Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021 ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

 

 

Α Π Ο Γ Ρ Α Φ Η   2 0 2 1    Σ Τ Α    Α Γ Ρ Α Φ Α

 


Από τον Οκτώβριο του 2021 έως το Δεκέμβριο του 2021 θα διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή η απογραφή πληθυσμού-κατοικιών 2021, η οποία φέτος διεξάγεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για κάθε απορία των  απογραφόμενων θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει. Περεταίρω διευκρινήσεις  αναμένονται τις επόμενες ημέρες από την ΕΛΣΤΑΤ.

 

Η απογραφή αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία, με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της χώρας και σε τοπικό επίπεδο, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε 10 χρόνια με ενιαία πρότυπα και μεθόδους. Σκοπός της απογραφής πληθυσμού-κατοικιών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά, και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του. Στοιχεία απαραίτητα για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του Κράτους προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς. Επίσης σκοπός της απογραφής είναι και η καταμέτρηση του μόνιμου πληθυσμού αλλά και η καταμέτρηση των δημοτών κάθε Δήμου, για να γίνει η κατανομή του αριθμού των εδρών στο Δημοτικό συμβούλιο, του αριθμού των τοπικών συμβούλων, των βουλευτικών εδρών στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες κατά τις βουλευτικές εκλογές.

 

Ο πληθυσμός λοιπόν που θα απογραφεί στα Άγραφα θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τους πόρους του Δήμου για τα επόμενα χρόνια και συνεπώς τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις και έργα που θα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές μας και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των χωριών και των οικισμών μας.

Απευθύνουμε έκκληση σε όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο, να στηρίξουν τον Δήμο Αγράφων απογραφόμενοι σε αυτόν είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε έρχονται εδώ για να απολαύσουν στιγμές ξεκούρασης και αναζωογόνησης.

Τα Άγραφα σε χρειάζονται, στήριξέ τα έμπρακτα!

 

S A V E   Α Γ Ρ Α Φ Α!

Α Π Ο Γ Ρ Α Ψ Ο Υ   Σ Τ Α    Α Γ Ρ Α Φ Α!