Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Οδικά έργα στην Κωπαΐδα προϋπολογισμού 1.000.000 €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 17 Σεπτεμβρίου 2021

 


Οδικό έργο προϋπολογισμού 1.000.000 € ξεκινά στην Π.Ε. Βοιωτίας μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Πρόκειται για ένα από τα έργα, που κρίθηκαν αναγκαία και χρηματοδοτήθηκαν για την αποκατάσταση περιοχών του Κωπαϊδικού πεδίου, οι οποίες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση των αγροτικών δρόμων του Κωπαϊδικού πεδίου της Π.Ε.Βοιωτίας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Το συνολικό εκτιμώμενο μήκος οδών, στις οποίες θα γίνουν εργασίες βελτίωσης είναι 22 χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να γίνουν χωματουργικές εργασίες και εργασίες οδοστρωσίας για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων του Κωπαϊδικού πεδίου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Βοιωτίας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινούμε ένα έργο προϋπολογισμού         1 εκατ. ευρώ, για να αποκαταστήσουμε δρόμους της Κωπαΐδας, όπως είχαμε δεσμευθεί έναντι των αγροτών και των κατοίκων των δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων.

»Στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας και φροντίζουμε για τις ανάγκες αυτής της γης, που είναι ευλογημένη και παραγωγική, αλλά χρειάζεται φυσικά και τη φροντίδα μας τόσο με στρατηγικά έργα, όσο και με καθημερινές παρεμβάσεις».

Ακολούθως, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «1.000.000 ευρώ για έργα βελτίωσης οδοποιίας της Κωπαΐδας, θωρακίζουν τους αγρότες μας και την αγροτική παραγωγή.

»Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα στον εύφορο κάμπο μας,  στηρίζοντας έμπρακτα τους αγρότες. Αυτοδιοίκηση β' βαθμού και αγρότες αλλάζουν μαζί τον κάμπο της Κωπαΐδας».