Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

AGRAFA NEWS- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ-Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργου αγροτικής οδοποιίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη

 

                                                                                 Λαμία, 15 Ιουλίου 2022

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


Προγραμματική σύμβαση

για την εκτέλεση έργου

αγροτικής οδοποιίας

 

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας στον Δήμο Ορχομενού (β΄φάση)» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη.

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Ορχομενού, που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδοτεί το έργο αρχικού προϋπολογισμού 160.000 €.

 

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση ασφαλτοστρώσεων και εργασιών διαπλάτυνσης - συντήρησης οδοστρώματος στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Ακαριφνίας του Δήμου Ορχομενού και συγκεκριμένα στην περιοχή «Γλα» της Τοπικής Κοινότητας Κάστρου.

 

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στην εύφορη γη της Κωπαΐδας, στη Βοιωτία και σε συνεργασία με τον Δήμο Ορχομενού, προχωρούμε σε ένα ακόμη έργο αγροτικής οδοποιίας.

 

»Βελτιώνουμε το αγροτικό οδικό δίκτυο στην περιοχή του «Γλα» της Τοπική Κοινότητας Κάστρου, ώστε να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των αγροτών μας στη γη τους και να μειωθεί ο χρόνος διακίνησης των αγροτικών μας προϊόντων.

 

»Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ύψους 160.000 €, και αναμένουμε πλέον την ταχεία δημοπράτηση, από τον Δήμο Ορχομενού και την άρτια υλοποίηση του έργου αγροτικής οδοποιίας».

 

Η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη τόνισε: «Ένα πάγιο αίτημα των δημοτών μας και δέσμευση της παράταξής μας υλοποιείται μέσω της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Ορχομενού  και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ένα έργο απόλυτης προτεραιότητας, που εγγυάται την ασφαλή μετακίνηση δημοτών και επισκεπτών του δήμου μας».