Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

AGRAFA NEWS Xrisoula Soulioti Μετά την κατάθεση του συνδυασμού μας, την Κυριακή 5/5, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, υπαίθριες δραστηριότητεςΒαίνοντας επισήμως προς τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου, το απόγευμα του Πάσχα, η ομάδα του συνδυασμού μας, πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση, στο εκλογικό μας κέντρο, στην Δυτική Φραγκίστα, πρώην έδρα της δημοτικής μου ενότητας. Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τον συνδυασμό μας, συζητήσαμε και κωδικοποιήσαμε το πρόγραμμά μας, με βάση και τις ιδιαίτερες ανάγκες και συνθήκες της κάθε περιοχής και οργανώσαμε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών σε επίπεδο επαφών και περιοδειών. Μετά την κατάθεση του συνδυασμού μας, την Κυριακή 5/5, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του εκΗ εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώροςλογικού μας κέντρου.Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

AGRAFA NEWS Απόφαση του ΔΣ Αγράφων για επεκτάσεις Δημοτικού Φωτισμού και Ηλεκτροδοτήσεων


Απόφαση του ΔΣ Αγράφων για επεκτάσεις Δημοτικού Φωτισμού και
Ηλεκτροδοτήσεων
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων την 24
η
Απριλίου 2019, και μετά από την
εισήγηση του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, έγινε αποδοχή χρηματοδότησης από το
Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 403.700,00 ευρώ.
Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί εξολοκλήρου, σύμφωνα με την απόφαση κατανομής, από
το Δημοτικό Συμβούλιο σε επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού και ηλεκτροδοτήσεων, ανάλογα
με τις ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων και τις μελέτες που συντάσσονται από την ΔΕΔΗΕ,
κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων από το Δήμο Αγράφων και έρχονται να καλύψουν ένα
μεγάλο κενό και ανάγκες δεκαετιών, σε πολλές Τοπικές κοινότητες της περιοχής μας.

AGRAFA NEWS Απόφαση χρηματοδότησης ιστορικού ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του Σταυραετού των Αγράφων Κατσαντώνη

Ο Δήμος Αγράφων μετά από μεγάλη προσπάθεια, προεργασία και συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Φορείς και Συλλόγους της περιοχής μας, βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόφαση χρηματοδότησης του ιστορικού ντοκιμαντέρ, προς τιμήν του Πρωτοκλέφτη και Σταυραετού των Αγράφων Αντώνη Μακρυγιάννη - Κατσαντώνη. Κατά την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, εγκρίθηκε το ποσό των 24.800,00 ευρώ για την πρώτη φάση των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας, με τεράστιες προεκτάσεις και αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα αποτελεί ελάχιστη ένδειξη τιμής, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης απέναντι στον άνθρωπο – σύμβολο των Αγράφων και όχι μόνο. Πρόκειται για αυτόν που τραγουδήθηκε το όνομά του όσο κανενός άλλου στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μέσα από εκατοντάδες αθάνατα δημοτικά και σαρακατσάνικα τραγούδια. Αυτόν που έγινε θρύλος. Ο πιο πολυτραγουδισμένος Ελληνας, μέσα από τη δημοτική μας παράδοση «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» Και ο πιο πολυτραγουδισμένος τόπος, τα «ΑΓΡΑΦΑ», Γίνονται επιτέλους ιστορική ταινία (ντοκιμαντέρ).

AGRAFA NEWS Πρόταση χρηματοδότησης των γηπέδων ποδοσφαίρου υπέβαλλε ο Δήμος Αγράφων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»


Πρόταση χρηματοδότησης των γηπέδων ποδοσφαίρου υπέβαλλε ο
Δήμος Αγράφων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων και κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ.
Θεόδωρου Μπαμπαλή, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα, ο Δήμος Αγράφων έλαβε
απόφαση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας
«Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων».
Συγκεκριμένα ο Δήμος μας υποβάλλει πρόταση (μελέτες) ύψους 744.000,00 ευρώ για τα εξής
γήπεδα:
Α) Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κερασοχωρίου
Β) Γήπεδο Ποδοσφαίρου Γρανίτσας
Γ) Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5Χ5 Λεπιανών
Δ) Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5Χ5 Βίνιανης
- Μετά την ένταξη και χρηματοδότηση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Δυτικής Φραγκίστας
ύψους 430.000,00 ευρώ
- Την υποβολή πρότασης μελέτης από κοινού με την ΕΠΣ Ευρυτανίας για το γήπεδο
Ραπτοπούλου (ο Δήμος συνεργάστηκε με την ΕΠΣ για τη σύνταξη και την ολοκλήρωση της
μελέτης που υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)
- Την έγκριση της μελέτης γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 Κρέντης από το πρόγραμμα LEADER
- Την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 Βαλαώρας από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγράφων
- Την κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 Γρανίτσας από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγράφων
- Την απόφαση του ΔΣ, κατά την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, για την
κατασκευή γηπέδου 5Χ5 Νέου Αργυρίου, από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγράφων
- Την απόφαση του ΔΣ, κατά την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, για την
κατασκευή γηπέδου μπάσκετ βόλεϊ της Βαλαώρας, από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου
Αγράφων
Βρισκόμαστε πλέον, ως Δήμος Αγράφων, μετά από μεγάλη προσπάθεια, σε εντελώς
διαφορετική κατάσταση από αυτή που υπήρχε την 1/9/2014, όταν αναλάβαμε ως νέα
Δημοτική Αρχή την διοίκηση του Δήμου.
Υπάρχουν βεβαίως και άλλες ανάγκες με τις οποίες θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα, όμως
οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας αλλάζουν την εικόνα εντυπωσιακά και θα
συνεχίσουν να την αλλάζουν

AGRAFA NEWS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 
ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,
Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύνθημα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.
Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Εργαζόμενη, εργαζόμενε,
Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, μπροστά στις εκλογές, θα κάνουν προσπάθεια να σε παγιδέψουν, να φέρουν τη δυσαρέσκεια σου, στα μέτρα τους! Με νέα ψέματα και απάτες θα προσπαθήσουν να σε βάλουν στη λογική του τάχα “μικρότερου κακού”.
Μην αποδεχτείς νέες απάτες, μεγάλα λόγια που θα υπόσχονται ξανά προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη».
Απάντησε αγωνιστικά με τη συμμετοχή σου στους διεκδικητικούς αγώνες, οργανώσου στο σωματείο σου.  Προσπέρασε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, των ψίχουλων και της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δε μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!
Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, βρίσκεται οργανωμένα, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
Τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της, αυτοί που βρίσκονταν μαζί στις πλατείες των αγανακτισμένων και έβαζαν τους “Κολλάδες” και άλλους «πρόθυμους συνδικαλιστές» να ανακηρύττουν “το τέλος των συνδικάτων”. Είναι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.
Δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων, της υπηρέτησης με κάθε τρόπο της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Να υπηρετούν όλοι οι εργαζόμενοι αυτούς τους στόχους χωρίς αντιδράσεις, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.
 Όμως εδώ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΜΕ
Η εγγύηση, ότι δεν θα τα καταφέρουν είναι η 20χρονη πορεία και δράση του ΠΑΜΕ. Η αταλάντευτη ταξική γραμμή πάλης, η πάλη για ενότητα των εργατών ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας απέναντι σε εργοδοσία και κράτος, είναι η παρακαταθήκη για να κάνουμε βήματα μπροστά, για ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε τα δίκια μας.  Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο, να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία. Την πρώτη Μάη πρέπει να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα που εκφράζεται στους χώρους δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού που λένε ότι “κάτι πρέπει να γίνει” σε μία μαζική, μαχητική, ενωτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!
Τα 100 χρόνια ζωής της ΓΣΕΕ, δεν είναι οι Μακρήδες, οι Λυκιαρδόπουλοι και η σημερινή συνδικαλιστική μαφία. Δεν είναι τα «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μνημόνια, η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία στην αγορά εργασίας.
Είναι οι νεκροί της τάξης μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, είναι οι 200 της Καισαριανής, ο Μπεναρόγια, ο Μήτσος Παπαρήγας, οι χιλιάδες εξορισμένοι και όλοι όσοι αγωνίστηκαν για το πανανθρώπινο μήνυμα της Πρωτομαγιάς, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι στις μέρες μας, οι χιλιάδες απολυμένοι, οι εργάτες που μπήκαν μπροστά με το σύνθημα «καμία θυσία για την πλουτοκρατία», όταν η συνδικαλιστική μαφία μιλούσε για «εθνική ανάπτυξη» και «κοινωνική ειρήνη». Αυτήν την ηρωική ιστορία του εργατικού κινήματος δεν μπορούν να τη λερώσουν οι εργοδότες και οι πεμπτοφαλαγγίτες μέσα στα συνδικάτα.
1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!
Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες,  προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΑΩΡΑΣ ΣΤΙΣ 11ΠΜ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΟΡΥΣΧΑΔΩΝ ΣΤΙΣ 11ΠΜ

AGRAFA NEWS Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019 Επιτροπή Περιοχής Στερεάς Ελλάδας ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το μοναδικό πραγματικά προοδευτικό μέλλον της κοινωνίας.
Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τα διδάγματα αυτής της εποποιίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Ο,τι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ανατρέποντας συσχετισμούς που μπορεί να ήταν αρνητικοί και να φάνταζαν ανυπέρβλητοι.
Πάνω από όλα η Ιστορία απέδειξε ότι η εργατική τάξη, η πιο πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας, μπορεί, σε συμμαχία με τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα, να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου, να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Η ανατροπή του σοσιαλισμού και η παγκόσμια υποχώρηση του εργατικού κινήματος ούτε δικαιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε, ούτε πολύ περισσότερο σταματούν τον τροχό της Ιστορίας, που, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, κινείται πάντα προς τα μπρος.
Σήμερα, λανσάρεται ως «προοδευτικό» η υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, ο μονόδρομος της ΕΕ, οι επικίνδυνοι πολεμικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ, η βαρβαρότητα των μνημονίων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της διαρκούς εποπτείας της ΕΕ και των «αγορών», των θυσιών δίχως τέλος.
Λανσάρεται ως «προοδευτικό» η παραίτηση του λαού από τον αγώνα για να ζει με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα, για να διασφαλίζονται η υπεραπόδοση της καπιταλιστικής οικονομίας και η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίζοντας τον ρόλο που έπαιζε πάντα η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, αποδείχτηκε πολύτιμο εργαλείο για το σύστημα. Οχι μόνο ξέπλυνε τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των οποίων συνέχισε την πολιτική, όχι μόνο ξέπλυνε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά κάνει τα πάντα για να ρίξει στα Τάρταρα τις απαιτήσεις του λαού και της νεολαίας, με τις λογικές των ελάχιστων και των κατώτατων, με την ανακύκλωση της ανεργίας, με την εξίσωση των όποιων παροχών προς τα κάτω, στο όνομα του δήθεν «ρεαλισμού» και του «μικρότερου κακού».
Όμως, πραγματικά σύγχρονο, προοδευτικό και ρεαλιστικό είναι ο αγώνας για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε στα χρόνια της κρίσης, για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι που παραμένουν σε πλήρη ισχύ.
Πραγματικά προοδευτικό είναι η αντίσταση στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, που συσσωρεύουν εύφλεκτη ύλη σε μια περιοχή με σφοδρούς οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς. Είναι η αντίσταση στην πολιτική που μετατρέπει την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκει τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες, για χάρη των συμφερόντων της ελληνικής ολιγαρχίας. Καρπός όλων αυτών, που υπηρετεί με συνέπεια, υπήρξε και η συμφωνία των Πρεσπών.
Σήμερα, γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι η αιτία που οδηγεί τους λαούς στη φτώχεια και την ανεργία είναι ίδια με αυτήν που τους βάζει να σκοτώνονται για τις σφαίρες επιρροής και τα μερίδια των αγορών. Οτι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που ισοπεδώνει χώρες και επαναχαράσσει σύνορα, προετοιμάζεται μέρα τη μέρα, μέσα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής «ειρήνης», που κάνει συντρίμμια τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να κερδίζει περισσότερα μια χούφτα καπιταλιστών. Είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα, βίαια - στρατιωτικά κυρίως - μέσα.
Πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο είναι να συμβαδίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τη μείωση και εξάλειψη της ανεργίας, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το πισωγύρισμα σε έναν «κοινωνικό μεσαίωνα», που υπηρετούν τα αστικά πολιτικά κόμματα.
Αυτό μπορεί να γίνει πράξη με μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στη γη, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής.
Με αυτήν την πυξίδα οργανώνουμε τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.
Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι ο συνεπής και μαχητικός υπερασπιστής των δίκιων των εργαζομένων. Χρειάζεται ένα πιο μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο, εργατικό κίνημα, απαλλαγμένο από τον εργατοπατερισμό και τις «συνδικαλιστικές μαφίες» που του κάθονται στον σβέρκο. Χρειάζονται συνδικάτα των εργατών και όχι των εργοδοτών.
Απέναντι στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, που προσπαθούν με τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα να εγκλωβίσουν τον λαό στον αντιλαϊκό «μονόδρομο»...
Απέναντι στα σχέδια του ΝΑΤΟ και την ΕΕ του κεφαλαίου, που γίνεται όλο και χειρότερη για τους λαούς...
Απέναντι στην ακροδεξιά και τον φασισμό, που είναι μορφή διαχείρισης της δικτατορίας του κεφαλαίου και τροφοδοτείται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μεγάλα συμφέροντα και την ανοχή που έδειξαν όλα τα αστικά κόμματα...
Απέναντι σε όσους υπηρετούν αυτήν την πολιτική, είτε βρίσκονται στις κυβερνήσεις, είτε στους δήμους και τις Περιφέρειες...
Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές και βουλευτικές εκλογές. Να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

AGRAFA NEWS Οι Απαγορεύσεις στην προεκλογική προβολή των Υποψήφιων στις Ευρωεκλογές


30/4/2019
Το θεσμικό πλαίσιο προεκλογικής προβολής ενόψει Ευρωεκλογών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η αριθμ.26 (Α.Π. 32168/25.4.2019) Εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών.
Σημειώνεται ότι η προεκλογική περίοδος των Ευρωεκλογών – εν αντιθέσει με τα ισχύοντα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές – ξεκινά με τη δημοσίευση προεδρικού διατάγματος για τον ορισμό της ημέρας διεξαγωγής και διάρκειας της ψηφοφορίας. Φέτος, το π.δ. 38/2019 εκδόθηκε στις 24 Απριλίου (Φ.Ε.Κ. Α’ 64).

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι εμφανίσεις για κάθε υποψήφιο μέλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, καθώς και σε φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπό οποιαδήποτε μορφή, επιτρέπεται, ως εξής:
- σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας μέχρι δύο (2) εμφανίσεις,
- σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας που εδρεύει στα διοικητικά όρια καθεμιάς από τις δεκατρείς Περιφέρειες της Χώρας μέχρι τρεις (3) εμφανίσεις.

Ως εμφανίσεις των Υποψήφιων στα ανωτέρω μέσα θεωρούνται:
- οι προσωπικές συνεντεύξεις,
- η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τα δελτία ειδήσεων, καθώς και
- η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος του Υποψήφιου, της προεκλογικής του δραστηριότητας.

Για την προβολή στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο εκ του νόμου ΔΕΝ τίθεται περιορισμός.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Σύμφωνα με το αρ.12Α του ν.3023/2002, όπως προστέθηκε με την παρ.4 του αρ.112 του ν.4604/2019, κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται για τους Υποψήφιους:
Α) Η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, αεροπανό, πανό, γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής για την προσωπική τους προβολή, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.

Β) Η διακίνηση κάθε μορφής ένθετων φυλλαδίων μέσω του τύπου.

Γ) Η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω των δημοσίων και ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης ή των φορέων παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών. Απαγορεύεται, επίσης, από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς και από φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, η μετάδοση κάθε είδους εκπομπών, οι οποίες παρουσιάζονται, αμέσως ή εμμέσως, από Υποψήφιους.

Δ) Η διακίνηση προεκλογικού υλικού μέσω του Δημοσίου, των Ν.Π.∆.∆. και των κρατικών Ν.Π.I.∆.

Ε) Η λειτουργία εκλογικών κέντρων από Υποψήφιους ή από τρίτους χάριν Υποψήφιων.
∆εν περιλαμβάνονται στην έννοια του εκλογικού κέντρου τα πολιτικά γραφεία των Υποψήφιων, εφόσον δεν είναι εγκατεστημένα σε ισόγειους χώρους. (Εξαιρούνται της απαγόρευσης εγκατάστασης σε ισόγειους χώρους, πολιτικά γραφεία βουλευτών, τα οποία λειτουργούν, συνεχώς από την 31η Δεκεμβρίου 2000 μέχρι και την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών).
Για τους Υποψήφιους, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο επιτρεπόμενος αριθμός χρήσης πολιτικών γραφείων, ανεξαρτήτως του τόπου εγκατάστασής τους, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3).
Στον εξωτερικό χώρο των πολιτικών γραφείων των Υποψηφίων επιτρέπεται μόνο η τοποθέτηση πινακίδας με τα αναγκαία προσδιοριστικά στοιχεία του Υποψήφιου. Σε κάθε ανάρτηση πανό, αεροπανό, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής, η αναγραφή συνθημάτων, καθώς και η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, απαγορεύεται.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Σύμφωνα με το αρ.11 του ν.3023/2002 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απαγορεύεται στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων:
Α) η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανό, πανό, αφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, εκτός των χώρων της παρ.3 του αρ.9
Β) η μετάδοση από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς και από φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, διαφημιστικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου του αρ.3 του ν.2328/1995, τα οποία προβάλλουν, με οποιονδήποτε τρόπο, πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, με εξαίρεση τη μετάδοση τέτοιων διαφημιστικών μηνυμάτων βάσει του αρ.10 του ν.3023/2002.
Αναφορικά με τις ώρες λειτουργίας και την κλίμακα έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων των εκλογικών κέντρων, των γραφείων και των οχημάτων των κομμάτων, καθώς και τις σχετικές λεπτομέρειες, ισχύει η αριθμ. 27212/11.04.2019  Κοινή Υπουργική Απόφαση Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.http://www.airetos.gr

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Εγκύκλιο ΕΔΩ

AGRAFA NEWS Πότε θα είναι ανοιχτά για τους Υποψήφιους Πρωτοδικεία, Δήμοι και ΔΟΥ

Πίνακα με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα παραμείνουν ανοιχτοί οι Δήμοι, τα Πρωτοδικεία και τα Δικαστήρια,προκειμένου να διευκολύνουν τους Υποψήφιους, δημοσίευσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πίνακας περιλαμβάνεται στην Ενότητα Γ’ του αριθμ. 30885/22.4.2019 εγγράφου του, με θέμα “Γνωστοποίηση ανάρτησης της αρ.13/24460/3.4.2019 εγκυκλίου για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών και παροχή διευκρινήσεων”, και έχει ως εξής :

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

AGRAFA NEWS Ευχές για το Πάσχα από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.

POSS Euxes pasxa 2019Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων σας εύχονται, η φλόγα της Ανάστασης να ανάψει και να φωτίζει στις καρδιές όλων μας, και να μας οδηγεί στο δρόμο της Αρετής, της Αγάπης, της Ελπίδας, και της Αλληλεγγύης. Χρόνια πολλά καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία, ευτυχία, και χαρά. Η Ανάσταση του Χριστού ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση.

AGRAFA NEWS Οπλίτης Γιατρός και στο Π.Ι. Παλαιοκατούνας Κανένα κενό Π.Ι. στο Δήμο ΑγράφωνΓια πρώτη φορά, όλα τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αγράφων, είναι ενισχυμένα, καθώς
σε όλα υπηρετούν γιατροί και οπλίτες γιατροί.
Ένα μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής έλαβε σάρκα και οστά, και μετά από τις
προσπάθειες του Δήμου Αγράφων, αλλά και προσωπικά του ίδιου του Δημάρχου, έχουν
«πιάσει τόπο», για την στελέχωση των απομακρυσμένων περιφερειακών ιατρείων του
Δήμου.
Σήμερα τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιοκατούνας, νέος οπλίτης γιατρός, ο
οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον ίδιο το Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο
οποίος συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιώργο Κίτσιο και Αποστόλη Μάκκα. Να
υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Αγράφων παρέχει στους ιατρούς καταλύματα συστεγαζόμενα με
τα ιατρεία τους.
Αξίζει να σημειωθεί, για ακόμη μια φορά, ότι ο νόμος που επιτρέπει σε οπλίτες θητείας
πτυχιούχων ιατρικής να ασκούν παράλληλα τη στρατιωτική τους θητεία με το αγροτικό τους,
έχει συμβάλει αρκετά στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλάνιζε την
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Δήμου Αγράφων, όπου οι ιατροί συνήθως -λόγω
απομόνωσης της περιοχής- δεν αποδέχονταν τη θέση, με αποτέλεσμα να μένουν κενά αρκετά
από τα Περιφερειακά Ιατρεία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια των
πολιτών

AGRAFA NEWS ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

AGRAFA NEWS Χρηματοδότηση του Δήμου Αγράφων από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση του Νέου Διοικητηρίου

Χρηματοδότηση του Δήμου Αγράφων από το Υπουργείο Οικονομίας
και Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση του Νέου Διοικητηρίου Εγκρίθηκε και το υπόλοιπο ποσό 411.146,20 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στην τροποποίηση 00 της ΣΑΕ 055, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση της 19 ης Απριλίου 2019 και με αρ. πρωτ. 44546. Με αυτόν τον τρόπο συμπληρώθηκε το ποσό των 800.000,00 ευρώ που προβλέπεται στη μελέτη που είχε υποβάλει ο Δήμος Αγράφων για ένταξη και χρηματοδότηση στο Υπουργείο. Ο Δήμος μας είχε λάβει αρχικά χρηματοδότηση 389.000,00 ευρώ για το ίδιο έργο από το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ. Θυμίζουμε ότι με την δημοπράτηση της μελέτης των 800.000,00 ευρώ συνολικά θα ανακαινιστούν τα κτίρια: - του υπάρχοντος Δημαρχείου στο Κερασοχώρι, - του Ειρηνοδικείου που παραχωρήθηκε στο Δήμο Αγράφων από το αρμόδιο Υπουργείο και - του Δημοτικού Σχολείου Κερασοχωρίου, όπου στεγάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, ο Δήμος Αγράφων θα αποκτήσει μετά από χρόνια, σύγχρονο και λειτουργικό Δημαρχείο, για τη στέγαση των βασικών υπηρεσιών, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του, όπως αρμόζει σ’ ένα σύγχρονο δήμο. >

AGRAFA NEWS Πασχαλινές ευχές Αντιδημάρχου Αγράφων Θ.Τσιάμη

image.png

AGRAFA NEWS Καλό Πάσχα Ντόρα Μπακογιάννη

Η αναγέννηση είναι στη φύση μας - Καλό Πάσχα - Ντόρα Μπακογιάννη

AGRAFA NEWS ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ


Λαμία, 25 Απριλίου 2019
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»
Η υποψήφια Περιφερειάρχης κα Κατερίνα Μπατζελή, μετά τη χθεσινή απόφαση της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κωπαΐδας και τη
στήριξη των αγροτών, δήλωσε :
«Με μεγάλη μας χαρά είδαμε την πρόταση ένταξης των πληγέντων από τις πλημμύρες
αγροτών στον Κανονισμό για την ελάχιστη εισοδηματική τους στήριξη (Κανονισμός de
minimis), κάτι που ο συνδυασμός πατρίδα μας η Στερεά είχε αναδείξει τους τελευταίους
τρεις μήνες και μάλιστα με σημαντική αντιπαράθεση με την ίδια την Αντιπεριφέρεια.
Χαιρετίσουμε όμως την –έστω και καθυστερημένα – κατανόηση και αποδοχή των
προτάσεών μας, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους αγρότες να παραμείνουν βιώσιμοι.
Ωρα για δουλειά.»

AGRAFA NEWS Θερμές ευχές για το Πάσχα

AGRAFA NEWS Νότης Μαριάς Υποψήφιος Ευρωβουλευτής: Καλό Πάσχα

AGRAFA NEWS Ευχές από Κωστή Χατζηδάκη

eyxes pasxa kostis hatzidakis 2019

AGRAFA NEWS Ευχές Πάσχα Υποψήφιου Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη

AGRAFA NEWS Ευχές Πάσχα Δημάρχου Αγράφων Θεόδωρου Μπαμπαλή

AGRAFA NEWS ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ