Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄ *Μόνο στο Δήμο Αγράφων θα μπορούσαν να συμβούν αυτά αδέλφια.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄

*Μόνο στο Δήμο Αγράφων θα μπορούσαν να συμβούν αυτά αδέλφια. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος Δήμος στην Ελλάδα που να λειτουργεί με την «μέθοδο των τριών» και όχι με όσα προβλέπει ο Κώδικας και ο Καλλικράτης.
Πήρα λοιπόν στα χέρια μου τις περιβόητες κατανομές-πληρωμές του περασμένου Δημοτικού Συμβουλίου, που ήθελε ο Πρόεδρος με το έτσι θέλω να ψηφιστούν και τι να δώ. Ας προσέξουν λοιπόν τι γίνεται οι έχοντες λαμβάνειν από τον Δήμο με τα παρακάτω που αναφέρω και για τα οποία έχω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου. Λοιπόν με τον κωδικό 30-7336.004, υπάρχει καταχωρημένη πίστωση που αναφέρεται στο έργο «Κατασκευή ασφαλτοτάπητα αυλείου χώρου ΤΕΕ και Γυμνασίου Δυτ. Φραγκίστας ύψους 6.411,11 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το έργο αυτό έχει εξοφληθεί εδώ και δυο χρόνια και το αναφερόμενο ποσό στον Πίνακα πληρωμών του Δήμου, που ήλθε στο Δ.Σ. για ψήφιση, ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ!!!, Ποιος θα εισέπραττε το συγκεκριμένο ποσό και με ποια παραστατικά έγγραφα;  Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Στον κωδικό 30-7331.001 υπάρχει καταχωρημένη πίστωση, προσέξτε για το έργο «Συντήρηση σχολικών κτιρίων Δυτ. Φραγκίστας, Ανατ. Φραγκίστας, Αγίου Γεωργίου, ύψους 307,83 ευρώ. Ναι αδέλφια, εδώ φαίνεται ότι ο Δήμος για την συντήρηση των ανωτέρω σχολείων ξόδεψε το υπέρογκο ποσό των 307 ευρώ!!! Τόσο προχειρότητα δεν την περίμενα. Όμως στον ίδιο πίνακα με τον κωδικό 80-8116.062, υπάρχει καταχωρημένη πίστωση 8.831,40 ευρώ για την προμήθεια ξυλείας και κεραμιδιών κατασκευής στέγης του Δημοτικού Σχολείου Βραγγιανών, η οποία όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρώην Δήμαρχος Αγράφων, δεν έγινε ποτέ. Όμως για προσέξτε τακτική. Για συντήρηση 3 σχολείων 307 ευρώ και για την σκεπή του Σχολείο Βραγγιανών 8.831 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας . Πάμε παρακάτω. Με τους κωδικούς 30-6262.004, 30-6262.005, 30-6262006, 30-6262003, υπάρχουν στους πίνακες πληρωμών, καταχωρημένες πιστώσεις για τον καθαρισμό των πρανών στις Δ.Ε. Απεραντίων, 9.200,00 ευρώ, Ασπροποτάμου 9.200,00 ευρώ, Βίνιανης 9.200,00 ευρώ και Φραγκίστας επίσης 9.200,00 ευρώ. Τουτέστιν αδέλφια 36.800,00 ευρώπουλα για να καθαριστούν τα πρανή στους δρόμους των 4 Π.Ε. Πρώτον τα λεφτά είναι πολλά και δεύτερον, ποτέ στην σύντομη ιστορία των Δήμων έχουν δαπανηθεί τόσα ποσά γι΄ αυτόν τον λόγο. Για να μη σας κουράσω περισσότερο, ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στους πίνακες προς ψήφιση υπάρχουν καταχωρημένες πιστώσεις 123.000, ευρώ για τον καθαρισμό των νεκροταφείων εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι και άλλα μεγάλα ποσά που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Ερωτώ λοιπόν: Πόσα χρήματα απαιτούνται να καθαριστούν τα κοιμητήρια του Δήμου; Τα υπόλοιπα καταχωρημένα ποσά ποιος θα τα εισέπραττε και με μια παραστατικά έγγραφα; Ποιοι θα ήταν οι αποδέκτες συγκεκριμένων κωδικών για έργα που δεν έγιναν ή δεν υπάρχουν στην επικράτεια του Δήμου; Τα λέμε αυτά αδέλφια για να καταλάβουν οι δημότες του πέρα Δήμου ότι το θέατρο στην πλάτη τους που παίζεται τα τελευταία χρόνια δεν έχει  τελειωμό.

*Ωστόσο όμως υπάρχουν και κάποιοι Αγραφιώτες, εργάτες ή εργολήπτες ή προμηθευτές που έχουν εργαστεί, έχουν πληρώσει και από την τσέπη τους και πρέπει να πληρωθούν. Έτσι θα έπρεπε να γίνει, να όμως που δεν έγινε. Θα μπορούσε λοιπόν, αν ήθελε η Δημοτική Αρχή, αυτούς τους ανθρώπους να τους πληρώσει από καιρό τώρα, κατανέμοντας έτσι τις πληρωμές με βάση τα παραστατικά τους έγγραφα και τις βεβαιώσεις της τριμελούς Επιτροπής που ήλεγξε την κατασκευή των έργων ή παρέλαβε τα διάφορα υλικά. Πως είναι δυνατόν όμως να πληρωθεί κάποιος για την αλλαγή των λαμπτήρων π.χ. στην Επισκοπή, την στιγμή που λαμπτήρες δεν αλλάχτηκαν  ποτέ;  Εν κατακλείδι είναι άδικο να πληρωθούν κάποιοι που δεν έχουν κάνει κανένα έργο αλλά και διπλά άδικο να μην μπορούν ν α πάρουν τα δεδουλευμένα τους εκείνοι που έχουν εργαστεί τίμια και έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους που αποδεικνύετε η παρεχόμενη εργασία τους. Ας σταματήσει λοιπόν το θέατρο του παραλόγου και ας αντιληφθούν άπαντες ότι η υπομονή των δημοτών έχει εξαντληθεί και ο κόσμος είναι σε απόγνωση.