Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

AGRAFA NEWS-ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί οδικά έργα στον Δήμο Αγράφων .


Προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση οδικών έργων στα όρια του Δήμου Αγράφων συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

 

Πρόκειται για τα ακόλουθα οδικά έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν και θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

 

Ø  «Αποκατάσταση βλαβών – τεχνικά – ασφαλτοστρώσεις Κάτω Ποταμιά Γρανίτσας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την κατασκευή ρείθρων, τεχνικών διευθέτησης όμβριων υδάτων, οδοστρωσίας και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. 

 

Ø  «Βελτίωση οδικού δικτύου Κάτω Ραπτόπουλο – Παλαιοχορίγκοβο - Κέδρα», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι μια σειρά παρεμβάσεων, από τη γέφυρα Ρέματος Πρασιάς προς το Παλαιοχορίγκοβο με στόχο την βελτίωση της υφιστάμενης δημοτικής οδού.

 

Μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμπράττουμε με τον Δήμο Αγράφων και αναλαμβάνουμε τη χρηματοδότηση, δημοπράτηση και επίβλεψη έργων βελτίωσης τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου στην Κάτω Ποταμιά Γρανίτσας και από τη γέφυρα Ρέματος Πρασιάς προς το Παλαιοχορίγκοβο. Πρόκειται για οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, τα οποία θα υλοποιηθούν με στόχο την οδική ασφάλεια».

 

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης τόνισε: «Η άριστη συνεργασία μεταξύ

του Δήμου Αγράφων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίζεται. Με μεγάλη

χαρά ανακοινώνουμε την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων δύο έργων

ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά

την οδική ασφάλεια και να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

 

»Παρά τα προβλήματα και τις όποιες καθυστερήσεις συνεχίζουμε δυναμικά, έχοντας

ως βασικό γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου μας και την επίλυση σημαντικών

καθημερινών προβλημάτων. Προχωράμε σταθερά, γνωρίζοντας τις υπάρχουσες

ανάγκες και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση υλοποίηση

έργων που θα δώσουν νέα πνοή και θα λειτουργήσουν καταλυτικά ως πυλώνες

ανάπτυξης του Δήμου Αγράφων».