Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

AGRAFA NEWS-Κώστας Κοντογεώργος Βουλευτής Ευρυτανίας.Πορεία κατασκευής του διευρωπαικού οδικού δικτύου Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

                               Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

       


 

 

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

 

Συναντήσεις εργασίας είχε χθες Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, στην Αθήνα:

1.Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και την Γ.Γ .Υποδομών κ. Γεράρδη Μαρία- Έλλη, με αντικείμενο την πορεία της κατασκευής του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου ΛΑΜΙΑ (ΠΑΘΕΙ)- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΑΓΡΙΝΙΟ (ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ) και ιδιαίτερα την πορεία των μελετών του τμήματος ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.

Επειδή παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις με την δικαστική εμπλοκή που προέκυψε μετά την δημοπράτηση των μελετών το 2018, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε:

- Το Υπουργείο προχωράει άμεσα στην ακύρωση του διαγωνισμού μελετών, που είναι σε εξέλιξη, ώστε να προχωρήσει στην ωρίμανση του εν λόγω τμήματος μέσω των Συμβάσεων Τεχνικών Συμβούλων που θα προσλάβει.

- Το Υπουργείο δεσμεύεται, εντός του 2022, να κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και ότι άλλο απαιτείται, ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτηση του, με το σύστημα ΜΕΛΕΤΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, στις αρχές του 2023.

Στην ίδια συνάντηση, ο Κώστας Κοντογεώργος, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ουσιαστική απεμπλοκή του έργου, ζήτησε και απέσπασε την δέσμευση του Υπουργού, για την

άμεση οικονομική ενίσχυση των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τον τελευταίο μήνα τον Νομό.

2. Στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει στο ακέραιο, για την κατασκευή του οδικού άξονα ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΑΓΡΙΝΙΟ, τον οποίο η Κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με πόρους του ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι για πρώτη φορά υπάρχει ορατός ορίζοντας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που βγάζει οριστικά την Ευρυτανία και την Δυτ. Φθιώτιδα από την απομόνωση, σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Λαμίας και της Μακρακώμης που ήδη βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Στην ίδια συνάντηση, ο βουλευτής Ευρυτανίας, ζήτησε να συνεχιστούν τα μέτρα ανακούφισης από την πανδημία, να συνεχιστούν και να ενισχυθούν οι επιδοτήσεις των τιμολογίων ενέργειας, να ενταθούν οι έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά και να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα μεγάλων αυξήσεων στις ζωοτροφές που επηρεάζουν άμεσα την επιβίωση του κλάδου της κτηνοτροφίας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως είναι η ορεινή Ευρυτανία.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για τις θετικές εξελίξεις, στο μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί όλους τους Ευρυτάνες, την κατασκευή του οδικού άξονα ΛΑΜΙΑ -ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΑΓΡΙΝΙΟ, έργο που αποτελεί και για τον ίδιο, στόχο ζωής!