Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δομή Δημοτικής Ενότητας ΑγράφωνΗ Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων,Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Δομή Δημοτικής Ενότητας Αγράφων
Με αφορμή την Ημέρα αυτή, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγράφων μοίρασαν χειροποίητα λουλούδια που έφτιαξαν οι μαθητές  για τους παππούδες τους αλλά και για τους Ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού λέγοντας ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» για την προσφορά τους και το έργο τους. Οι μαθητές μέσα από τη δραστηριότητα αυτή και τη συζήτηση ευαισθητοποιήθηκαν για την Τρίτη Ηλικία και τη συμβολή των παππούδων τους στη σύγχρονη κοινωνία.
(Στη φωτογραφία ,στιγμιότυπο ενός μαθητή μαζί με το Νοσηλευτή προσφέρουν ένα χειροποίητο λουλούδι –φόρο τιμής – σε ηλικιωμένο)


Δομή Δημοτικής ενότητας Δομνίστας
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, 1η Οκτωβρίου, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας πρόκειται να υλοποιήσει Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης με θέμα «Υπέρταση & Διατροφή» με εισηγητή τον Ειδικό Παθολόγο Αθανάσιο Τσακανίκα και θα πραγματοποιηθεί στο Κρίκελλο, έδρα της Δημ. Ενότητας, στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00.    

Η Υπεύθυνη της Δομής
Μαρία Συγγούνη
Κοινωνική Λειτουργός


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» της Δ.Ε. Δομνίστας
Σας προσκαλεί  στην Ημερίδα  με θέμα :
«Υπέρταση και Διατροφή»  που θα γίνει στη Λέσχη Κρικέλλου την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 06:00 το απόγευμα.
Εισηγητής: Αθανάσιος Τσακανίκας,
Ειδικός Παθολόγος


Σας Περιμένουμε!
Η Κοινωνική Λειτουργός
Μαρία Συγγούνη

[Υπό την Αιγίδα του Δήμου Καρπενησίου]