Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ: ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜ. ΒΕΛΑΕΤΗ ΠΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟ



   Αγαπητέ κύριε Μιχόπουλε,
Για 14 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ καθόλα τα έτη βρίσκομαι κοντά στον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Τάτση. Τα 12 από αυτά διετέλεσα Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Απεραντίων.

    Γι’ αυτό το λόγο νιώθω την ανάγκη, καθώς θεωρώ ότι γνωρίζω αρκετά  καλά το Δήμαρχό μας, να σας διαβεβαιώσω πως μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει θιχτεί η αξιοπρέπεια μου ως Αντιδήμαρχος και ως μεμονωμένο μέλος της κοινωνίας που συμβάλλει στον τόπο του καθώς δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για ατασθαλία και παραοικονομία τόσο στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Απεραντίων όσο και κατ’ επέκταση και στο Δήμο Αγράφων. Με διαφορά φυσικά καταγγελίες από τους αντιπολιτευόμενους που για ευνόητους λόγους κάθε φορά προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν και να εμποδίσουν τη λειτουργία του Δήμου «κάτι που απορρίπτονταν στο τέλος κάθε τετραετίας».
Μπορεί πολλοί από εμάς, όπως έχετε αναφέρει κι εσείς σε επιστολή σας, να έχουμε συμβάλει οικονομικώς και να στερούμαστε και των οικογενειών μας και αγαπημένων μας προσώπων, όμως πάνω από όλα ο στόχος και σκοπός μας είναι το κοινό συμφέρον του τόπου μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό βέβαια ισχύει για όσους βέβαια τους αρέσει και θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά του τόπου χωρίς να επιζητούν «δάφνες» και την αναγνώριση τους ως δημόσια και ευυπόληπτα πρόσωπα της κοινωνίας   έχοντας σαν στόχο την προσωπική τους προβολή και αυτή με το αζημίωτο.
Ο Δήμαρχός μας στηρίχθηκε από το 60% του νέου Καλλικρατικόυ Δήμου Αγράφων διότι είχε να επιδείξει στο παρελθόν έργο και μόνο έργο. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Δημήτρης Τάτσης το 1998 με τον Καποδίστρια ξεκίνησε τότε τη συνένωση 7 ανομοιογενών κοινοτήτων και  δημιούργησε μια ισόρροπη ανάπτυξη σε κάθε οικισμό του τότε Δήμου. Έτσι και εμείς σαν συνεργάτες του όλα τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε δεύτερη μοίρα, πρώτα επιδιώκουμε το καλό του τόπου μας με οποιοδήποτε μέσο ή μοχλό πίεσης ενώ οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν έχουν μέρος ανάμεσα μας.
Κύριε Μιχόπουλε, και στο παρελθόν είχαμε τέτοια κρούσματα διαμαρτυρίας, αλλά όσοι προσπάθησαν να εμποδίσουν το έργο για το οποίο εκλέχτηκαν είναι τώρα μακριά από τα τοπικά δρώμενα του Δήμου και κοντά στις οικογένειές τους. Όταν ασχολείτο κανείς με τα κοινά θα πρέπει σιωπηλά και αθόρυβα να παράγει έργο και να βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου του, άλλωστε ο σκοπός του κάθε συνδυασμού είναι ομαδικός και όχι ατομικός. Φυσικά είναι ανάρμοστο να προσπαθεί κανείς να επιδείξει με δόλιο τρόπο το μπορεί να έχει κάνει σωστά σε αντίθεση με κάποιον άλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμαρχος είναι αυτός που θα κριθεί συνολικά για όλους τους συνεργάτες του στο τέλος της τετραετίας. Μας επέλεξε να τον στηρίξουμε για όσο χρόνο κρίνει αυτός και στην κατάλληλη θέση που έκρινε πως του ήμασταν απαραίτητοι για τον τόπο μας. Γι’ αυτό οφείλουμε να τον στηρίξουμε με τα όσα μέσα διαθέτει ο Δήμος μας εάν αυτό βέβαια είναι δυνατόν. Εάν πάλι δεν είναι δυνατόν, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να βγαίνουμε για διαμαρτυρία και παράπονα στον Τύπο. Καλό θα ήταν βέβαια να σκεφτούμε πως σίγουρα υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί μας που μπορούν να προσφέρουν και με χειρότερες συνθήκες τις υπηρεσίες τους στο Δήμο μας και χωρίς να χρειάζεται να εκθέτουν αυτόν που μας εμπιστεύθηκε σε αυτήν την θέση καθώς δεν είμαστε ούτε μοναδικοί και πόσο μάλλον αναντικατάστατοι.
Κύριε Μιχόπουλε, ακολουθώντας τον δικό σας τρόπο, καλό θα ήταν να απαντήσετε, και όχι πρσωπικά σ’ εμένα αλλά στους πολίτες. Ποιός σας πρότεινε να μπείτε στον συνδυασμό του κ. Δημήτρη Τάτση την τελευταία στιγμή; Και για ποιόν λόγο και σκοπό μπήκατε; Ποιοί άλλοι σας ακολούθησαν τότε; Και ποιοί άλλοι καταστροφολογούν τώρα; Δεν γνωρίζατε πως λειτουργούσε ο Δήμος Απεραντίων? Τότε δεν σας είχαν ενημερώσει αυτοί που σας πρότειναν τότε να μπείτε στον συνδυασμό του κ. Δημήτρη Τάτση? Αφού τα ήξεραν  όλα και τα διακήρυτταν προεκλογικά. Γιατί λοιπόν μπήκατε; Μήπως ψάχνατε για στέγη ή για τη σημερινή συνέχεια του έργου τους;
Η Δυτική Ευρυτανία στερούνταν και στερείτε από πολλά και αναγκαία, λόγω πλέον της χρόνιας πείρας μου θεωρώ, πως ο καταλληλότερος για να την εκπροσωπήσει και ωμά να την νοικοκυρέψει ακόμη και σήμερα, απ’ όσους έχουμε γνωρίσει, είναι ο σημερινός μας Δήμαρχος. Γι’ αυτό άλλωστε και οι πολίτες τον εξέλεξαν και εμάς ως Συμβούλους και αρωγούς, γι’ αυτό και οφείλουμε να τον στηρίξουμε μέχρι το τέλος της θητείας του. Βέβαια το είχαμε προαναγγέλλει προεκλογικά πως θα είναι μια δύσκολη θητεία για όποιον Δήμαρχο και να εκλεγεί. Αλλά διαλέξαμε τότε να εκπροσωπηθούμε από τον καταλληλότερο κατά την άποψη μας. Τώρα λοιπόν οφείλουμε να τον στηρίξουμε και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Δεν περιμέναμε ότι το 2011 θα παίρναμε μόνο τη μισή ΣΑΤΑ, ούτε ότι την άλλη μισή όταν θα την κατανέμαμε, έστω και καθυστερημένα (δικαιολογημένα ή μη), θα προσπαθούσαν να την καταγγείλουν για ίδιο όφελος και εις βάρος των εργαζομένων και συνεργαζομένων.
Σχετικά με την παρουσία του Δημάρχου, όσες παρουσίες στον Δήμο Αγράφων έχει ο Δήμαρχός μας άλλες τόσες είχε και στον τότε Δήμο Απεραντίων. Πώς λοιπόν δούλευαν όλα τότε ρολόι και γίνανε όλα αυτά που γίνανε; Και τώρα λοιπόν τι φταίει; Μήπως τώρα κύριε Μιχόπουλε θα έπρεπε να βγούμε όλοι εμείς οι αιρετοί που εκλεχθήκαμε μέσω του Συνδυασμού του Δημάρχου μας και αντί να καταστροφολογούμε για ασήμαντα, κατά τη γνώμη μου, πράγματα να ενημερώσουμε τους δημότες μας για την πραγματική εικόνα  της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας. : «Πόσα χρήματα πήραμε», «Πού τα κατανέμαμε», «Πόσα θα έπρεπε να είχαμε πάρει έως σήμερα και πόσα εν τέλει πήραμε». «Πόσους υπάλληλους έχει ο νέος Δήμος Αγράφων και πόσους χρειάζεται κανονικά για να λειτουργήσει σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες». Άλλωστε κι εσείς έχετε επισημάνει πως έχουμε πολλές ελλείψεις.
Επιπλέον κατηγορείτε τον Δήμαρχο για την καθυστερημένη ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας έχει μόνο 2 υπαλλήλους μήπως και γι’ αυτό φταίει ο Δήμαρχος μας που δεν πήραμε προσωπικό; Μήπως ο Δήμος μας είναι ιδιωτική εταιρία και παίρνουμε όποιον θέλουμε και απολύουμε όποιον δεν μας χρειάζεται;
Εσείς τουλάχιστον δεν θα έπρεπε καν να διαμαρτύρεστε, διότι όλο τον χρόνο είχατε εν λευκώ την διαχείριση του  πρώην Καποδιστριακού Δήμου Αγράφων για να μην κλείσει ούτε ένας δρόμος από χιόνι και κακοκαιρίες. Ρωτήστε κι εμάς τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες εάν καθαρίσαμε δρόμους αγροτικούς και μη. Ο Δήμαρχος μας έλεγε συνέχεια: «Οικονομία! Δεν πήραμε λεφτά!»  και ξανά «Δεν πήραμε λεφτά!» Τα πιο πολλά χρήματα που θα έρθουν θα πάνε στον πρώην Δήμο Αγράφων για καθαρισμούς (όταν θα έρθουν). Κι αν δεν διαμαρτυρηθείτε ξανά δήθεν για λανθασμένη αναμόρφωση του προϋπολογισμού…που και αυτό αποδείχθηκε αν ήταν λανθασμένη ή όχι, θα έρθουν πιο γρήγορα.
Αλλά γι’ αυτό ας κριθούν αυτοί, που θεώρησαν σωστό να εκδηλώσουν την όποια διαμαρτυρία τους με Ενστάσεις, από αυτούς που περίμεναν να πάρουν τα χρήματά τους, που δικαιούνται, και δυστυχώς δεν τα έχουν πάρει ακόμη. Και αργότερα ίσως κριθούν συνολικά για αυτή τους την εκτίμηση και από τους δημότες του διευρυμένου Δήμου Αγράφων.
Κύριε Μιχόπουλε, το έργο μας είναι να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στον τόπο μας,  αλλά χωρίς χρηματοδοτήσεις γενικά και χωρίς προσωπικό, κανένας Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει και να είναι αντάξιος στις προσδοκίες των δημοτών του. Γι’ αυτό λοιπόν ας αφοσιωθούμε όλοι στο έργο μας, να σηκώσουμε πάνω τα μανίκια μας, που άλλωστε γι αυτό έχουμε εκλεγεί, και ας αφήσουμε την αντιπολίτευση να παίξει τον δικό της ρόλο, που άλλωστε γ’ αυτό έχει εκλεγεί.
Τέλος μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κι άλλοι αιρετοί που έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να προσφέρουν, αλλά πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώσουν τους στόχους  τους, οι ήδη κατέχοντες θέσεις σε αυτή τη θητεία και μετά θα κριθούν συνολικά για το έργο τους. Και όχι να κριθούν για την ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ που έκαναν στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.


          Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

          ΒΕΛΑΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
          ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ


ΥΓ: Και κάτι για την κυρία Φουρλίγκα
Όσο για το αν ήταν φιλική - αδελφική και προσωπική σύμβουλος του  κ. Δημήτρη Τάτση, τότε θα έπρεπε να τον γνώριζε και καλύτερα από τον καθένα μας και δεν θα έπρεπε να μπει καν στον συνδυασμό του ή αφού μπήκε να τον συμβούλευε να μην κάνει όλα αυτά τα λάθη που νομίζει ότι έκανε…! Όλα αυτά τα είπατε στον βωμό των εντυπώσεων και της όποιας δημοσιότητας; Ή μήπως ο Δήμαρχος άλλαξε σύμβουλο τελευταία και δημιουργήθηκαν όλα αυτά που γίνανε. Αλλά ας μην τρελαθούμε…! Αρκετά η παραφροσύνη.
Όταν κάποιος μας εμπιστεύεται, μας ρωτάει, ή ζητάει την γνώμη μας δεν σημαίνει πως θα πρέπει ξαφνικά να πάρουν τα μυαλά μας αέρα.
Κλείνοντας να δώσω μία συμβουλή στην κυρία Φουρλίγκα, ότι τα προσωπικά σας «σε κάποια διαφωνία» δεν χρειάζεται να τα μεταφέρετε δια του τύπου, συνεπώς τα εν οίκω μην εν δήμω. Τέλος ως σύμβουλος Δημάρχου, όπως επικαλεστήκατε, αυτό έπρεπε να το έχετε σαν αρχή σας και όχι έναν που συμβούλευες τόσα χρόνια να τον κατηγορείς για λάθη λειτουργίας διότι, τότε έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης των λαθών του μέσω των «συμβουλών».