Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

AGRAFA NEWS-1η ΔΡΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EUnique ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

(ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΠΟΠ ΚΑΙ ΠΓΕ, , ΑΠΟ 8-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022)

Από 08-11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, η πρώτη εναρκτήρια δράση, από τις συνολικά έξι (6), που θα ακολουθήσουν μέχρι το 2023, στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Eunique, με φορέα υλοποίησης την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην προώθηση προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ της περιφέρειας μας, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία.


 

Στην αποστολή συμμετείχαν δέκα (10) παραγωγοί από πολλές περιοχές της περιφέρειας, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τα εξής προϊόντα: Σύκα Κύμης και Ταξιάρχη, Κατίκι Δομοκού, Φέτα, Φορμαέλα Αράχοβας, Ακτινίδιο Σπερχειού, Κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας, Κονσερβοελιά των περιοχών (Ροβιών Βόρειας Εύβοιας, Αταλάντης, Στυλίδας και Άμφισσας). Στην ίδια αποστολή συμμετείχε και παραγωγός από Την Κύπρο με το ΠΟΠ προϊόν «Λουκούμι» Γεροσκήπου

 

Μεταξύ των δράσεων του προγράμματος ήταν και η συμμετοχή των παραγωγών μας, στη διεθνή εμπορική έκθεση «Speciality Food Festival 2022» στο Ντουμπάι, με περίπτερα. Στα πλαίσια της έκθεσης διανεμήθηκε έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, πραγματοποιήθηκαν διαφημιστικές καταχωρήσεις και συνεντεύξεις (πρόεδρος Αγροδιατροφικής) σε τοπικά περιοδικά, και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Στα πλαίσια των δράσεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε κεντρικό Ξενοδοχείο στο Ντουμπάι, παρουσία πλέον των 100 προσκεκλημένων, εκπροσώπων εταιρειών εισαγωγής και διανομής τροφίμων, σεφ, διαμορφωτών κοινής γνώμης κλπ. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχε και ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι, κύριος Θωμόπουλος Δημήτριος, ο πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα, ‘’Η αγορά του Ντουμπάι’’.

Την εκδήλωση αυτή χαιρέτησαν  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Οικονομοτεχνικής και φορέας υλοποίησης του προγράμματος, κύριος Σκαρλάτος Παντελής.

Ακολούθησαν  σύντομες παρουσιάσεις των:

1.       Βελισσαρίου Αναστάσιος, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Συντονιστής Προγράμματος)

2.       Γαβριήλ Γεώργιος, Διευθύνων Σύμβουλος Aphrodite Delights Geroskipou, Kύπρος

3.       Κεχρή Ζαχαρούλα, Επιστημονική Συνεργάτης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Project Manager του EUNIQUE.

4.       Γίγας Πέτρος, Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Μαrketing Manager του EUNIQUE.

5.       VictoriaTipper, διατροφολόγος