Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

AGRAFA NEWS-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση οδικών έργων προϋπολογισμού 365.000 €


 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης συνυπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση οδικών έργων, με χρηματοδοτήσεις από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε. Ευρυτανίας.

 

Πρόκειται για τα οδικά έργα:

 

1.     «Βελτίωση οδού Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά (α’ φάση)». Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην υλοποίηση παρεμβάσεων για την ασφαλτόστρωση και την βελτίωση
των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης οδού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών και η πρόσβαση στα συγκεκριμένα χωριά του Δήμου Καρπενησίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.

 

2.     «Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά Οδικού Δικτύου Πετραλώνων». Οι εργασίες που προβλέπονται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου είναι γενικές εκσκαφές, κατασκευή ρείθρων, τραπεζοειδών τάφρων κλπ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 65.000 ευρώ.

Μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε: «Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Καρπενησίου για την υλοποίηση δύο ακόμη οδικών έργων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 365.000 ευρώ, από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε. Ευρυτανίας.

 

»Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της προσβασιμότητας σε περιοχές της Ευρυτανίας είναι βασική μας προτεραιότητα και την υπηρετούμε εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτική πηγή και με την προϋπόθεση ότι όλες οι παρεμβάσεις υλοποιούνται με απόλυτο σεβασμό στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον».

 

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης τόνισε: «Για ακόμη μια φορά συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα του τόπου μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».