Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

AGRAFA NEWS ΑΓΡΑΦΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ




Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, Πρόεδρου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Δημήτριος Κυφιώτης», το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου, στο Επισκοπικό Μέγαρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του θρόνου της Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς οι Διπλωματικές εξετάσεις των μαθητών της Σχολής μας. Την Τετάρτη 24 Ιουνίου, είχαν προηγηθεί οι προαγωγικές εξετάσεις των 60 μαθητών της σχολής μας, μα και του παραρτήματος της Κρέντης.

Δύο (2) μαθητές έλαβαν Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Πρόκειται για τους φερέλπιδες νέους: Ευάγγελο Φύκα – αστυνομικό και την Λουκία Δαράβαλη- απόφοιτη του ΓΕΛ Καρπενησίου και επιτυχούσα στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις.
Η όλη διαδικασία είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, διότι το ανεβασμένο μαθησιακό επίπεδο των μαθητών και των σπάνιων μαθημάτων, τα οποία αμφότεροι απέδωσαν με ιεροπρέπεια και αρτιότητα,  σε συνδυασμό με την μοναδικότητα της προσωπικότητος και της έκφρασης του κάθε μαθητού,  αλλά και του ευλογημένου ταλάντου της φωνής τους, με το οποίο τους προίκισε ο Θεός, δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα κατάνυξης και προσευχής, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την αξία της Ιεράς τέχνης του Δαμασκηνού. Μετά και το τέλος της όλης διαδικασίας ο π. Λάμπρος Ανδρεάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα. Αμφότεροι έλαβαν δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, με βαθμό Άριστα, η δε Λουκία Δαράβαλη απέσπασε και το Α΄ Βραβείο από την επιτροπή.
Την εκδήλωση αποφώνησε με λόγους πατρικούς ο σεπτός ποιμενάρχης μας, δίδοντας συγχαρητήρια και την πατρική του ευχή στους νέους διπλωματούχους. Είθε η σχολή να συνεχίσει να αποτελεί φυτώριο νέων ψαλτών, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Επιπλέον ο σεπτός ποιμενάρχης μας, πληροφορηθείς την Παρασκευή 10 Ιουλίου, τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων και την επιτυχία πολλών παιδιών της επαρχίας μας, μετά από την παράκληση που είχε αναπέμψει για αυτόν τον λόγο, συγχαίρει με την καρδιά του όλους τους επιτυχόντες, οι οποίοι κουράστηκαν για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιτυχία του μέλλοντός τους.
Συγχαίρει επίσης τους γονείς που κοπίασαν και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίστηκαν μαζί με τα παιδιά. Διευκρινίζει τέλος σε όσους δεν κατάφεραν τους στόχους τους, ότι το μέλλον δεν ανήκει σε όσους επιτυγχάνουν κάποια στιγμή, αλλά σε όσους μόνιμα αγωνίζονται. Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν και σε όσους δεν τα κατάφεραν… Και τούτο γιατί όλα είναι απλά άλλοι δρόμοι με κοινό προορισμό.
Εάν μπει κάποιος σε ένα ποτάμι, είτε ράθυμα είτε ορμητικά, σε ένα μέρος θα τον βγάλει, στην θάλασσα. Οπότε το ποιος είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος θα το φανερώσει η ροή της ζωής που ο Θεός με μοναδική μαεστρία σταλάζει στα σωθικά και βήματα μας.
Ένα πράγμα είναι λυτρωτικό να καταλάβουμε ότι όλα είναι δρόμος. Και δεν υπάρχουν καλά και κακά γεγονότα στην ζωή μας, όμορφα και άσχημα, ιερά και βέβηλα, αμαρτωλά και ενάρετα, τα πάντα είναι μαθήματα που μας μαθαίνουν τον δρόμο και την τέχνη της ύπαρξης….https://evrytanikovima.blogspot.com
Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως