Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

AGRAFA NEWS - Απολυμάνσεις, καθαριστικά και αντισηπτικό υλικό σε 59 σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα κτιριακά συγκροτήματα που στεγάζονται τα Λύκεια του Δήμου Αθηναίων, για να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και καθηγητές της Γ’ Λυκείου με την επιστροφή τους στα μαθήματα, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου.
Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν πλήρεις και σχολαστικές απολυμάνσεις σε 45 κτηριακά συγκροτήματα και από σήμερα συνεχίζονται και στα υπόλοιπα από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Παράλληλα με τις απολυμάνσεις, διανέμονται σε όλα τα Λύκεια τα απαραίτητα καθαριστικά και απολυμαντικά (χλωρίνη, αντισηπτικά, γενικά απολυμαντικά και σαπούνι χειρός)...
από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης έτσι ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο βαθμό οι συνθήκες υγιεινής.
Ακόμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν ήδη προγραμματίσει αντίστοιχες απολυμάνσεις και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν σχολικές τάξεις από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.
«Ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου έχει κινητοποιηθεί για την επόμενη φάση, της συνύπαρξης με τον ιό. Πέρα από κάθε αρμοδιότητα, αντιμετωπίζουμε ως χρέος μας την ασφάλεια των μαθητών και την προετοιμασία των χώρων που θα τους υποδεχθούν. Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο που διαθέτουμε.» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.    https://www.airetos.gr