Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

AGRAFA NEWS Προτάσεις κατέθεσαν οι Σαρακατσαναίοι για την συμμετοχή τους στον εορτασμό “Ελλάδα 2021”

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρκατσαναίων με πρωτοβουλία του προέδρου της Γιώργου Μουτσιάνα εκπροσωπώντας το σύνολο των Σαρακατσάνων της χώρας πραγματοποίησε συνάντηση με την επιτροπή “Ελλάδα 2021” υποβάλλοντας προς έγκριση μια σειρά προτάσεων που αναδεικνύουν τον ρόλο και τη προσφορά των Σαρακατσάνων της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου .
Σε μήνυμά του για την συνάντηση ο κ. Μουτσιάνας  αναφέρει"

"Με σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη ,στις ευαισθησίες των Ελλήνων,στη θρησκευτική μας παράδοση και στη πολιτιστική μας κληρονομιά η Π.Ο.Σ.Σ . είχε τις πρώτες συναντήσεις -μετά την πανδημία -με την επιτροπή του 2021 καταθέτοντας προτάσεις να συμμετέχει στα εορταστικά δρώμενα και να αναδείξει τους Σαρακατσάνους ήρωες του 21.
Δε μπορούμε να κοφεύουμε στα μέτρα που λαμβάνονται παγκοσμίως, τα διαχειριζόμαστε όσο μας επιτρέπουν οι γνώσεις μας και πράττουμε τα αυτονόητα. Για το λόγο ότι βρισκόμαστε στο τόπο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία και η διαλογική συζήτηση,συστρατευόμαστε με φιλότιμο στις επιλογές της Πολιτείας και ελπίζουμε να συμμετέχουμε στο μεγάλο εορτασμό του 2021. Δεν ευχόμαστε να είναι εύκολο, ευχόμαστε να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό που θα αναλάβουμε" .
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώροςhttps://www.vimapoliti.gr