Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Προεργασίες του 3ου Διεθνές Επιστημονικού Συνεδρίου των απανταχού Σαρακατσαναίων 4 - 5 και 6 Μαρτίου 2016 στην Λαμία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Σ προχώρησε ακόμη ένα βήμα προς την υλοποίηση του 3ου Διεθνές Επιστημονικού Συνεδρίου, των απανταχού Σαρακατσαναίων. Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 κλιμάκιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων σε συνεργασία με τα μέλη του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Νομού Φθιώτιδας είχαν σειρά συναντήσεων με τις τοπικές αρχές του Νομού Φθιώτιδας.
Οι συναντήσεις έγιναν μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και δεσμεύσεις από όλους, με πνεύμα ομαδικής προσπάθειας ώστε να πραγματοποιηθεί ένα επιστημονικό συνέδριο όπως αρμόζει στους Σαρακατσαναίους αλλά και στους κατοίκους του Νομού Φθιώτιδος.
Σε μια πρώτη επαφή ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, (Σαρακατσάνος στην καταγωγή) εκλεγμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μας δέχθηκε στο γραφείο του και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο δόθηκαν οι αμοιβαίες υποσχέσεις για τη πλήρη στήριξη του συνεδρίου. Εξάλλου δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο κ. Σταϊκούρας είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλετε η ανάληψη του συνεδρίου στη πόλη της Λαμίας.
Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης της Λαμίας με τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δήμο Καλαμπαλίκη. Μέσα σε κλίμα εγκάρδιο και απολύτως φιλικό η συζήτηση διεξήχθη γύρω από τους χώρους όπου μπορεί να στεγασθεί το συνέδριο και οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εν' όψη του συνεδρίου.
Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος (Σαρακατσαναίοι στην καταγωγή) δεσμεύθηκαν για τη πλήρη υποστήριξη του συνεδρίου αλλά και όλων των παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν.
Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραΐσκο Ευθύμιο (Σαρακατσάνο στην καταγωγή) ο οποίος, εκτός από τις δεσμεύσεις που πήρε για την πλήρη υποστήριξη του συνεδρίου έθεσε και τον εαυτό του, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής καθώς θεωρεί ότι εκτός από τον θεσμικό του ρόλο είναι και Σαρακατσάνος.
Η τελευταία συνάντηση των μελών της διοίκησης της Π.Ο.Σ.Σ, έγινε με τον Δήμαρχο Στυλίδας κ. Απόστολο Γκλέτσο και πρόεδρο του πολιτικού κόμματος «ΤΕΛΕΙΑ», ο οποίος και αυτός με την σειρά του, δεσμεύθηκε για τη πλήρη υποστήριξη του στο συνέδριο και τη φιλοξενία μέρος αυτού, στη πόλη της Στυλίδας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο σύμβουλος Συνεδρίων κ. Ηλίας Αλ. Σουφλιάς εκπρόσωπος της εταιρείας A.Σ.Α. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ οι οποία θα είναι και χορηγός του Συνεδρίου.
Η ικανοποίηση και οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από τις παραπάνω συναντήσεις είναι αρκετές και προμηνύουν ότι το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Απανταχού Σαρακατσαναίων έχει τεθεί στις σωστές βάσεις και η υλοποίηση του πραγματοποιείται βήμα βήμα.
Το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ θεωρεί υποχρέωση του, να ευχαριστήσει, όλους τους αρμόδιους τοπικούς άρχοντες αλλά και το Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας για τη φιλοξενία και τη πλήρη υποστήριξη τους στη πραγματοποίηση του συνεδρίου.