Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

AGRAFA NEWS-ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Υψώνουμε “ασπίδα” αλληλεγγύης ενάντια στη φρίκη του πολέμου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


 

                                                                                Λαμία, 16 Μαρτίου 2022

 

Εκστρατεία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Υψώνουμε “ασπίδα” αλληλεγγύης

ενάντια στη φρίκη του πολέμου»

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει εκστρατεία για τη συλλογή των αναγκαίων ειδών και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, που βιώνει τα δεινά της απρόκλητης Ρωσικής εισβολής σε Ευρωπαϊκό έδαφος!

 

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση των Στερεοελλαδιτών στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, καθώς επίσης και τη ρητή καταδίκη της ρωσικής επίθεσης, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

 

Περαιτέρω, Περιφερειάρχης και Πρέσβης συνεργάστηκαν για τον καθορισμό των αναγκαίων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας και κάθε άλλης μορφής υποστήριξης, όπως η φιλοξενία προσφύγων. Ακολούθησε σχετική επικοινωνία του Περιφερειάρχη και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για τον συντονισμό των παρεμβάσεων στο πεδίο της οργάνωσης της φιλοξενίας.

 

Η εκστρατεία ξεκινά το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 με παράλληλες δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 10 πμ. έως τις 2μμ. στα ακόλουθα σημεία:

o    ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως)

o    ΘΗΒΑ (Κεντρική Πλατεία)

o    ΧΑΛΚΙΔΑ (Πίσω από τα Δικαστήρια)

o    ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (Κεντρική Πλατεία)

o    ΛΑΜΙΑ (Πλατεία Ελευθερίας)

o    ΆΜΦΙΣΣΑ (Πλατεία Ησαϊα)

Συνεχίζεται, από την Δευτέρα 21 Μαρτίου και έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, κατά τις ίδιες ώρες και με σημεία συγκέντρωσης ειδών τα διοικητήρια των Π.Ε. Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και το Κτιριακό Συγκρότημα του ΟΑΕΔ στο Καρπενήσι.

 

«Καταδικάζουμε τη Ρωσική εισβολή με τη φωνή μας, αλλά και στην πράξη, με δράσεις υποστήριξης του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας. Υψώνουμε μια ασπίδα αλληλεγγύης, για να περιορίσουμε -κατά το δυνατόν- τα δεινά αυτής της πολεμικής σύρραξης, που ξυπνά μνήμες μιας άλλης απρόκλητης εισβολής, η οποία οδήγησε στην Κυπριακή τραγωδία!

 

»Συνεργαστήκαμε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko και ξεκινούμε εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης. Σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε στις παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, για να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους συνανθρώπους μας που πονούν και κινδυνεύουν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 

«Ο ξεριζωμός των Ουκρανών από τις εστίες τους έχει προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση. Καλούμαστε άπαντες να φανερώσουμε την ανθρωπιά μας μπροστά στα νέα κύματα προσφύγων προς το εσωτερικό της Ευρώπης.

 

»Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε Θήβα και Λιβαδειά, είναι ένα κάλεσμα ανθρωπιάς,  στο οποίο πρέπει να ανταποκριθούμε, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τα γυναικόπαιδα και τους συνανθρώπους μας που ζουν τη φρίκη του πολέμου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς. 

 

 

 

 

 

ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ


 

ΤΡΟΦΙΜΑ: Όσπρια, Ζυμαρικά, Αλεύρι, Δημητριακά, Παξιμάδια, Γάλα εβαπορέ, Σκόνη Γάλακτος, Κονσέρβες παντός τύπου, Ζάχαρη, Ελαιόλαδο – σπορέλαιο, Αλάτι.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Αντιπυρετικά, Ιατρικές μάσκες, Θερμόμετρα, Γάζες αποστειρωμένες, Σπρέι επούλωσης τραυμάτων, Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, Κουτιά πρώτων βοηθειών, Αλοιφές για εγκαύματα.

ΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ: Κουβέρτες – Αλουμινοκουβέρτες, Είδη μαγειρικής ( μπωλ – κατσαρολάκια – μπρίκια – κουταλομαχαιροπίρουνα ), Κεριά – αναπτήρες, Φακοί, Μπαταρίες διάφορες  - power banksEίδη υγιεινής – σερβιέτες – πάνες.