Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

AGRAFA NEWS-ΔΕΔΑ: Νέες δράσεις ΕΚΕ με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους.

  

Εγκαινιάστηκαν παιδική χαρά στη Θήβα και υπαίθριοι χώροι άθλησης ενηλίκων σε Σέρρες & Κατερίνη, ενώ παραδόθηκαν 900 βιβλία για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Καστοριάς

 

 

Τα παιδιά και οι νέοι βρέθηκαν στο επίκεντρο του τελευταίου, για το 2022, κύκλου δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της ΔΕΔΑ. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Θήβα, στις Σέρρες, την Κατερίνη και την Καστοριά εγκαίνια δράσεων που προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

 

Ειδικότερα, με χορηγία της ΔΕΔΑ, κατασκευάστηκαν παιδική χαρά με πιστοποιημένο σύγχρονο εξοπλισμό και όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας στην κεντρική πλατεία της Θήβας, καθώς και υπαίθριοι χώροι άθλησης ενηλίκων με σύγχρονα όργανα εκγύμνασης στην Κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας στις Σέρρες και στο Πάρκο της Κατερίνης.

 

Επιπλέον, στην Καστοριά, η ΔΕΔΑ διοργάνωσε πολιτιστική δράση για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προχωρώντας στη δωρεά περισσότερων από 900 βιβλίων από την παιδική σειρά βιβλίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MοMA) για να μοιραστούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης.  

Επίσης, πραγματοποιήθηκε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Μοντέρνα Τέχνη διάρκειας μιας ώρας, ενώ δόθηκε εκπαιδευτικό υλικό δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι η παιδική σειρά βιβλίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει τα εξής 5 παιδικά βιβλία Τέχνης:  1. Ο κήπος του Ματίς, 2. Το μήλο του Μάγκριτ, 3. Τι είδε ο Ντεγκά, 4. 

Γιαγιόι Κουσάμα: Από εδώ μέχρι το άπειρο, 5. Σόνια Ντελόνε: Μια ζωή γεμάτη χρώμα.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΔΑ, παράλληλα με την υλοποίηση των μεγάλων έργων επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια, συνεχίζει να πραγματοποιεί πολυδιάστατες δράσεις ΕΚΕ στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και εξασφαλίζοντας ένα θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, βρέθηκαν τα παιδιά και οι νέοι που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και αξίζουν όλη τη φροντίδα και την αγάπη μας. Μέσα από τις δράσεις που εγκαινιάσαμε, είχαμε τη χαρά να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν, εισπράττοντας πολλά χαμόγελα».