Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στη συνάντηση και στη σύσκεψη απο τον βουλευτή ΕυρυτανΙας κ. Θωμά Κώτσια και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών....



                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα προβλήματα του συστήματος υγείας στο νομό Ευρυτανίας, που απειλείται με κατάρρευση από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, τέθηκαν σήμερα Τρίτη 24/2/2015, στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απο τον βουλευτή ΕυρυτανΙας κ. Θωμά Κώτσια και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών - νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων των υγειονομικών μονάδων του νομού.
    Στη συνάντηση και στη σύσκεψη, που ακολούθησε ο Γ.Γ. Του Υπουργείου κ. Γ. Μπασκόζος και οι αρμόδιοι επικεφαλής των γραφείων του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  η υγεΙα στην Ευρυτανία και αναζητήθηκαν άμεσες και πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ειδικότερα ο βουλευτής του νομού και οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων ζήτησαν να ληφθεί άμεσα πρόνοια για:

--Την ενίσχυση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου.
--Την πρόσληψη κατά  προτεραιότητα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες του νομού.
--Την πλήρη  λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού με την απαραίτητη τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου.
-- Την κάλυψη των κενών σε γιατρούς ώστε να επαναλειτουργήσουν τα αγροτικά ιατρεία του νομού.
-- Την αντιμετώπιση των σοβαρών  λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας.
 Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε να προωθήσει σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία άμεσες λύσεις στα επείγοντα θέματα ώστε σε πρώτη φάση να μην καταρρεύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο νομό Ευρυτανίας.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι κ.κ. Β. Αθανασούλιας, εκπρόσωπος των γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, Ν. Παπανικολάου, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας, Κ. Κρητικός Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας  και οι Ν. Ανδρέου Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Καρπενησίου, Χρ. Κοζιώρης Αντιπρόεδρος και Γ. Μπουμπουρής μέλος της διοίκησης του σωματείου.