Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

«Έφυγε» ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας, Βασίλης Τσίπρας

Στην αιωνιότητα ταξίδεψε ο γνωστός και διακεκριμένος ποινικολόγος, Βασίλης Τσίπρας, που εξελέγη βουλευτής Ευρυτανίας με τη Ν.Δ. αντικαθιστώντας στις 26.9.2000 με απόφαση του εκλογοδικείου τον κ. Δ. Τσιαμάκη.
Ο αείμνηστος πέθανε χθες από έμφργμα στην Αθήνα. Γεννήθηκε στη Βούλπη Ευρυτανίας το 1939. Παντρεύτηκε την Ελένη Φραγκεδάκη, οικονομολόγο και από το γάμο του απόκτησε 2 γιους, που είναι και αυτοί Δικηγόροι.
Τελείωσε το σημερινό Λύκειο, τότε 8\ταξιοΓυμνασιο, στο Καρπενήσι και μετά από εξετάσεις εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε πτυχίο και στη συνέχεια άδεια δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κατόπιν εξετάσεων στον ‘Αρειο Πάγο. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων μετείχε ενεργά και δυναμικά σε όλες τις εκδηλώσεις για την προάσπιση των φοιτητικών προβλημάτων και ακαδημαϊκών ελευθεριών . Δυναμική ήταν η παρουσία του σε κάθε εκδήλωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπιεζομένων λαών, όπως την Κυπρίων.

Δικηγορούσε στην Αθήνα και ήταν δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Υπερασπίσθηκε όλους τους Ευρυτάνες που διώχθηκαν άδικα για πολιτικού χαρακτήρα αδικήματα και διακεκριμένους δημόσιους άνδρες.
Έλαβε μέρος σε πολύκροτες ποινικές δίκες των τελευταίων δεκαετιών και είναι γνωστός σ’ ολόκληρη την Ελλάδα για τη δυναμική υπερασπιστική παρουσία του στα Κακουργιοδικεία και Εφετεία διαφόρων περιοχών.
Χειρίστηκε υποθέσεις (προσφυγές) στο Στρασβούργο, που εδρεύει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων, που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση που υπογράφηκε στη Ρώμη και κυρώθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία.
Πολιτεύθηκε για πρώτη φορά στην Ευρυτανία στις εκλογές 1996, ως υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. και έλαβε 5250 σταυρούς προτιμήσεως.
Η εξόδιος ακολουθία σύμφωνα με πληροφορίες θα τελεστεί αύριο Πέμτπη 26 Φεβρουαρίου στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης.