Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιου Δέδε, ζητά με χθεσινή επιστολή της η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, για την παντελή έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων κατεύθυνσης και προορισμού, προς το Δήμο Αγράφων.


logo_sylogou                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα  Υποδομών κ. Γεώργιου Δέδε, ζητά με χθεσινή επιστολή της η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, για την παντελή έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων                                               κατεύθυνσης  και προορισμού, προς το Δήμο Αγράφων.

Η επιστολή αναλυτικά

Κύριε Γενικέ,
Η περιοχή μας  είναι η φτωχότερη και η πιο δυσπρόσιτη περιοχή της Ελλάδας που διαχρονικά άκουσε πολλά μεγαλεπήβολα σχέδια για την ανάπτυξή της, χωρίς ποτέ να γίνει κάτι ουσιαστικό και χειροπιαστό.
Μεταξύ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε είναι και η  παντελής έλλειψη ενημερωτικής σηματοδότησης. Το πρόβλημα υπάρχει και εντός των ορίων του Δήμου, αλλά κυρίως  στις γειτονικές Περιφέρειες και Δήμους, που δεν υπάρχει σχεδόν καμία πινακίδα κατεύθυνσης προς τον δυσπρόσιτο Δήμο Αγράφων.
Συγκεκριμένα,
Όσοι οδηγοί προτιμήσουν να μεταβούν στον Δήμο Αγράφων μέσω της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όσο και αν ψάξουν δεν θα βρούν καμία πινακίδα που να τους κατευθύνει στον προορισμό τους. Αν μάλιστα ταξιδέψουν νυχτερινές ώρες και για πρώτη φορά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φθάσουν στα χωριά μας.
Το ίδιο, και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που θέλουν να ταξιδέψουν  στα χωριά μας από τους γειτονικούς Νομούς Άρτας και Καρδίτσας. Καμία σήμανση, καμία πιθανότητα να φθάσουν στον προορισμό τους, χωρίς βοηθητικά τηλεφωνήματα και χωρίς τη βοήθεια των πολιτών που συναντούν ή αναζητούν.
Κύριε Γενικέ,
Επειδή η πιο πάνω περιγραφή της κατάστασης δεν έχει κανένα στοιχείο υπερβολής και απλά αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα, παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και των υπηρεσιών που εποπτεύεται να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να αρθεί η απομόνωση και ο αποκλεισμός του Δήμου Αγράφων>>.