Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΔΕΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ



Ως γνωστόν η ΔΕΗ, καθιερώθηκε και αναπτύχθηκε κυρίως λόγω του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού της που τροφοδοτείται από τον ταμιευτήρα της λίμνης των Κρεμαστών. Για να γίνει η λίμνη, θάφτηκαν χωριά, ξεριζώθηκε κόσμος, πνίγηκαν εκκλησίες, αφανίστηκαν πολιτιστικά μνημεία, καταστράφηκαν σπίτια, χωράφια και προκλήθηκαν ως γνωστόν οι μεγάλοι σεισμοί.
Η ΔΕΗ, για άλλες μορφές ενέργειας, πριν λίγες αποφάσισε να αποδώσει 17,6 εκατ. ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές 274 οικισμών σε όλη την Ελλάδα και συγχρόνως εκτελεί και ανταποδοτικά έργα σε περιοχές που δραστηριοποιείται.
Με την ένδειξη <<ΚΟΙΝΩΝΙΑ>>  στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ΔΕΗ  γνωστοποιεί  όλες τις δράσεις της. Έργα αναπτυξιακά  που χρηματοδοτεί,  τεχνογνωσία που παρέχει στους Δήμους, επενδύσεις για παροχή ενέργειας, υποστήριξη δράσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, συνεισφορά για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης κλπ.
Δυστυχώς, η  ΔΕΗ μέχρι σήμερα δεν βοήθησε ουσιαστικά την Ευρυτανία και τα περισσότερα που υποσχέθηκε τα αθέτησε. Σαν ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του τόπου μας, και μέχρι να διαμορφωθεί διεκδικητικό πλαίσιο από τους Ευρυτανικούς φορείς, θα μπορούσε να προχωρήσει στην ποσοστιαία  μείωση των λογαριασμών του ρεύματος στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και στους πολλούς ηλικιωμένους που διαμένουν στα χωριά. Επίσης η κατασκευή ενός σύγχρονου  συνεδριακού κέντρου, (όπως έκανε και ανταγωνίστρια εταιρεία προς τη ΔΕΗ στο Περδικάκι), ίσως θα ήταν μια καλή αρχή.
Αλέξης Καρδαμπίκης