Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

AGRAFA NEWS-Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου, του Δήμου Αγράφων του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας και την συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, πολυθεματική εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον-Πολιτισμός-Αγροδιατροφή Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό»

 


Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου, του Δήμου Αγράφων του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας και την συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, πολυθεματική εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον-Πολιτισμός-Αγροδιατροφή Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό», στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά το Περιβάλλον, ο Πολιτισμός, η Αγροδιατροφή και ο Ευρυτάνας αγρότης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την ομιλία, του Επικ. Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παλαιολόγου Παλαιολόγου, με θέμα την παραγωγή και συλλογή μη ξυλωδών δασικών προϊόντων και ο ρόλος τους στην διατροφή και επιβίωση των ανθρώπων της ορεινής υπαίθρου, εισήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας κα Σοφίας Φλέγκα για το Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό και την δυνατότητα ένταξης Ευρυτανικών προϊόντων σε αυτό, προβολή ντοκιμαντέρ με αναφορές στους αγρότες και τις αγρότισσες της Ευρυτανίας και βραβεύσεις. Παράλληλα υπήρξε έκθεση προϊόντων αγροδιατροφής από παραγωγούς, ΚΟΙΝΣΕΠ, τους συλλόγους γυναικών Καρπενησίου και Φουρνά και του συλλόγου Αγιατραδιτών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας που αποτελεί την μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκδήλωση της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία των συγκεκριμένων δράσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου, του Δήμου Αγράφων του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας και την συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία πολυθεματική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η Ευρυτανία, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα που αποτελεί την μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκδήλωση της Ευρώπης #EUGreenWeek με δράσεις ευαισθητοποίησης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, στοχεύοντας σε δεξιότητες για βιώσιμες - ανθεκτικές και κοινωνικά δίκαιες κοινότητες. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Π.Ε. Ευρυτανίας η οριζόντια διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα της Ευρυτανίας με την εστίαση, τον τουρισμό και τον πολιτισμό».