα βάζουν πλάτη και θα δηλώνουν ότι τα βάσανα των λαϊκών οικογενειών δεν τους αφορούν. 
Καμία αναμονή, καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα της ΕΕ και τους υποψηφίους τους.
Ψήφο στο ΚΚΕ, στη Λαϊκή Συσπείρωση με τον Γιώργο Μαρίνο στην Περιφέρεια και τον Βασίλη Παπαροϊδάμη στο Καρπενήσι είναι βόλι στην αντιλαϊκή πολιτική, μεγάλη δύναμη για την ανασύνταξη, αγωνιστική ανάταση του εργατικού κινήματος για τη λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτοκτηνοτρόφων, νέων, γυναικών ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους.
Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ - ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Η κατάντια στον Δήμο Αγράφων δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς ούτε σήμερα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό. Πρόκειται για μια εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε μια εποχή που ο Δήμος βρίσκεται σε κόμμα. Τα πραγματικά αιτία της αναβολής και πλήρες ρεπορτάζ για το μείζον αυτό θέμα αλλά και τι προβλέπει ο Κώδικας για την παραίτηση του Προέδρου του Δ.Σ, στην έντυπη έκδοσή μας την Τετάρτη 2 Απριλίου. 

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Θ. ΜΠΑΜΠΑΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ΛΑΚΗ) ΜΑΚΚΑ


Πολύ κοντά στον Συνδυασμό του Θοδωρή Μπαμπαλή βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας από την Κρέντη Απόστολος Μάκκας, γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία μάλιστα διακόνησε ως Δημοτικός Σύμβουλος Βίνιανης. ΟΙ δυο άνδρες βρέθηκαν χθες το βράδυ στην οικογενειακή Ταβέρνα του κ. Μάκκα στην Κρέντη, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα με κυρίαρχο αυτό των επικείμενων εκλογών (ΦΩΤΟ).

Συμμετοχή στην 26η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25-27 Μαρτίου 2014 στο Στρασβούργο.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                            Λαμία  27 - 03 - 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                        ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
            Ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας κος Κλέαρχος Περγαντάς συμμετείχε ως Επικεφαλής της Ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας στην 26η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25-27 Μαρτίου 2014 στο   Στρασβούργο.

ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΒΙΝΙΑΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΣΕ ΛΊΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΈΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΊΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΉΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ


Δημήτριος Τάτσης        
Κερασοχώρι, 24/03/2014
Δήμαρχος Αγράφων

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών θεωρώ επιβεβλημένη την επικοινωνία μαζί σας, γνωρίζοντας την κρισιμότητα και την σημασία των αποφάσεων μας για το μέλλον του τόπου μας. 

Είναι γεγονός ότι η τελευταία Δημοτική περίοδος, δεν ήταν αυτή που όλοι θα θέλαμε και που πιστεύαμε όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Ο διευρυμένος μας Δήμος,  ο Δήμος Αγράφων, είχε και έχει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα για μία αναπτυξιακή πορεία που θα ικανοποιεί όλους μας.

27/3/2014: Όλοι μαζί εγκαινιάζουμε το νέο γραφείο της παράταξής μας!

Καλοί μου φίλοι,
σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του νέου γραφείου της δημοτικής μας παράταξης,
που θα στεγάσει τη νέα μας προσπάθεια!
Όλοι μαζί συνεχίζουμε την Εποχή Δημιουργίας, 
διευρύνουμε τη Συνεργασία Πολιτών, 
παλεύουμε να παραμείνει ο Βύρωνας πρωταγωνιστής!
Σας περιμένουμε!
Χρήστος Γώγος
Ιατρός-Αντιδήμαρχος Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα

Μήνυμα της Ο.Ε.Σ. για την 25η Μαρτίου

                                                       Αριθ.πρωτ.37/24-03-2014
       

Η 25η Μαρτίου είναι η επέτειος δύο χαιρετισμών: του Χαίρε και χαριτωμένη Μαρία και του Χαίρε ω χαίρε λευτεριά.
 Μια αξέχαστη μέρα σαν την αυριανή , ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αναγγέλλει στην Παρθένο Μαρία, ότι θα  γεννήσει τον υιό του Θεού.


Την ίδια μέρα οι Έλληνες επαναστάτησαν ενάντια στον Τουρκικό ζυγό, αφού για 400 χρόνια ζούσαν στη σκλαβιά .Οι τούρκοι τους καταπίεζαν ,τους έβαζαν φόρους βαρείς, τους έκαναν φρικτά βασανιστήρια,  που τους  ταπείνωναν.   Η 25η Μαρτίου είναι η μέρα που φέρνει στη μνήμη μας την ιερή απόφαση και τα ανεπανάληπτα κατορθώματα των προγόνων μας, για την αποτίναξη της Τουρκικής κυριαρχίας. Είναι η μέρα που  μας υποχρεώνει να θυμηθούμε την ιστορική μας κληρονομιά. Η μνήμη του 21 κληροδοτεί ένα βαρύτατο χρέος σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Η κληρονομιά αυτή είναι   παιδεία και αρετή, αξιοπρέπεια και θυσία. Ας γίνει φάρος η θυσία  του κάθε Έλληνα , η προσφορά της κάθε μάνας η προσευχή του κάθε παπά. 

H επέτειος της 25ης Μαρτίου, με το διπλό εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό που τη διακρίνει, αποτελεί κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, είναι αναμφίβολα το σπουδαιότερο γεγονός της ιστορίας του Ελληνικού Γένους και αποτελεί την αφετηρία της ελεύθερης ύπαρξης του Νεότερου Ελληνικού  Κράτους.
                
Την ημέρα αυτή, ας αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας, που με τη ζωή τους και το ανυπότακτο φρόνημά τους μας χάρισαν την ελευθερία. Ας  αναλογισθούμε  τα οράματα, τα διδάγματα και τα ιδανικά των Ηρώων της Επανάστασης, οι οποίοι χάραξαν το δρόμο για την Εθνική μας ολοκλήρωση.
 


                                             Για  το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.

   Η Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας

Αγγελική Σκοτίδα                                             Νίκη Ρέκκα Τζανάκου
                                                                                   

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
                                                                                       Αριθ.Πρωτ.36/21-03-2014Στην Αθήνα   20-03-2014 στα γραφεία της Ο.Ε.Σ στην οδό Κλεισθένους 17 4ος όροφος,  στις 18.30 μ.μ. συγκροτήθηκε σε σώμα  το νέο Δ.Σ. που προέκυψε μετά τις εκλογές στις 16-03-2014.


Πρόεδρος:                                                  Αγγελική Σκοτίδα
Α ΄Αντιπρόεδρος :                                     Βασίλειος Τσιαμάκης.
Β΄ Αντιπρόεδρος :                                     Καλλιάννη Μαίρη  
Γενική   Γραμματέας :                                Νίκη Ρέκκα -Τζανάκου      
Αναπληρωτής . Γενικός  Γραμματέας:    Μώκκας Κων/νος
Οργανωτικός  Γραμματέας :                     Στέφανος Κόπανος
Ταμίας:                                                        Καλλιντέρη Ελένη   
Βοηθός Ταμία:                                            Κουζής Δημήτριος 
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων &Τύπου:    Παπαδοπούλου Μαρία
Έφορος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων:      Καλύβα Αγγελική
Μέλος:                                                         Σταθοπούλου Ελένη           
Μέλος:                                                         Κονιαβίτης Δημήτριος        
Μέλος:                                                         Σιαλμάς Στέφανος   
Μέλος:                                                         Φλώρου Αικατερίνη
Μέλος:                                                         Μαρκαντώνης Χρίστος   

Το πήδημα του Κατσαντώνη και ο μπάρμπα - Λάμπρος

25 Μαρτίου 2014 Αγαπητοί Αγραφιώτες και φίλοι των Αγράφων,
Με αφορμή τη μεγάλη αυτή επέτειο της 25ης Μαρτίου, βρήκαμε και αναρτήσαμε στο youtube.com την  ταινία του Γιώργου Κολόζη
"Το πήδημα του Κατσαντώνη και ο μπάρμπα - Λάμπρος"  την οποία μπορείτε να δείτε μέσα από τονwww.agrafiotis.gr
Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μαραθιώτη Γιάννη Μάκκα για την παραχώρηση της δυσεύρετης αυτής ταινίας από το αρχείο του, Όπως μας είπε, ήταν από τους πρώτους  που είδαν την ταινία στις 16 Φεβρουαρίου 2006, όταν ξεκίνησε η προβολή της στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους.
   Η ταινία μας ταξιδεύει στην οροσειρά των Αγράφων σε διαφορετικές εποχές μέσα από την πραγματική ιστορία δυο προσώπων: του Κατσαντώνη, που ο Καραγκιόζης τον αποκαλεί ήρωα των Αγράφων, και του εκκεντρικού ορεσίβιου, του μπάρμπα Λάμπρου. Είναι ένα ταξίδι σε μια αυθεντική ιστορία ζωής δυο προσώπων με απόσταση μερικών αιώνων μεταξύ τους. Από τα  τέλη του 17ου αιώνα, όπου ζούσε ο Κατσαντώνης φτάνουμε στις αρχές του 21ου αιώνα, όπου ο μπάρμπα Λάμπρος ονειρεύεται να επισκεφθεί κάποτε ένα απόκρημνο σημείο «το πήδημα του Κατσαντώνη», εκεί όπου είχε πηδήξει ο Κατσαντώνης για να ξεφύγει από τον Βεληγκέκα, τον τοποτηρητή του Σουλτάνου στην περιοχή.

 Απολαύστε την   http://www.agrafiotis.gr/content/view/117/55/
 Χρόνια πολλά 
Η ομάδα σύνταξης της ιστοσελίδας του τόπου μας.           
 

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Το μήνυμα του Πολιτευτή Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για την 25η ΜαρτίουΑρ.Πρωτ Α/018      Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014


Το μήνυμα του Πολιτευτή Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για την 25η Μαρτίου και την επέτειο εορτασμού της έναρξής της επαναστάσεως των ανυπότακτων και υπερήφανων Ελλήνων.


«Ελευθερία ή θάνατος», το εθνικό σύνθημα της Ελλάδος και των ελεύθερων αδελφών αγωνιστών Ελλήνων είναι μήνυμα περισσότερο επίκαιρο και ουσιαστικό παρά ποτέ.
Η Λευτεριά περνά μέσα από την ψυχή την σκέψη και την στάση ζωής της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα αδελφού μας.

Δήλωση Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για την 25η ΜαρτίουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Ευρυτανία και το Καρπενήσι βρέθηκε σήμερα, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821. Στη συνέχεια, παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Ρόδος, 24-03-2014
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι,
δηλώνω ότι συμπαρατάσσομαι με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Ρόδος – ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ». Η απόφαση αυτή πάρθηκε με ανιδιοτέλεια, αίσθημα ευθύνης, αγάπη για τον τόπο μας, διάθεση δημιουργικότητας και παραγωγής έργου, που θα έχει αποδέκτη τον πολίτη του νησιού μας. Η παρουσίαση των αρχών - θέσεων της παράταξης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Πρόσκληση 
                       
Γιο το Διοικητικό Συμβούλιο  
          ο Πρόεδρος

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Γραμματέας

ΗΛΙΑΣ Γ. ΛΙΑΣΚΟΣ


Η Πανευρυτανική Ένωση σας προσκαλεί
στην παρουσίαση του  δίτομου έργου «Ιστορία και
Πολιτισµός της Δηµοτικής Ενότητας Φουρνάς  Ευρυτανίας (Πρακτικά Συνεδρίου, Φουρνάς - Βρόχα - Κλειτσός, 20,21,22 Ιουλίου 2012)>>,
που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο  της Παλαιάς  Βουλής Σταδίου l3, Αθήνα το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, ώρα 11.00.
Παρακαλούμε να µας τιμήσετε  µε  την παρουσία  σας.ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΑ: Κλεισθένους 17- 10552 Αθήνα
Πληροφορίες: Κ
.Α. Παπαδόπουλος
Τηλ.: 6977366813 - 2106920004
www.panevrytaniki.gr
E-mail: panevrytanikienosi@gmail.com

        
       

Συνδιοργάνωση
Δήµος
Καρπενησίου,
Πολιτιστικοί Σύλλογοι
   Φουρνά, Βράχας και Κλειτσού
Χορηγός έκδοσης:
      Ηλίας Ντζιώρας


Ανακοίνωση Συνδυασμού «Ανανέωση – Προοπτική»


        Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, μαζί με  φίλους και συνεργάτες , βλέπουμε να καρποφορεί η προσπάθεια συσπείρωσης  και η συγκρότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών,  οι  οποίοι επιλέγουν έναν Δήμο Αγράφων  μακριά από τα πρότυπα του παρελθόντος. Με  την ένταξη στο Συνδυασμό  «Ανανέωση - Προοπτική» της Αντιδημάρχου Αγράφων,   κας Βάσως Φεγγούλη  - την οποία καλωσορίζουμε θερμά - ,   ενός νέου ανθρώπου με παιδεία και ξεχωριστή δυναμική που αποδείχτηκε στην πράξη , συγκροτείται μία μεγάλη  Παράταξη, πολυσυλλεκτική , μια ευρύτατη   Παράταξη  ευθύνης ,  πάνω σε στερεή προγραμματική βάση.

ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ;

Την απάντηση έδωσε πρόσφατα η 6η έκθεση της ομάδας Δράσης Ράϊχενμπαχ, με την οποία ο Κώστας Μπακογιάννης  υπέγραψε σύμβαση για το Δήμο Καρπενησίου, εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η έκθεση αυτή ρητά αναφέρεται στους πέντε Δήμους μεταξύ αυτών και στον Δήμο Καρπενησίου, που δέχτηκαν να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις και τα συμφωνηθέντα της ομάδας δράσης  και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κεφάλαιο περί ενέργειας.  Παραθέτουμε αποσπάσματα της έκθεσης:
Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα
Έκτη έκθεση δραστηριοτήτων
Μάρτιος 2014
(περίοδος αναφοράς: Οκτώβριος 2013 - Ιανουάριος 2014)
………………………………………………………………….
12. ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Όσον αφορά την ενέργεια, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να εξασφαλιστεί ότι είναι εφικτή η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με οικονομικά βιώσιμο τρόπο και στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στοιχεία που αμφότερα ορίζονται ως δεσμεύσεις στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Η τεχνική βοήθεια για τη μεταρρύθμιση του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άρχισε να εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2013 με την πρόσληψη ελλήνων και γερμανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα ενέργειας. Στόχος αυτής της τεχνικής βοήθειας είναι να βελτιωθεί το γενικό πλαίσιο για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Οι υφιστάμενες προκλήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες με εκτεταμένες συζητήσεις με διάφορους δημόσιους και  ιδιωτικούς φορείς του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχουν εντοπιστεί τομείς προτεραιότητας για την τεχνική βοήθεια από κοινού από τις ελληνικές αρχές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος.
………………………………………………………………………………..
Βασικές αναμενόμενες εξελίξεις:
 Τρεις εμπειρογνώμονες σε θέματα ενέργειας θα βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο πλαίσιο για την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων διαρκή χρηματοδότηση. ]

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Έχουν αποφασίσει χωρίς εμάς τους πολίτες, την εγκατάσταση  μεγάλης κλίμακας ανεμογεννητριών και υδροηλεκτρικών για την Ευρυτανία, με οικονομικά βιώσιμο τρόπο (για τις μεγάλες εταιρείες), με διαρκή χρηματοδότηση και με ευθύνη του Δημάρχου και μόνο, έχουμε δεσμευτεί ως Δήμος Καρπενησίου σε αυτό το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής αφού συμφώνησε η ομάδα δράσης σε εκτεταμένες συζητήσεις με διάφορους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ και ιδιωτικούς φορείς.
«Ποιος κοροϊδεύει ποιόν».

Βαγγέλης Καρφής
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
στο Δήμο Καρπενησίου