Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ



Θα περίμενα από τον κ. Μπακογιάννη να σταθεί στο φυσικό του ύψος και να απαντήσει σε όσα παρέθεσα με συγκεκριμένα στοιχεία για την ΔΕΥΑΚ και σε όσα κατάγγειλα πρόσφατα, αλλά ο Δήμαρχος Καρπενησίου πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και σε πρόσφατη ανακοίνωσή του μιλάει για προσωπικές αναθέσεις έργων και για μυστηριώδη απαλλαγή  από τα δημοτικά τέλη μεγάλου ξενοδοχείου στον πρώην Δήμο Καρπενησίου. Απαντώ λοιπόν:

Οι προσωπικές προφορικές αναθέσεις έργων από πρώην κορυφαία στελέχη στο Δήμο Καρπενησίου, δεν με αγγίζουν, δεν με αφορούν και ας ψάξει στο δικό του πολιτικό  χώρο και στο μηχανισμό του ο κ. Μπακογιάννης  και έχει υποχρέωση να ονομάσει τους υπεύθυνους των προσωπικών προφορικών αναθέσεων οι οποίοι «εντελώς τυχαία» προεκλογικά έπαιξαν το παιχνίδι του με συγκεκριμένη αφανή συμμετοχή στο συνδυασμό του αλλά και με κρυφές συναντήσεις στα περίχωρα του Δήμου Καρπενησίου. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει μια δυσκολία ο Δήμαρχος να ονομάσει τους υπεύθυνους των προσωπικών προφορικών αναθέσεων και αρκετές φορές επίσημα τον έχω προκαλέσει για το θέμα αυτό, λέγοντάς του να κάνει και μια συζήτηση με τον πρώην Δήμαρχο Καρπενησίου. Εξάλλου είναι γνωστό ότι σε περίπτωση που ο Δήμαρχος επιτέλους αποφασίσει τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για όλους τους πρώην Δήμους θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου.   
Σε ότι αφορά την αναφορά για μυστηριώδη απαλλαγή από δημοτικά τέλη μεγάλου ξενοδοχείου της πόλης, θα έπρεπε ήδη ο Δήμος να έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που να προδίδουν την πρόθεσή του για διαφάνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα και υπάρχει «εγχειρίδιο οδηγιών» στο Δήμο Καρπενησίου σε δύο άλλες περιπτώσεις πολύ πιο σημαντικότερες που αφορούσαν εκτός από απαλλαγή τελών και παράνομη χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο προς όφελος ιδιωτών και τότε κάποιος αντιδήμαρχος οικονομικών την ίδια ημέρα που η υπηρεσία του κοινοποίησε το πρόβλημα, έκανε το ζήτημα κοινό, ζητώντας καταστάσεις και πληροφορίες από την υπηρεσία της ΔΕΗ και μάλιστα με προσωπική επαφή.
Είναι γνωστή όμως κύριε Δήμαρχε η στάση σας στην περίφημη περίπτωση Κεφαλοβρύσου που όχι μόνο καλύψατε τον συγκεκριμένο μισθωτή των δημοτικών καταστημάτων ο οποίος για αρκετά χρόνια ζημίωνε τον Δήμο αφού τον χρέωνε με λογαριασμούς για ρεύμα που ο ίδιος κατανάλωνε αλλά παρατείνατε τη μίσθωση για 24 χρόνια και ενώ όφειλε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Όταν σας ακύρωσε η Περιφέρεια την απόφαση για την παράταση μίσθωσης ανέλαβε το θέμα ο κ. Κοτρωνιάς και με την Επιτροπή του άρθρου 152 ακύρωσε την απόφαση της περιφέρειας στηριζόμενος σε διατάξεις που είχαν καταργηθεί και  στη συνέχεια σας προτείναμε να προσφύγουμε κατά της απόφασης του κ. Κοτρωνιά αλλά δεν δεχτήκατε την πρότασή μας και σκανδαλωδώς ευνοήσατε τον μισθωτή των καταστημάτων στο Κεφαλόβρυσο. Είναι η μοναδική περίπτωση εκμίσθωσης που ο Δήμος δεν ζήτησε σκόπιμα δημοτική ενημερότητα (δεν υπήρχε δυνατότητα έκδοσης λόγω οφειλών) από τον ιδιώτη μισθωτή κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Αντί επιλόγου κύριε Δήμαρχε σας αφιερώνω τελείως φιλικά την παρακάτω σοφή παροιμία: «Στο Σπίτι του Κρεμασμένου Δεν Μιλάνε Για Σχοινί».
Βαγγέλης Καρφής
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
στο Δ.Σ. του Δήμου Καρπενησίου