Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μήνυμα της Ο.Ε.Σ. για την 25η Μαρτίου





                                                       Αριθ.πρωτ.37/24-03-2014
       

Η 25η Μαρτίου είναι η επέτειος δύο χαιρετισμών: του Χαίρε και χαριτωμένη Μαρία και του Χαίρε ω χαίρε λευτεριά.
 Μια αξέχαστη μέρα σαν την αυριανή , ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αναγγέλλει στην Παρθένο Μαρία, ότι θα  γεννήσει τον υιό του Θεού.


Την ίδια μέρα οι Έλληνες επαναστάτησαν ενάντια στον Τουρκικό ζυγό, αφού για 400 χρόνια ζούσαν στη σκλαβιά .Οι τούρκοι τους καταπίεζαν ,τους έβαζαν φόρους βαρείς, τους έκαναν φρικτά βασανιστήρια,  που τους  ταπείνωναν.   Η 25η Μαρτίου είναι η μέρα που φέρνει στη μνήμη μας την ιερή απόφαση και τα ανεπανάληπτα κατορθώματα των προγόνων μας, για την αποτίναξη της Τουρκικής κυριαρχίας. Είναι η μέρα που  μας υποχρεώνει να θυμηθούμε την ιστορική μας κληρονομιά. Η μνήμη του 21 κληροδοτεί ένα βαρύτατο χρέος σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Η κληρονομιά αυτή είναι   παιδεία και αρετή, αξιοπρέπεια και θυσία. Ας γίνει φάρος η θυσία  του κάθε Έλληνα , η προσφορά της κάθε μάνας η προσευχή του κάθε παπά. 

H επέτειος της 25ης Μαρτίου, με το διπλό εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό που τη διακρίνει, αποτελεί κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, είναι αναμφίβολα το σπουδαιότερο γεγονός της ιστορίας του Ελληνικού Γένους και αποτελεί την αφετηρία της ελεύθερης ύπαρξης του Νεότερου Ελληνικού  Κράτους.
                
Την ημέρα αυτή, ας αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους προγόνους μας, που με τη ζωή τους και το ανυπότακτο φρόνημά τους μας χάρισαν την ελευθερία. Ας  αναλογισθούμε  τα οράματα, τα διδάγματα και τα ιδανικά των Ηρώων της Επανάστασης, οι οποίοι χάραξαν το δρόμο για την Εθνική μας ολοκλήρωση.
 


                                             Για  το Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.

   Η Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας

Αγγελική Σκοτίδα                                             Νίκη Ρέκκα Τζανάκου