Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

AGRAFA NEWS-Διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι.




          


 
Η τακτική συνεδρίαση, την Τρίτη 09 Μαΐου 2023, του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας φιλοξενήθηκε στο Καρπενήσι. Μετά από σχετικές εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιού ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν:

·         Την Έγκριση της σύναψης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Καρπενησίου, Αγράφων, Αγρινίου και Αμφιλοχίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Δράσεις-Έργα Ανάδειξης και Ανάπτυξης της Λίμνης Κρεμαστών 2023» προϋπολογισμού 101.373,72 ευρώ. Το έργο αφορά την ναύλωση τουριστικών σκαφών και δρομολόγηση της πλοήγησης αυτών στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών καθώς και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού, αθλητικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

·         Την ένταξη του έργου με τίτλο «Αναστήλωση Γέφυρας Μανώλη στην Ευρυτανία» προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ. Η μελέτη που θα εκπονηθεί θα αφορά την Τοπογραφική και Αρχιτεκτονική Αποτύπωση του μνημείου, την Αρχιτεκτονική Μελέτη Πρότασης Αναστήλωσης σε επίπεδο εφαρμογής καθώς και Στατική, Γεωτεχνική και Υδραυλική Μελέτη. Η μελέτη που θα εκπονηθεί θα συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του ΥΠΠΟΑ.

·         Την ένταξη του έργου με τίτλο «Δημιουργία Μουσικό-Θεατρικής Παράστασης για το Μάρκο Μπότσαρη - Παραγωγή σχετικού ψηφιακού υλικού» προϋπολογισμού 36.000,00 ευρώ. Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη, εμβληματική μορφή και σύμβολο της ανιδιοτέλειας και του φιλελληνισμού, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την θυσία του στην Μάχη του Κεφαλόβρυσου.

Την Έγκριση της σύναψης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου για 

·         την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Τεχνικά-Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Δήμου Καρπενησίου» προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ.       Το έργο αφορά στη συντήρηση – ανακατασκευή – ασφαλτόστρωση τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου, του Δήμου Καρπενησίου συνολικού μήκους περίπου 7.400m.

Συγκεκριμένα εργασίες θα πραγματοποιηθούν στον άξονα παλαιάς Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας της Δ.Ε. Καρπενησίου και Τ.Κ. Αγίου Νικολάου, στον άξονα Δημοτικής Οδού Καρπενησίου-Μυρίκης, σε Δημοτική Οδό της Δ.Ε. Καρπενησίου, στον άξονα Κλειτσού-Καρίτσας, καθώς και σε Δημοτική Οδό των Τ.Κ. Αγίας Τριάδας, Δομνίστας και Βράχας.

 

            Ταυτόχρονα, στις πλαίσιο των εισηγήσεων του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιού και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατερίνας Καλαντζή, έγινε πλήρη αναφορά των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα στους κρίσιμους τομείς, των Συγκοινωνιακών Έργων, της ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Νομού και των μνημείων πολιτισμού, της Πολιτικής Προστασίας, των Αστικών Υποδομών, του Περιβάλλοντος, της Παιδείας, του Αθλητισμού, της Αγροτικής Οικονομίας, της Υγείας-Πρόνοιας και της Δημόσιας Διοίκησης που ξεπερνούν το ποσό των 167 εκ €.

            Το σύνολο των παρεμβάσεων στηρίζεται στον στρατηγικό σχεδιασμό που εμπεριέχει τρείς βασικές προτεραιότητες :

Α. Έργα – Δράσεις που έχουν να κάνουν με την άρση της απομόνωσης της περιοχής.

Β. Έργα – Δράσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ευρυτανίας.

Γ. Έργα – Δράσεις που έχουν να κάνουν με την συντήρηση των υποδομών και με την καθημερινότητα των πολιτών.

            Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, όπου μέσω συνεργασιών και συνεργιών μπορούμε να πέτυχουμε πολλά.