Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

AGRAFA NEWS-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Σερέτη στο Δήμο Αγράφων

 

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας  & Θεσσαλίας κ. Σερέτη στο Δήμο Αγράφων

Τη Δευτέρα, 10 Μάϊου,  ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας κ. Σερέτης βρέθηκε στο Δήμο Αγράφων και πιο συγκεκριμένα στο Κ.Υ Δυτικής Φραγκίστας, το οποίο αποτελεί και εμβολιαστικό κέντρο, για να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία του εμβολιασμού.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Σερέτης, επισκέφτηκε και το Δημαρχείο στο Κερασοχώρι, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, καθώς ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης παρευρισκόταν την ίδια ώρα σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη.

Τα θέματα συζήτησης περιστράφηκαν γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ανάγκη  άμεσης επίλυσής τους και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ από τον κ. Παπαθανάση.

Ενδεικτικά στο υπόμνημα προτείνονται:

1. Η άμεση στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας με μόνιμους- ειδικευμένους γιατρούς

2.Οι εφημερίες των ιατρών να πραγματοποιούνται στο Ιατρείο διορισμού τους με σκοπό να υπάρχει ιατρική κάλυψη 365 ημέρες το χρόνο και να  διευκολύνονται μεταξύ τους οι συνάδελφοι ιατροί σε βάρδιες, άδειες, ρεπό κλπ.

3. Η στελέχωση  του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας  με πληρώματα ασθενοφόρου.

4. Η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία, όπου ο χρόνος διακομιδής για το πλησιέστερο νοσοκομείο  ξεπερνά τις 4 ώρες. Τουλάχιστον, μέχρι να φτάσουμε στην ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ,  να δοθεί η  δυνατότητα διασώστη  οδηγού ασθενοφόρου στους πυροσβέστες και σε ομάδα εθελοντών, κατόπιν  εκπαιδεύσεως από έμπειρο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

5. Η Προκήρυξη  για στελέχωση του ΕΚΑΒ να περιλαμβάνει αποφοίτους των ΙΕΚ  με πιστοποίηση και ελλείψει αυτών  αποφοίτους των ΙΕΚ  που έχουν τη σχετική ειδικότητα, ώστε να γίνεται κάλυψη των θέσεων.

6. Η κατασκευή ελικοδρομίου και η ένταξη των διακομιδών στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, όπως γίνονται στα νησιά  που ο χρόνος διακομιδής είναι πολύ μικρότερος και πλησίον έχουν οργανωμένα νοσοκομεία.

Κατόπιν, ο κ. Σερέτης ανέφερε ότι αρκετά από τα προαναφερθέντα αιτήματα οδεύουν στην επίλυσή τους και πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι γεγονός και η πρώτη κινητή μονάδα εμβολιασμού στο Δήμο Αγράφων.

Τον κ. Σερέτη συνόδευε και ο Διοικητής του Κ.Υ Δυτικής Φραγκίστας κ. Παπανικολάου, ο οποίος μεταξύ των άλλων επισήμανε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής με το προσωπικό του Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας.