Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το Καρπενήσι φιλοξενεί το 18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και τον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών από τις 26 έως και τις 29 Ιουνίου 2014.

18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και 12ος Διεθνής Διαγωνισμό Χορωδιών 
26-29 Ιουνίου 2014.
Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός στον τόπο μας είναι και φέτος γεγονός.
Το Καρπενήσι φιλοξενεί το 18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και τον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών από τις 26 έως και τις 29 Ιουνίου 2014.
17 χορωδίες και πάνω από 800 χορωδοί για 4 ημέρες αναδεικνύουν τη χορωδιακή τέχνη και γεμίζουν με τις μουσικές τους το Δήμο μας.
Την Πέμπτη 26 Ιουνίου οι χορωδίες θα παρουσιάσουν πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων. Την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουνίου οι χορωδίες θα παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με σύγχρονες μουσικές συνθέσεις, γνωστές ελληνικές και ξένες μελωδίες, παραδοσιακά ακούσματα αλλά και έργα μεγάλων κλασικών συνθετών.
Από το 1988 μέχρι και σήμερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Antonio Vivaldi, που διοργανώνεται από το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi, με τη συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου, φαίνεται πως έχει γίνει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα τις περιοχής, κινητοποιώντας πλήθος χορωδιών από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και φυσικά από το εξωτερικό. Από την μακρινή Κένυα μέχρι το Ισραήλ και από την Κύπρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχουσες στο φεστιβάλ χορωδίες μας υπόσχονται ένα ξεχωριστό μουσικό τετραήμερο. Μία γιορτή της μουσικής που δεν πρέπει να χάσει κανείς.