Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά στους Βυρωνιώτες - «Όχι στην απαξίωση των Δήμων εις βάρος των πολιτών»

Παραδίδεται στους μαθητές το Γυμνάσιο Καρέα
Ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας, το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο Καρέα (Ελλήνων Αξιωματικών επί της Λεωφ. Κατεχάκη), εγκαινιάζεται  τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα.
Σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή ξενάγηση στο χώρο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της σύγχρονης εκπαιδευτικής μονάδας.

Ένας αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Με σύνθημα «Μαζί τρέχουμε για τη ζωή», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στο Ζάππειο. Ο αγώνας Race for the Cure πραγματοποιείται ενάντια στον καρκίνο του μαστού και αποτελείται από έναν συμβολικό αγώνα δρόμου 5 χλμ. και περίπατο 2 χλμ. Ο Δήμος Βύρωνα, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης, στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή και καλεί όλους να συμμετέχουν στον αγώνα υπέρ της ζωής.   
Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών στον Δήμο Βύρωνα
Τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν μαστογραφία έχουν οι άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες της πόλης μας, ηλικίας 40 έως 69 ετών, χάρη στη σχετική πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Γραμματέα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), Χρίστου Γώγου, και του Συλλόγου Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».
Επαναληπτικοί εμβολιασμοί για τα παιδιά της πόλης μας
Τις προσεχείς ημέρες ανακοινώνονται και  οι ημερομηνίες των επαναληπτικών εμβολιασμών, σε συνέχεια αυτών που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι, απαντώντας σε μία βασική ανάγκη των συμπολιτών μας.
Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά στους Βυρωνιώτες  - «Όχι στην απαξίωση των Δήμων εις βάρος των πολιτών»
Ανοιχτή επιστολή-ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, η οποία μοιράστηκε σε όλη την πόλη, ενημερώνοντας τους πολίτες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά και τη νέα περικοπή 30% στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποφάσισε η κυβέρνηση. Η νέα περικοπή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες μειώσεις, ύψους 60% των πόρων των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αδυναμία όλων των Δήμων της χώρας να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις μισθοδοσίες.
Ο Δήμος Βύρωνα συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις
Σε 48ωρο προειδοποιητικό «λουκέτο» προχώρησαν την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου οι Δήμαρχοι της Αττικής, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στις νέες περικοπές κατά 30% στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποφάσισε η κυβέρνηση.  Ακολούθησε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος Βύρωνα συμμετείχε και στις δύο κινητοποιήσεις.
Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου – Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης
Σε ισχύ έχει μπει το νέο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, το οποίο έχει ως στόχο τόσο την αποτελεσματικότερη αποκομιδή και τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη όσο και τη μείωση των εκπομπών ρύπων που παράγονται από τα απορριμματοφόρα. Παράλληλα, διπλασιάζονται και οι στάσεις ανακύκλωσης, ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή.
Ολοκληρώθηκε το ταξίδι πολιτισμού «Στη σκιά των Βράχων»
Ένα ταξίδι πολιτισμού μέσα από τη μουσική και το θέατρο χάρισε στο κοινό το φετινό Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, το οποίο κέρδισε την ανταπόκριση αλλά και το θερμό χειροκρότημα των θεατών που παρακολουθήσουν τις 28 παραστάσεις του. Από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή των Θεάτρων Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού» και κατάφεραν να συγκινήσουν, να διασκεδάσουν αλλά και να προβληματίσουν το κοινό, που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έδωσε το «παρών», στηρίζοντας για ακόμα μία φορά το Φεστιβάλ.
Ενισχύεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη
Περισσότερα από 500 νέα βιβλία προστέθηκαν στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βύρωνα, ενισχύοντας μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των λεξικών και των ξενόγλωσσων τίτλων της.
Καλωσόρισμα στα θρανία για τα πρωτάκια
Ένα δώρο καλωσορίσματος περίμενε και φέτος τους μικρούς μαθητές της Α’ Δημοτικού με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμος Βύρωνα έκανε δώρο στα παιδιά των 13 Δημοτικών σχολείων της πόλης, ένα τετράδιο, με το εξώφυλλο του παλιού αναγνωστικού του δημοτικού.
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα
Στις σημαντικές περικοπές κονδυλίων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Νίκος Χαρδαλιάς σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο Πυροφυλάκειο του Βύρωνα.
Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα
Για θέματα που αφορούν στον Υμηττό ενημέρωσε τα στελέχη της Παναττικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων Κώστα Καλογράνη και Ιάκωβο Αλαβάνο ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή τους στο Πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Βύρωνα.
© 2005-12 Δήμος Βύρωνα | www.dimosbyrona.gr
Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις τής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής.
Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής
(Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Αν είσαστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή τη λίστα
παραληπτών e-mail απλά απαντήστε σε αυτό το e-mail με θέμα "Διαγραφή από το Newsletter " στην ηλεκτρονική διευθ.info@dimosbyrona.gr
Παρακαλούμε δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.