Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

AGRAFA NEWS-Σχετικά με αυτά που ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Καρδαμπικης σε πρόσφατη ανάρτησή του στα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:Σχετικά με αυτά που ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Καρδαμπικης σε πρόσφατη ανάρτησή του στα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

   1.   Απαντώ μόνο ως επικεφαλής του Συνδυασμού  "Ανανέωση Προοπτική"  τον οποίο και εκπροσωπώ στον Δήμο Αγράφων. 
   2.,      Για τα όσα αναφέρει ότι προσπαθούμε να κάνουμε ζημιά στο Δήμο και πως μόνο αυτός και οι συνεργάτες του προσπαθούν για το καλό του τόπου, καθώς και την υλοποίηση του Τεχνικού προγράμματος και του Προϋπολογισμού του 2022:
  ---- Οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά έχουμε αποδείξει με κάθε τρόπο και σε όλη την αυτοδιοικητική μας διαδρομή στα κοινά των Αγράφων το εάν και πόσο μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και οι συνδημοτες μας και δεν θα  μας χρειαστεί η γνωμάτευση του κ. Καρδαμπικη  "περί της καταλληλοτητάς μας ως προς το Δήμο Αγράφων!

   3.    Αναφέρει ο Δήμαρχος ότι εμείς αρνηθήκαμε να γίνε ο δρόμος από Κρυονέρι προς Άγραφα.
    ---- Καταρχήν πρόκειται για το δρόμο  "Κρυονέρι  Μπιλτσες" ο οποίος έχει δημοπρατηθεί προ καιρού και εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση ή οποία αναφέρει συνοπτικά τα εξής:
    Τα μισά χρήματα δηλαδή  134.000 ευρώ να χρησιμοποιηθούν για χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων στις 7. Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων, όπως είχαμε συμφωνήσει και δεσμευτεί με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της θητείας μας όταν και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση. 
Τότε είχαμε δημοπρατήσει τις δύο πρώτες δόσεις αυτού του προγράμματος δηλαδή  268.000 ευρώ για τις χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων στις Κοινότητες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων και η τρίτη δόση θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί στις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων. 
   Τα υπόλοιπα χρήματα προτείναμε και ψηφίσαμε τόσο στην Οικονομική Επιτροπή,  όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κιβωτοειδων τεχνικών και όχι με σωλήνες ( όπως ψήφισε η Δημοτική αρχή) στον δρόμο "Κρυονέρι  Μπιλτσες"
   4.   Για την αποδοχή χρηματοδότησης του δρόμου Άγραφα Σαικα 1.500.000 ευρώ υπήρξε μεγάλη παραπληροφόρηση   και ασύστολα ψέματα εις βάρος μας, από πολλά στελέχη της Δημοτικής αρχής και από τον Δήμαρχο, ότι εμείς καταψηφίσαμε το έργο!
     Ψηφίσαμε ομόφωνα την αποδοχή χρηματοδότησης και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως πράττουμε και σε κάθε άλλη χρηματοδότηση που έρχεται στο Δήμο!
 Ενδεικτικά να αναφέρω πως στα 24 χρόνια της θητείας μου στα κοινά των Αγράφων, ουδέποτε καταψήφισα  αποδοχή χρημάτων στο Δήμο έστω και 1 ευρώ και για χιλιάδες διαφορετικές χρηματοδοτησεις!
 Αδυνατώ επίσης να θυμηθώ κάποιον αιρετό που να το έχει πράξει!
   Αυτή η επισήμανση είναι χρήσιμη,  ώστε να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της άνευ προηγουμένου  Ψεοδολογίας, της Λασπολογίας,  της Συκοφαντίας και της Αερολογίας, που έχουν διακινήσει εις βάρος μας οι σημερινοί άρχοντες του Δήμου!
 Κρίμα και ντροπή!
     5.   Για το τεχνικό έργο στα Πατερίτσια Βραγκιανων που αναφέρει ο κ. Καρδαμπικης, ότι εμείς δεν το θέλαμε, θα πω μόνο πως εμείς το μελετήσαμε,  το χρηματοδοτησαμε και το δημοπρατησαμε ως Δημοτική αρχή την άνοιξη του 2019.
Εκείνος ο διαγωνισμός ( δημοπρασία), ως άγονος τότε επαναλήφθηκε από την νέα Δημοτική αρχή και ολοκληρώθηκε πρόσφατα το έργο. 
   6.   Για την γέφυρα στο Σαμάρι Επινιανων θα επισημάνω τα εξής:
α).  Εμείς εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του έργου ύψους  350.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών περίπου ένα εξάμηνο πριν τις Δημοτικές εκλογές το 2019.
β).   Πριν από την λήξη της θητείας μας ολοκληρώσαμε την μελέτη με εξειδικευμένο ιδιώτη μηχανικό ώστε να δημοπρατηθεί η γέφυρα.
γ).   Η νέα Δημοτική αρχή άλλαξε αυτή την μελέτη και δημοπρατησε το έργο. 
δ).   Προέκυψε ένας μόνο ενδιαφερόμενος  ( μετά από αυτές τις αλλαγές της μελέτης που προαναφερω)  και πήρε το έργο με έκπτωση  2%.
ε).   Όμως ενώ έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, δεν είδαμε ακόμα εγκατάσταση του εργολάβου και εκκίνηση των εργασιών!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
   7.   Για το δρόμο Τροβατο, Βραγκιανα. Παλαιοκαρυα, όπως ακριβώς λέει ο Δήμαρχος, να διεκδικησουμε και άλλα χρήματα θα επισημάνω τα παρακάτω:
   Καταρχήν πρόκειται για 3 διαφορετικούς δρόμους και όχι για έναν. 
   α).   Παλαιοκαρυα, Τροβατο ( Επαρχιακός δρόμος)  όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει την αρμοδιότητα και συντάσσεται μελέτη εξ'οσων γνωρίζω. 
   β).   Δρόμος  Δέντρο  Βραγκιανα (Δημοτικός δρόμος)
   γ).   Τροβατο,  Κουστεσα, Βραγκιανα (Δημοτικός δρόμος)
       Θα ήθελα να ανακοινώσει ο κ. Καρδαμπικης τις μέχρι σήμερα ενέργειές του για τους δρόμους αυτούς και κυρίως τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών,  που τυχόν έκανε έως τώρα. 
   8.   Για τα όσα επικαλείται περί μη ψήφισης στο σύνολο σχεδόν των θεμάτων,  σκοπιμότητας , ζημιάς κ.τ.λ.  θα αναφέρω τα εξής:
   α).   Το τεχνικό πρόγραμμα ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο την 23.01.2022 και τότε έγινε  "πραξικόπημα"  από την Δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δ. Σ.  ώστε να μην καταθέσουμε,  όπως προβλέπεται από την νομοθεσία,  εναλλακτική πρόταση Τεχνικού προγράμματος. 
  Καταθέσαμε ένσταση κατά της παρανομίας αυτής, την οποία και κερδίσαμε στην επιτροπή του άρθρου 152.
   Δεν καταψηφίσαμε ποτέ το τεχνικό πρόγραμμα,  όπως και τον προϋπολογισμό του Δήμου!
Εναλλακτικές προτάσεις καταθέσαμε όπως δικαιούμαστε ως Αντιπολίτευση!
   β).   Το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση το τεχνικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο και τον προϋπολογισμό το Μάρτιο του 2022 και όχι το φθινόπωρο του 2021 όπως προβλέπεται και που κατέληξαν να διορθώνονται μέχρι και σήμερα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ελεγκτικους μηχανισμούς της πολιτείας, αποτελεί Πανελλήνιο "κατόρθωμα", διασυρμό και εξευτελισμό του Δήμου μας!
   γ).   Ακυρώθηκαν οι περισσότερες σχεδόν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων μέσα στο 2022 όπως: 
    -- Ακυρωση εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής 
    -- Ακυρωση απόφασης καθορισμού τελών καθαριότητας και φωτισμού. 
   --  Ακύρωση Τεχνικού προγράμματος 2022. 
   --  Ακύρωση του Προϋπολογισμού του 2022. ( για σωρεία λαθών και παραλείψεων)
Ολα αυτά αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και της ανικανότητας των υπευθύνων!
 
    Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν επιδοθεί σε μια απελπιδα προσπάθεια Ψεοδολογίας, Αερολογίας,  Λασπολογίας και Συκοφαντίας,  όπως προανέφερα εναντίον μας, προκειμένου να μειώσουν  την δουλειά μας, την προσπάθεια και το έργο μας στο Δήμο ως προηγούμενη Δημοτική αρχή.
Ταυτόχρονα προσπαθούν να δικαιολογησουν την ανευθυνότητα,  την προχειρότητα  και την ανικανότητα που τους χαρακτηρίζει ως νέα Δημοτική αρχή!
   Προσπαθούν επίσης να αποπροσανατολισουν, να αποκρύψουν και να δικαιολογησουν  τις συμφωνίες, τα "παζάρια και τις συναλλαγές", που έκαναν με κάποιους μεμονωμένους Δημοτικούς Συμβούλους,  ώστε να εξασφαλίσουν την σχετική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  Αυτή την πλειοψηφία που απώλεσαν και που:
 Με κάθε τρόπο και μέσο 
 Θεμιτό και αθέμιτο
 Πάσης θυσίας και κόστους
Προσπάθησαν πάλι να τη ανακτήσουν. 
     Δυστυχώς αυτά είναι τα κατάλοιπα  οι επιπτώσεις  και οι συνέπειες του εκλογικού συστήματος των Δημοτικών εκλογών του 2019, αλλά και των αντισυνταγματικων σύμφωνα με το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας,  τροποποιήσεων και ρυθμίσεων που ακολούθησαν,  ώστε να διευκολύνουν την λειτουργία και προς χάριν της κυβερνησιμοτητας των Δήμων. 
   Μια   "Δικτατορία των Μειοψηφιών"  συνδυασμένη με συναλλαγές αιρετών, δεσμεύσεις,  παζάρια,  διευκολυνσεις, αναθέσεις κ.τ.λ. ώστε να  εξυπηρετηθουν όλοι για το δήθεν  ......  ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!
  
Ευχαριστώ πολύ!
Θεόδωρος Μπαμπαλής.