Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Πρόσκληση // Έναρξη προγράμματος "Access"

 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας ACCESS που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/12/2021 και ώρα 18:30, στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας (Προαστίου 26, Δεξαμενή). Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Μορφωτική Aκόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Shanna Surendra.

Το πρόγραμμα Access (The English Access MicroScholarship Program) είναι σχεδιασμένο να προσφερθεί με εξειδικευμένη εντατική μέθοδο, από καθηγητές της Αγγλικής, σε εφήβους από ευάλωτα κοινωνικά περιβάλλοντα (μετανάστες, πρόσφυγες, μειονότητες) και σε ΑμεΑ. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και είναι τρίμηνης διάρκειας.

Το πρόγραμμα Access έχει ενταχθεί στο στρατηγικό διάλογο του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας με τις ΗΠΑ και επρόκειτο να υλοποιηθεί το 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. 
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εάν υπάρξει θετική αξιολόγηση για την αποτελεσματικότητά του, υπάρχει η προοπτική να γίνει δωδεκάμηνης διάρκειας.