Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

AGRAFA NEWS-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Προχωράμε μαζί με τους Δήμους της Περιφέρειάς μας, για να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμπολίτες μας»

 

 


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης είχαν σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Καραμάνης, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Ορχομενού Γιώργος Τζαβάρας και ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γεώργιος Αραπίτσας.

 

Απουσίαζε λόγω ασθενείας ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και θα ακολουθήσει μεταξύ τους συνάντηση εργασίας την επόμενη περίοδο.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επανέλαβε τη συνειδητή επιλογή του ιδίου και της περιφερειακής αρχής συνολικά να δουλέψουν και σε αυτή τη θητεία ανοιχτά και συνεργατικά με τις δημοτικές αρχές.

 

Ακολούθως, ενημέρωσε και συζήτησαν με τους Δημάρχους μεταξύ άλλων για:

Ø  Χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία που είναι στη διάθεσή τους.

Ø  Τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ», που ήδη λειτουργεί για την τεχνική υποστήριξη των δήμων στην ωρίμανση έργων.

Ø  Προτεραιότητες σε έργα και δράσεις για την Π.Ε. Βοιωτίας, όπως έχουν αποτυπωθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 και το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Χέρι χέρι προχωράμε μαζί με τους Δήμους της Περιφέρειάς μας, για να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμπολίτες μας. Έργα, δράσεις και πολιτικές, που θα υλοποιήσουμε από κοινού, θα δώσουν το στίγμα και την απάντηση στις μικρές και μεγάλες ανάγκες, ευκαιρίες και προοπτικές του τόπου μας».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης τόνισε: «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τους Δημάρχους μας σε αυτή την πρώτη αλλά σημαντική σύσκεψη που προδιαγράφει το πλαίσιο και τις δυνατότητες συνεργασίας. Ο Περιφερειάρχης έκανε σαφές πως η Περιφέρεια και ο ίδιος θα είναι αρωγός στους Δήμους και αυτό αποτελεί πλέον κοινό στοίχημα για όλους μας».