Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

AGRAFA NEWS-Οι Greek Randonneurs σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Τσεκλίστα” (Σκοπιά Ευρυτανίας), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου, διοργάνωσαν για πρώτη φορά μια απαιτητική διαδρομή 200χλμ, με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο Brevet”, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

 

Οι Greek Randonneurs σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Τσεκλίστα” (Σκοπιά Ευρυτανίας), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου, διοργάνωσαν για πρώτη φορά μια απαιτητική διαδρομή 200χλμ, με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο Brevet”, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

Η διαδρομή, περιηγητικού χαρακτήρα, διέγραψε δυο γύρους, αρχικά έναν μικρότερο 60 περίπου χιλιομέτρων κι έναν μεγαλύτερο 140χλμ., διατρέχοντας έτσι τους δύο δήμους της Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου και τον Δήμο Αγράφων, ο οποίος επίσης, υποστήριξε ενεργά την διοργάνωση.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης δράσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου του Συλλόγου “Τσεκλίστα” (Σκοπιά Ευρυτανίας) και των Greek Randonneurs πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ποδηλατική διαδρομή περιηγητικού χαρακτήρα 200 km στον πιο πράσινο νομό της Ελλάδας, την Ευρυτανία, με εκκίνηση και τερματισμό από το πανέμορφο Καρπενήσι. Για την Περιφέρεια Στερεά Ελλάδα - Π.Ε. Ευρυτανίας η ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο. Το ποδήλατο αποτελεί ήπιο μέσο μετακίνησης, συνάδει με τις επιταγές της εποχής για ένα υγιή τρόπο ζωής και την ευρωπαϊκή τάση της τουριστικής βιομηχανίας για μετακινήσεις με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα».