Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

AGRAFA NEWS-ΠΕ Ευρυτανίας.Στηρίζουμε το θεσμό της Μαθητείας – Προσφέρουμε θέσεις Εργασίας στους Νέους της περιοχής μας.


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τον θεσμό της Μαθητείας. Θέλοντας να συμβάλλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έως και σήμερα έχει δοθεί η δυνατότητα σε 22 νέους να απασχοληθούν στις Υπηρεσίες της ΠΕ Ευρυτανίας, αποκτώντας χρήσιμη εργασιακή εμπειρία.

Ο θεσμός της Μαθητείας συνδυάζει την απασχόληση σε εργασιακό χώρο σχετικό με το αντικείμενο που έχει αποφοιτήσει ο σπουδαστής και συγχρόνως παράλληλη εκπαίδευση και στήριξη από το σχολείο φοίτησης. Ο μαθητής εντάσσεται ομαλά στην αγορά εργασίας και συνεχίζει την εκπαίδευσή του, αναβαθμίζοντας το πτυχίο του, από πτυχίο επιπέδου 4 σε επιπέδου 5, ισότιμο δηλαδή με το πτυχίο των ΔΙΕΚ.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 9 μήνες και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας 7 ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και, παράλληλα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητείας σε εργασιακό χώρο, διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Στηρίζουμε την λειτουργία του θεσμού της Μαθητείας στοχεύοντας να δώσουμε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ., να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, να εξασκήσουν και να αποκτήσουν εστιασμένες στο επάγγελμά τους γνώσεις και δεξιότητες, να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, και εν τέλει να τους δοθεί η δυνατότητα εργασίας στον τόπο μας.»