Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

AGRAFA NEWS-Συνάντησεις Εργασίας στη Π.Ε. Φωκίδας.Κατερίνα Καλαντζή Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αντιπεριφερειάρχης

Ορεινής-Δασικής Πολιτικής


& Κτηνοτροφίας

                                                                              Λαμία, 21 Ιανουαρίου 2022

 

Συναντήσεις εργασίας σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας

Επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποίησε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Οικονομίας & Κτηνοτροφίας Κατερίνα Καλαντζή στην έδρα της Π.Ε. Φωκίδας, στην Άμφισσα, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, όπου την υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Δελμούζο, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα ουσίας των αντικειμένων των δύο Αντιπεριφερειαρχών, η κ. Καλαντζή συνάντησε στα γραφεία της έδρας της Π.Ε. Φωκίδας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας, με τους οποίους είχε ουσιώδη ενημέρωση τόσο για την δυναμική όσο και για τα προβλήματα των παραγωγών της ορεινής Φωκίδας, αλλά και για τις δυσκολίες υπό τις οποίες καταφέρνουν και αντεπεξέρχονται στα καθήκοντά τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση εργασίας ήταν:

   η δυναμική του ζωικού κεφαλαίου της Π.Ε. Φωκίδας και οι προοπτικές της

   τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας

   τα αντικείμενα των επιστημόνων της ΔΑΟΚ Φωκίδας και οι αρμοδιότητές τους

   τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους .

Η κ. Καλαντζή δήλωσε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και χαρακτηρίστηκε ως ουσιώδης και παραγωγική και από τις δύο πλευρές. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι πρόβλημα για την υπηρεσία αποτελεί η υποστελέχωση, κυρίως σε διοικητικό προσωπικό καθώς οι αρμόδιοι γεωπόνοι, κτηνίατροι και ιχθυολόγοι διεκπεραιώνουν οι ίδιοι το κομμάτι αυτό παράλληλα με τα επιστημονικά τους καθήκοντα. 

Εν συνεχεία, η κ. Καλαντζή πραγματοποίησε, συνοδεία του κ. Δελμούζου, επίσκεψη γνωριμίας στη Διεύθυνση Δασών Φωκίδας και στο Δασαρχείο

 

Άμφισσας, όπου και συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Δήμο Τσέλο και την αναπληρώτρια Δασάρχη κ. Νικολέττα Τομαρά αντίστοιχα και συζήτησε μαζί τους θέματα δασικής πολιτικής που αφορούν την Π.Ε. Φωκίδας.θέματα δασικής πολιτικής που αφορούν την

Π.Ε. Φωκίδας.