Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το οποίο θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2017.Το AGRAFA news θα ειναι παρων στο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας η πρώτη επίσημη συνεδρίαση μεταξύ του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με κεντρικό θέμα το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το οποίο θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2017. Πάρθηκαν, αρχικά, αποφάσεις γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, καθώς και τον κάθε Σύλλογο Σαρακατσαναίων χωριστά. Στη συνέχεια αναλύθηκαν βασικά διοργανωτικά θέματα σχετικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Αλεξάκη Κων/νο ο χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου και οι χώροι συνεστιάσεων κατά το τριήμερο του Συνεδρίου. Συζητήθηκε το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο θα είναι ένα αφιέρωμα στα Άγραφα, ενώ εξετάστηκε και η δομή του, αναλυτικά για την κάθε ημέρα. Τέλος, αποφασίστηκε η κατασκευή μνημείου στο Μεσολόγγι προς τιμήν των πεσόντων Σαρακατσαναίων ηρώων κατά την πολιορκία και την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου.
Στην εν λόγω συνεδρίαση παρευρέθη και βασική εκπρόσωπος της Περιφέρειας, η οποία διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξή της καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου. Από τη διεκδίκηση ακόμα του Συνεδρίου στο Κιλκίς, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και ο δήμος Αγρινίου δήλωσαν πως θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην άρτια διεξαγωγή του, μιας και αναμφισβήτητα αποτελεί μεγάλο γεγονός για όλους τους Σαρακατσάνους καθώς και για την πόλη που το φιλοξενεί.
Οι προετοιμασίες για το Συνέδριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από όλες τις πλευρές. Ελπίζουμε πως θα αποτελέσει ένα όμορφο γεγονός που θα αφήσει ευχάριστες αναμνήσεις.https://www.facebook.com/stauraetoiagrafwn?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf