Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Το ΑΓΡΑΦΑ news σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία ,αγάπη και οικογενειακή ευτυχία σε όλους σας!!!


ΕΥΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καρπενήσι, 23 Δεκεμβρίου 2013.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Αρ. Πρωτ. : 5000
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣΤαχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1

Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι

Τηλέφωνο
: 2237350729


1. Την 1η Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας θα πραγματοποιηθούν για την πρώτη ημέρα του Νέου Έτους οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:
α. Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία, έπειτα από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον  Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικολάου.

Δημοσιοποίηση 2ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014 για Εγκατάσταση Νέων Γεωργών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                                                                                              Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δημοσιοποίησε τη 2η Πρόσκληση του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις ενίσχυσης/φακέλους υποψηφιότητας από 18/3/2014 έως 16/5/2014, οι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, είναι ηλικίας 18-40 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Ορεινών ή Μειονεκτικών περιοχών ή Δημοτικών κοινοτήτων  κανονικών περιοχών με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΗΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ  ΔΗΝΑΜΗ-ΨΥΧΗ  ΓΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΡΑΚΙ-ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΑΓΆΠΗ-<<ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ>> ΚΑΙ  2014 ΕΥΧΕΣ  ΜΕΣΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΩΔΩΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΓΡΑΦΩΝ!

ΕΥΧΕΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΜΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΣ , ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ , ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΖΟΥΜΕ!
                                                                       ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ 
                                                                           ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1
35100 ΛΑΜΙΑ                                                                

Λαμία 23-12-2013


Προς :
Μ.Μ.Ε.
 
Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά με υγεία και προσωπική ευτυχία, δύναμη κι ελπίδα για όλους.

Αυτά τα χρόνια που δοκιμάζονται οι αντοχές μας, είναι και τα χρόνια που επαναπροσδιορίζονται οι αρχές και οι αξίες μας. Σαν άτομα και σαν κοινωνία, μέσα απ’ τις δυσκολίες, μέσα απ’ τις σκληρές συνθήκες, πρέπει και είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε κάτι καλό, κάτι υγιές και σταθερό.

Ευχές Αγραφιωτών για το 2 0 1 4

    Ο agrafiotis.gr  πιστός στο όραμά του να βγάλει τα χωριά μας από την αφάνεια και να φέρει τους απανταχού Αγραφιώτες πιο κοντά, δημιούργησε έναν  ηλεκτρονικό πίνακα ανταλλαγής ευχών. Περιμένουμε τα e-mail σας, τα sms ή και τις προφορικές σας ευχές που θα θέλατε να αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα την οποία θα ενημερώνουμε κάθε μέρα. Ευχές από εμάς, σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας και  να έχετε μια χρονιά γεμάτη αγάπη, υγεία, ευτυχία και επικοινωνία.                         ( η ομάδα σύνταξης )
email:  sector@hol.gr 
 -  κιν.-sms:  6945-684842  - τηλ. 210-9578720 - φαξ  210-9581215 
www.agrafiotis.gr    www.evrytanas.gr 
       Χρήστος Γ. Κίτσιος

Από καρδιάς ευχές για καλές γιορτές καλά Χριστούγεννα.ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΥγεία, ευτυχία, γαλήνη σε όλα τα σπίτια σε όλες τις Ελληνικές οικογένειες
και σε κάθε έναν ξεχωριστά με την προσμονή και την θέληση για ένα καλύτερο αύριο να ξημερώσει για όλους τους Έλληνες για την πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Ελεύθερα και Ανεξάρτητα!

Ευχές Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη για τις ημέρες των ΧριστουγέννωνΦέτος τα Χριστούγεννα στέλνουμε από το Καρπενήσι 
το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης.

Ας μην αφήσουμε τις δύσκολες ημέρες που περνάμε να μας στερήσουν τα όνειρα μας και όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τον συνάνθρωπό μας, να πετύχουμε τους προσωπικούς μας στόχους και να γίνουμε μέρος της κοινής μας προσπάθειας για μία καλύτερη κοινωνία.

Χρόνια Πολλά και Καλά.   

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.Φίλες και φίλοι συμπατριώτες  Ευρυτάνες,
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Η θρησκευτική και η λαϊκή μας παράδοση θέλει αυτές τις μέρες, μέρες χαράς και ελπίδας, μέρες αφιερωμένες στην οικογενειακή θαλπωρή.
Είναι η ανάγκη μας να πάρουμε μια ανάσα, να αντλήσουμε δύναμη για να συνεχίσουμε.
«Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος»
Ένας μακρύς ατελείωτος δρόμος, χωρίς σταθμούς και πανδοχεία είναι, κατά τον Δημόκριτο, η ζωή μας χωρίς γιορτές.
Τα φετινά Χριστούγεννα συνεχίζουν να βρίσκουν τη χώρα μας σε μια κατηφορική, καταστροφική και αδιέξοδη για το λαό μας πολιτική εξαθλίωσης χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Την πολιτική αυτή επέβαλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και εφαρμόζουν οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους που μας κυβερνούν, όσο ακόμα τους ανεχόμαστε. Αυτό που ζούμε δεν είναι μια φυσική καταστροφή, μια θεομηνία.  Η κρίση έχει αιτίες, όπως και η προσπάθεια να ξεπεραστεί πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας,  είναι επιλογές που συνδέονται με οικονομικά συμφέροντα, είναι οι «μονόδρομοι» των τραπεζιτών στους οποίους αναθέσαμε να μας κυβερνούν.
Η κρίση έτσι όπως ακουμπά  τον καθένας μας, κάθε σπίτι, κάθε λαϊκή οικογένεια, αυτές τις γιορτινές μέρες μην αφήσουμε να μας γονατίσει. Μην ντρεπόμαστε εμείς για την φτώχια μας, να κάνουμε αυτούς να ντρέπονται που μας έφτασαν εδώ. Εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι και με αξιοπρέπεια να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη Ζωή.
 Να ανακαλύψουμε ξανά την αλληλεγγύη που μας κράτησε ζωντανούς σε παλιότερα δύσκολα χρόνια.
Να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνάμεις και τις παρακαταθήκες του λαϊκού μας κινήματος, χωρίς να αναζητούμε σωτήρες, γιατί τέτοιοι δεν υπήρξαν ποτέ και δεν υπάρχουν και τώρα.
Να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό και μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης της καταστροφής.
Να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν αλλάζει η μοίρα μας με ευχές και προσδοκίες για ευτυχισμένο 2014, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι θα είναι μια εφιαλτική χρονιά, αν δεν κάνουμε εμείς κάτι να αλλάξει
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.
 

Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Σεμινάριο ΣαπωνοποιίαςΔελτίο Τύπου

          Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Σεμινάριο Σαπωνοποιίας την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 στο Ιστορικό Μουσείο της Παλαιάς Βίνιανης.
Σε περίπου σαράντα (40) άτομα που παρακολούθησαν το σεμινάριο, η εισηγήτρια κα Σούκη Βούλα, ανέπτυξε ένα θεωρητικό κομμάτι της σαπωνοποιίας και ένα πρακτικό. Μετά τις γενικές πληροφορίες προχώρησε στην πρακτική της παρασκευής σαπουνιών με δύο μεθόδους, τη θερμή και την ψυχρή.

ΕΥΧΕΣ Μήνυμα Βουλευτή Ευρυτανίας                                                     
                                  Βουλευτής Ευρυτανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εύχομαι σε όλους τους Ευρυτάνες Χρόνια Πολλά.
Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα και όλοι μας, οφείλουμε να δείξουμε σε υπέρτατο βαθμό αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας.
Μόνον έτσι μπορούμε να υποδεχτούμε το 2014 με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για όλους μας.

Κώστας Κοντογεώργος
Βουλευτής Ευρυτανίας

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Κοινό Δελτίο τύπου αναφορικά με το ξαφνικό λουκέτο εν μέσω σχολικής περιόδου στο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας Ευρυτανίας και την ξαφνική κι απρόσμενη εμφάνιση του Βουλευτή Ευρυτανίας

Αρ. Πρωτ. Α045         Καρπενήσι, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013
Κοινό Δελτίο τύπου αναφορικά με το ξαφνικό λουκέτο εν μέσω σχολικής περιόδου στο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας Ευρυτανίας εξέδωσαν η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας, ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ο Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας για την ξαφνική κι απρόσμενη εμφάνιση του Βουλευτή Ευρυτανίας.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ξαφνική εμφάνιση του Βουλευτή Ευρυτανίας 10 μέρες μετά από την κατάθεση της ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων του Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για το λουκέτο στο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας Ευρυτανίας εν μέσω σχολικής χρονιάς.
Η άδεια κυήσεως της νηπιαγωγού ανάγκασε το νηπιαγωγείο να αναστείλει τη λειτουργία του, χωρίς ν’ αναπληρωθεί η θέση της, αφήνοντας 5 παιδιά του νηπιαγωγείου Παλαιοκατούνας, χωρίς εκπαιδευτικό, δημιουργώντας τεράστιο ζήτημα στη μικρή κοινωνία του χωριού.

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ


Ευχές για τον Νέο Χρόνο 2014

 Διοικητικού Συμβουλίου

Οι ευχές απέκτησαν βαθύτερο νόημα,

αλλά η γενικότερη κατάσταση

περιόρισε τον ορίζοντά τους! Γι’ αυτό:

Σε όλους σας, ατομικά και οικογενειακά,
ε υ χ ό μ α σ τ ε  υγεία και αισιοδοξία,
ως τα καλύτερα εφόδια ζωής
στις δύσκολες μέρες που δοκιμάζουν
τις αντοχές και την υπομονή μας

EΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Eγκάρδιες ευχές για το νέο έτος 2014 Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης

    
  Τα συγχαρητήρια μου και τις εγκάρδιες ευχές μου στους συντελεστές της ιστοσελίδας σας και με την ευκαιρία του νέου έτους 2014 εύχομαι σε όλες τις Ευρυτάνισσες και όλους τους Ευρυτάνες ΥΓΕΙΑ χαρά και προκοπή και ιδιαίτερα για τους νέους μας αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.
                                                                        Με αγάπη και εκτίμηση
                                                                          Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
                                                            Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας

Οργανωμένο περιβαλλοντικό «έγκλημα» στην Επισκοπή του Δήμου Αγράφων


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης γνωμοδότησε ΘΕΤΙΚΑ στην κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 16 MW, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ευρυτανίας, αγνοώντας τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων όσο και την αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

Τελευταία συνεδρίαση για το 2013 στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, όπου ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς προανήγγειλε πως στην επόμενη συνεδρίαση του Ιανουαρίου θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. 

Λαμία 19-12-2013

                                             
                                
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στη Λαμία η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ξεκίνησε με συζήτηση για διάφορα θέματα πριν την ημερήσια διάταξη.
Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, αφού έδωσε τις ευχές του για τις γιορτές, αναφέρθηκε :
-          Στην επόμενη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, στην οποία θα γίνει ο απολογισμός της πρώτης αιρετής περιφερειακής θητείας και ταυτόχρονα ο κ. Περγαντάς θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.
-          Στη δρομολόγηση ενεργειών για να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Jessica στη Στερεά Ελλάδα , και μέσω του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης να διερευνηθεί η δυνατότητα κατασκευής Διοικητηρίου στη Λαμία, για το οποίο υπάρχει επικαιροποιημένη προμελέτη.
-          Στην υιοθέτηση τριών ψηφισμάτων, που εγκρίθηκαν από το περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα :

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Αντιμετώπιση προβλημάτων εκπαίδευσης στο νομό Ευρυτανίας.

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου  2013ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣε συνάντηση σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2013, του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξετάσθηκαν από κοινού όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση στο νομό Ευρυτανίας.

Σας προσκαλούμε στην 15η (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας,

Συνεδρίαση 15η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην 15η (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 εκεμβρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα
11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
(Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα θέματα της Ημερήσιας "ιάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 6/25-06-2012, 7/23-07-2012, 8/27-08-
2012, 9/27-09-2012, 10/29-10-2012, 11/26-11-2012, 12/26-11-2012, 13/20-12-2012.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση σύστασης Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Στερεάς
Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειάρχης κ.Κλέαρχος Περγαντάς.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

«ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, ΖΩΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΛΥΜΑΤΩΝ»
Πρασιώτης Ποταμός 
*φωτογραφία από Δημήτρη Κουκουράβα
Μολυσμένο νερό πίνουν τα παιδιά και με μολυσμένο νερό ποτίζονται ζώα και χωράφια των κατοίκων του Ραπτόπουλου στο Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.
Οι αρμόδιοι κωφεύουν, παρά την αυτοψία που διενήργησε πριν από ενάμιση χρόνο η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας για  διαρροή λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο της Τ. Κ. Ραπτοπούλου που  εξακολουθεί να υφίσταται!
Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ και από τον Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Ευρυτανίας Κωνσταντίνο Μπακόλα:

Πιλοτικός ο Δήμος Καρπενησίου Ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΕλλάδαΚαρπενήσι, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας την οποία παρέχει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα στην Ελληνική Κυβέρνηση, σε θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, συμφωνήθηκε ένα σχέδιο δράσης, υπό τη μορφή ενός οδικού χάρτη με τίτλο «Ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα», ο οποίος θα περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις αφενός σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης και διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων και αφετέρου σε θέματα βασικών πολιτικών προτεραιοτήτων των Δήμων, όπως: Διαχείριση – χρησιμοποίηση κοινοτικών πόρων, κοινωνική πολιτική, χωροταξία – περιβάλλον, διαχείριση απορριμμάτων κ.α.

Σεμινάριο Σαπωνοποιίας θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αγράφων την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου της Παλαιάς Βίνιανης. 

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Κερασοχώρι, 17 -12-2013

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                                                             
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Ταχ.Δ/νση: Κερασοχώρι
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ.: 22373 51318-320
E-mail: info@dimos-agrafon.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού»


Στα πλαίσια του επιμορφωτικού – εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αγράφων θα πραγματοποιηθεί το μικρό αυτό εργαστηριακό σεμινάριο παρασκευής στερεού αλλά και υγρού σαπουνιού. Είναι μια ευκαιρία να μάθουμε όλοι να παρασκευάζουμε οικονομικά αλλά κυρίως αγνά προϊόντα πρώτης ανάγκης, χρήσιμα για το σπίτι και τις οικογένειές μας.

1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ !!!κατέθεσε υπέρ του Δημοσίου για τα Τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, για το 2014, ο γνωστός φωτογράφος και ιστορικός ερευνητής Γιώργος Τάσιος.Το ποσόν του ενός ευρώ κατέθεσε υπέρ του Δημοσίου για τα Τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, για το 2014, ο γνωστός φωτογράφος και ιστορικός ερευνητής Γιώργος Τάσιος. 
Στην Δήλωσή του, που σας παραθέτουμε παρακάτω, αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση με κυριότερο αυτών, το μη ανταποδοτικό του τέλους που έπρεπε να επενδύεται στο οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας που είναι άθλιο. Μια αλλιώτικη κίνηση από έναν άνθρωπο με αρχές και αξίες.!!! 

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας
                                            
                                                                 Καρπενήσι, 16/12/2013

Δελτίο τύπου

        Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 από τις 5 έως και τις 8 μ.μ. πραγματοποίησε τις εκλογές του στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, αφού μετά από μια διετία διαρκούς δράσης και έντονων προσπαθειών έληξε η θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Από το γραφείο Βουλευτή Ευρυτανίας εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:κατασκευή της παράκαμψης Μάκρης - Μακρακώμης,
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
Βουλευτής Ευρυτανίας- Νέα Δημοκρατία
                                                                                                      
                                                                                                       Αθήνα  11/12/2013 Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στις 13:30 μμ, στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση και η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου "Κύρωση συμφωνιών τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων της χώρας και ρύθμιση συναφών θεμάτων".

Ανακοινώθηκε η παράκαμψη Λαμίας από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη ΧρυσοχοΐδηΚαρπενήσι, 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε το έργο της παράκαμψης Λαμίας, της Κεντρικής Οδού  Ε65.
Ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «…Θέλω να σας διαβεβαιώσω ενώπιον της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, εδώ στη Βουλή, ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως στη νέα περίοδο. Το κομμάτι Γέφυρα Αλαμάνας-ΠΑΘΕ-Α/Κ Καρπενησίου -δηλαδή Ανισόπεδος Κόμβος Καρπενησίου- θα γίνει άμεσα, θα το ανακοινώσουμε αμέσως μετά το νέο έτος και θα κατασκευαστεί».

«ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ»ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Η πρωτοβουλία  μερικών κυβερνητικών  δημάρχων, ανάμεσα στους οποίους και ο κ. Μπακογιάννης, να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά όπου του ζητούν με νομοθετική ρύθμιση  να ανατίθεται στους δήμους η  κάλυψη των λογαριασμών της ΔΕΗ σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώνουν  και σε ανθρώπους   που βρίσκονται στην απόλυτη φτώχεια, αποτελεί μνημείο φαρισαϊσμού και υποκρισίας. Παραπέμπει στη γνωστή λαϊκή παροιμία «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι».
Η οικονομική κρίση πέρα από το ότι είναι κρίση του καπιταλιστικού πολιτικού συστήματος, στη χώρα μας παίρνει ιδιαίτερα δραματικά χαρακτηριστικά λόγω της διαφθοράς που εξέθρεψαν  και γιγάντωσαν τα κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα και συνεχίζουν ακόμα να την  κυβερνούν για να ολοκληρώσουν την καταστροφή που ονομάζουν σωτηρία.

Οι 71 δημότες της Ζηνοπούλου καταγγέλουν μια ανάπλαση εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάστηκε στην διαβούλευση.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                           
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ               


             
E-mail : bkarfis@otenet,gr   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου εξέδωσε ανακοίνωση και παρακαλεί-συνιστά στους συναδέλφους του να κάνουν  συνειδητοποιημένη χρήση των χώρων στάσης που έχουν διαμορφωθεί σε κομβικά σημεία επί της οδού Ζηνοπούλου και να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία όλου του έργου της ανάπλασης. 
Οι πολίτες του Καρπενησίου είναι ανάστατοι γιατί καθημερινά αντιμετωπίζουν την ανάπλαση που λογικά θα έπρεπε να λύνει και όχι να προσθέτει προβλήματα στους Δημότες. Προφανώς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέλαβε την ευθύνη της κακής ανάπλασης και την απορρόφηση των κραδασμών της κοινής γνώμης, μια τακτική που ο δήμαρχος τη γνωρίζει καλύτερα αφού πρόσφατα προσπάθησε κατά την συνήθη τακτική του να υποβαθμίσει την έγγραφη και έντονη διαμαρτυρία 71 δημοτών (που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται εμπορικά) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με μια συνάντηση εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και εκτιμoύμε ότι ο αριθμός των δημοτών που θα εκφράσουν εγγράφως την διαμαρτυρία τους για την οδό Αθανασίου Καρπενησιώτη θα είναι τριψήφιος.