Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Χωρίς Αστυνομικό τμήμα αφήνουν την Δυτική Ευρυτανία πέρα από τον Αγραφιώτη ποταμόΧωρίς Αστυνομικό τμήμα αφήνουν την Δυτική Ευρυτανία πέρα από τον Αγραφιώτη ποταμό, σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο του  Προεδρικού Διατάγματος  που βρίσκεται υπό έκδοση.

Το επίσημο σχέδιο Π. Δ. (Προεδρικού Διατάγματος), το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης του, με το οποίο επέρχονται μεταβολές στην οργανωτική δομή των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Χώρας, αφήνει στην Ευρυτανία
Το Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου
Το τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου
Το Αστυνομικό τμήμα Αγράφων
Το Αστυνομικό τμήμα Προυσού
Το Αστυνομικό τμήμα Φουρνάς

Είναι ολοφάνερο ότι  για το σχεδιασμό δεν επικράτησε καμία λογική και επικράτησαν άλλα κριτήρια. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, όταν αγνοείται η αστυνόμευση μιας ολόκληρης περιοχής που να τη διασχίσει ένα αυτοκίνητο από το Κερασοχώρι θέλει τουλάχιστον  2 ώρες,  που έχει δύο τράπεζες, ένα ταχυδρομικό γραφείο, τρείς ξενοδοχειακές μονάδες, δύο Γυμνάσια, δύο Λύκεια και πολλές υγιείς επιχειρήσεις.
Το σχέδιο για την περεταίρω υποβάθμιση της Δυτικής Ευρυτανίας είναι σε εξέλιξη  και ουδείς αντιδρά.

Στην πιο δυσπρόσιτη περιοχή της Ελλάδας.
Κανένας ιατρός, κανένας πυροσβέστης, κανένας γεωπόνος, κανένας κτηνίατρος, χωρίς ΕΚΑΒ, με μαθητές που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και χωρίς καμία αναπτυξιακή προσπάθεια.

Τα κόμματα και κυρίως τα δύο κυβερνώντα και οι εκπρόσωποί μας οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά   στην νέα  αδικία.

Αλέξης Καρδαμπίκης