Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Σεμινάριο Σαπωνοποιίας



Δελτίο Τύπου

          Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Σεμινάριο Σαπωνοποιίας την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 στο Ιστορικό Μουσείο της Παλαιάς Βίνιανης.
Σε περίπου σαράντα (40) άτομα που παρακολούθησαν το σεμινάριο, η εισηγήτρια κα Σούκη Βούλα, ανέπτυξε ένα θεωρητικό κομμάτι της σαπωνοποιίας και ένα πρακτικό. Μετά τις γενικές πληροφορίες προχώρησε στην πρακτική της παρασκευής σαπουνιών με δύο μεθόδους, τη θερμή και την ψυχρή.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες στους φυσικούς τρόπους παρασκευής ενός τόσο χρηστικού και καθημερινού αντικειμένου στο σπίτι τους, με αγνά υλικά.
Το σεμινάριο διήρκησε πέντε (5) ώρες και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα υπάρξει και νέο σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού το επόμενο διάστημα.
       Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Δήμο Αγράφων.
      Αυτό ήταν το δεύτερο σε σειρά σεμινάριο που έχει προγραμματίσει για το 2013 - 2014 ο Δήμος Αγράφων, με σκοπό την επιμόρφωση των δημοτών αλλά και όλων γενικά των ενδιαφερομένων πάνω σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.