Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

AGRAFA NEWS Η εκλεκτή Ευρυτάνισσα Θωμαϊς Γ. Οικονόμου. Νέο αίμα, έλκεται από την υπέροχη Ευρυτανία μας, με νέες ιδέες για μια νέα προσπάθεια αξιοποίησης της


Η εκλεκτή Ευρυτάνισσα Θωμαϊς Γ. Οικονόμου. Νέο αίμα, έλκεται από την υπέροχη Ευρυτανία μας, με νέες ιδέες για μια νέα προσπάθεια αξιοποίησης της, προς όφελος των πολλών. Η εκλεκτή Ευρυτάνισσα Θωμαϊς Γ. Οικονόμου, πλαστικός χειρουργός ιατρός, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έχει εκφράσει την θέληση και την επιθυμία της, να δώσει το παρόν στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας την επόμενη πενταετία, ο ΕΠΑΙΝΙΑΝΩΝ ΛΟΓΟΣ σας παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα από την προσωπικότητά της.

Η Ευρυτανία

Η Ευρυτανία είναι ο τόπος καταγωγής της. Στα Λεπιανά γεννήθηκε ο πατέρας της Γεώργιος και ο παππούς της Κωνσταντίνος Οικονόμου. Η γιαγιά της Αθηνά Οικονόμου, το γένος Νταβαρίνου, γεννήθηκε στα Τοπόλιανα, ο δε παππούς της Δημήτρης Αγγελάκης, πατέρας της μητέρας της, γεννήθηκε στη Γρανίτσα
Ευρυτανίας. Η Ευρυτανία αποτελεί για αυτήν, από τα παιδικά της ήδη χρόνια, έναν παράδεισο ξεγνοιασιάς, ηρεμίας και γαλήνης.
Το όμορφο σπίτι της στο Καρπενήσι, είναι εδώ και πολλά χρόνια το καταφύγιο ξεκούρασης και στοχασμού για όλη της την οικογένεια και ο αγαπημένος τόπος συνάντησης συγγενών και φίλων της. Επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί πολιτικά στον τόπο καταγωγής της την Ευρυτανία. Το μοναδικό της κίνητρο είναι η μεγάλη της αγάπη για τον τόπο αυτό και η επιθυμία της να βοηθήσει έναν πανέμορφο νομό που έχει πληγεί σοβαρότατα από την οικονομική κρίση, να ορθοποδήσει. Θα μιλήσει με τους πολίτες της Ευρυτανίας, για να την γνωρίσουν, να συζητήσουν τα προβλήματά τους, να τους εξηγήσει τις θέσεις και το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.
Επιθυμεί να συμμετέχει στην επόμενη εκλογική διαδικασία, κατά την κρίση και την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Τα προβλήματα της Ευρυτανίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός Ευρυτανίας, είναι η ανεργία, η φυγή των νέων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό και η συρρίκνωση της οικονομίας του τόπου. Οι λύσεις βρίσκονται στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Υπάρχει τεράστιος φυσικός πλούτος που μπορεί να αξιοποιηθεί και μένει ανεκμετάλλευτος. Με τη βοήθεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα έδινε κίνητρα σε νέους να δημιουργήσουν επιχειρήσεις αξιοποίησης του γεωργικού και κτηνοτροφικού πλούτου και να ανοίξουν βιομηχανίες εκμετάλλευσης των αντίστοιχων προϊόντων. Ο άγριος φυτικός πλούτος, με όλα τα προϊόντα που εμπεριέχει, αξιοποιείται τελείως ερασιτεχνικά, από τους ντόπιους, για βιοπορισμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κτηνοτροφικά προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να βιομηχανοποιηθούν, να αξιοποιηθούν και να εξαχθούν.
Ο νομός έχει επίσης τεράστιες τουριστικές δυνατότητες που μένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες. Χρειάζονται περισσότερα τουριστικά καταλύματα, βελτίωση-συντήρηση-επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου και βελτίωση του οδικού δικτύου του νομού. Η σήραγγα Καρπενησίου πρέπει να επεκταθεί προς την Λαμία (όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί) και πρέπει να δοθεί κατασκευαστική μέριμνα για τις κατολισθήσεις που συχνά πλήττουν την περιοχή.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης. Βρίσκεται σε υπολειτουργία, ενώ σχέδια για δημιουργία τελεφερίκ στο Καρπενήσι που να συνδέει απευθείας την πόλη με το χιονοδρομικό κέντρο, δεν έχουν υλοποιηθεί λόγω κόστους και απουσίας πόρων. Θεωρεί πως ο τουρισμός και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου κρύβουν τις λύσεις για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρυτανίας.
Το Βιογραφικό της Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού της Αθήνας το 1978. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1978-1984).
Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1985-1987). Εκτέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου, ως αγροτική ιατρός στην ορεινή Κορινθία (1987-1988) και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός Χειρουργικής Κλινικής στο Θεραπευτήριο ¨ΥΓΕΙΑ¨ (1988-1990). Ακολούθησε ερευνητική εκπαίδευση (research fellow) στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά (1990-1992). Εργάστηκε επί τετραετία ως ειδικευόμενη ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών από όπου έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 1997. Παράλληλα εκπονούσε την Πειραματική Διδακτορική της Διατριβή στο Πειραματικό Χειρουργικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Την ολοκλήρωσε και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το1994. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά (clinical fellow) με εξειδίκευση στη Μικροχειρουργική, με υποτροφία του Ιδρύματος ¨Α. Ωνάσης¨ (1997). Έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery / EBOPRAS) το 1998.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάσθηκε επί δεκαετία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (1999-2009). Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα, συνεργαζόμενη με την Κλινική ¨Μητέρα¨, το Θεραπευτήριο ¨Ευγενίδειο¨ και την Κλινική ¨Ελευθώ¨ της Χίου.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει δώσει διαλέξεις σε Ελληνικά και διεθνή Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και σε κοινωνικές εκδηλώσεις και έχει προσφέρει διδακτικό και εκπαιδευτικό έργο. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών Ιατρικών Εταιρειών, καθώς και αιρετό μέλος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένη από το 1987 με τον ιατρό Αλέξανδρο Ροδολάκη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Έχουν ένα γιό, ειδικευόμενο ιατρό Μαιευτικής – Γυναικολογίας και μία κόρη φοιτήτρια Ιατρικής.
Από την τριμηνιαία εφημερίδα ΕΠΑΙΝΙΑΝΩΝ ΛΟΓΟΣ Τεύχος 15