Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ


Δημήτριος Τάτσης        
Κερασοχώρι, 24/03/2014
Δήμαρχος Αγράφων

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών θεωρώ επιβεβλημένη την επικοινωνία μαζί σας, γνωρίζοντας την κρισιμότητα και την σημασία των αποφάσεων μας για το μέλλον του τόπου μας. 

Είναι γεγονός ότι η τελευταία Δημοτική περίοδος, δεν ήταν αυτή που όλοι θα θέλαμε και που πιστεύαμε όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Ο διευρυμένος μας Δήμος,  ο Δήμος Αγράφων, είχε και έχει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα για μία αναπτυξιακή πορεία που θα ικανοποιεί όλους μας.
Παρ όλα αυτά το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και όλον τον κόσμο και κυρίως η ανωριμότητα πολλών από εμάς που δεσμευτήκαμε να υπηρετήσουμε τον τόπο, δημιούργησαν συνθήκες αναποτελεσματικότητας, που μας πλήγωσαν όλους και κυρίως εμένα προσωπικά. 
Για όλα αυτά που συνέβησαν και μας πίκραναν ζητώ από όλους συγνώμη και την κατανόηση σας.
Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να μεγαλουργήσει όταν στο σύνολό της λειτουργεί ως οικογένεια με ομόνοια, σύμπνοια και κοινούς στόχους.
Γεμάτος πλέον εμπειρία και από τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα (αλαζονείας, προσωπικών διαδρομών, υπονομεύσεων κλπ) χωρίς να κρατώ κακία σε κανέναν, σας καλώ όλους να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας για μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στον Δήμο Αγράφων η οποία να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες.  
Με βασικό στόχο να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να εμπεδώσουμε ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης, αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ μας διακηρύσσω τις τρείς αρχές της νέας μας προσπάθειας: 
1.Πλήρη ανοικτή και δημοκρατική λειτουργία σε όλα τα όργανα της Δημοτικής Αρχής.
2.Απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων του Δήμου με συνεχείς ανοικτούς απολογισμούς.
3.Αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που θα συμμετάσχει στη νέα προσπάθεια, σε θέσεις ευθύνης της Δημοτικής λειτουργίας.
Με αυτές τις προϋποθέσεις και με την ηθική μου δέσμευση να σβήσω το κακό παρελθόν, σας καλώ όλους να πλαισιώσετε το ψηφοδέλτιό μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ (ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ).
Σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, κόμματα, παρατάξεις κλπ.  Μοναδικά κριτήρια είναι η αγάπη για τον τόπο, η υπευθυνότητα και ικανότητα όλων μας για να πετύχουμε το στόχο μας.
Εξάλλου ο μοναδικός, τελικός και δίκαιος κριτής είσαι ΕΣΥ Αγραφιώτη Συμπολίτη Ευρυτάνα.  
Τελειώνοντας σας εκφράζω για ακόμη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες για την τιμή που μου κάνατε όλα αυτά τα χρόνια και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. 
Ευελπιστώ και αυτή την φορά να βαδίσουμε μαζί την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του Δήμου μας. 

Με τιμή,
Δημήτριος Τάτσης
Δήμαρχος Αγράφων