Τρίτη 16 Μαΐου 2023

AGRAFA NEWS-ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ
Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Αγράφων διοργανώνουν, στις 27 και 28 Μαΐου 2023, στην προβλήτα Αγίου Γεωργίου Ευρυτανίας, διήμερο ναυταθλητικών δράσεων για την προώθηση της ιστιοπλοΐας στη Λίμνη Κρεμαστών.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ιστιοπλοϊκού πλου με παράλληλη διεξαγωγή ενημερωτικής-εκπαιδευτικής εκδήλωσης, με τη συμμετοχή αθλητών διεθνούς εμβέλειας, για την εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ταυτόχρονα οι διοργανωτές προσκαλούν τους κατοίκους της Περιφέρειας να έρθουν στη λίμνη και να γνωρίσουν το άθλημα μέσω της παρακολούθησης του ναυταθλητικής δράσης-επίδειξης πλεύσης, της ενημέρωσης από κορυφαίους αθλητές και της πρακτικής εμπειρίας στο νερό υπό την επίβλεψη των αθλητών, των προπονητών μας και του προσωπικού ασφαλείας.

 

Τέλος, στα πλαίσια της εν λόγω  δράσης θα γίνει και η τελετή παράδοσης των σκαφών του προγράμματος Αίολος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας στον υπό σύσταση, Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ευρυτανίας (ΝΑΟΕ). Ο ΝΑΟΕ ως τοπικό Ναυτικό Αθλητικό Σωματείο με τη δράση του έχει στόχο τη διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και την ενίσχυση της προσπάθειας για την ανάπτυξη και ανάδειξη της λίμνης και των γύρω περιοχών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φίλων του αθλήματος και άλλων επισκεπτών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο τύπου της διοργάνωσης Κωνσταντίνο Σοφρώνη, 6970081373, konsofronis@gmail.com.