Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

AGRAFA NEWS-Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ 8ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών»

 


   

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υποδέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στους Δελφούς την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 8ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

 

Από το βήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της στον ιστορικό τόπο των Δελφών και την παρουσία της στο συνέδριο. Επεσήμανε δε την αξία του συνεδρίου, τονίζοντας ότι:

 

«Συγκεντρώνονται κάθε χρόνο “άνθρωποι με ευθύνες” από την Ελλάδα, την Ευρώπη, όλο τον πλανήτη. Κοντοστέκονται από την ιλιγγιώδη ροή των εξελίξεων και συζητούν προκειμένου να ενώσουν θέσεις και αντιθέσεις, να συνδιαμορφώσουν ιδέες και λύσεις.  Ιδέες και λύσεις, όμως, που πρέπει να διαπνέονται από τη στερεότυπη, αλλά ολοένα και πιο επίκαιρη ρήση του Αντρέ Μπρετόν: Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι ο άνθρωπος!»

 

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα: «Προς Καλύτερη Περιφερειακή Διακυβέρνηση στην Ευρώπη», την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Λένα Παρασκευά. Συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης και -διαδικτυακά- ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός:

Ø  Επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ø  Τόνισε την εξίσου μεγάλη ανάγκη συνθέσεων και συνεργειών για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών.

Ø  Ανέφερε τον υπερδιπλασιασμό του ΕΣΠΑ, που σήμανε τη διακοπή της άδικης υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς πολυεπίπεδης διακυβέρνησης (Ε.Ε./ Κυβέρνηση/ Περιφέρειες/ Δήμοι) και αλληλοστήριξης μεταξύ των Περιφερειών.

Ø  Ανέδειξε επίσης ως καλή πρακτική με σημαντικά αποτελέσματα τη συνεργασία των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας - Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Καρπενησίου – Αγράφων – Αμφιλοχίας - Αγρινίου για την ανάδειξη της λίμνης των Κρεμαστών.

Ø  Επεσήμανε ότι ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχει ήδη  κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αφού οι περιφέρειες συνδυάζουν τη διαχειριστική επάρκεια των μηχανισμών, με την εγγύτητα και την τοπική ματιά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ø  Εξέφρασε την προσδοκία ότι στη νέα κυβερνητική θητεία θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί η πολιτική της αποσυγκέντρωσης εργαλείων και ευθυνών.