Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Αυτοψία στο λιμενικό έργο της Αρκίτσας από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 07 Δεκεμβρίου 2021

 


Έργα προϋπολογισμού 12.879.000€ στον Δήμο Λοκρών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, μαζί με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ επέβλεψαν σήμερα, Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021, το έργο: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΛΙΜ. ΑΡΚΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού 2.580.000€.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την συνολική αναβάθμιση των λιμένων της Π.Ε. Φθιώτιδας. Το λιμενικό έργο προχωρά ομαλά και -σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας- αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι του 2022.

Ακολούθησε αυτοψία στο Κ.Υ. Αταλάντης, όπου ξεκίνησαν ήδη εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, ενώ στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνει και το έργο προϋπολογισμού 900.000€, για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας.

Στη σύσκεψη με τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, στο δημοτικό κατάστημα Αταλάντης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για την πορεία:

v  Έργων που ολοκληρώθηκαν, όπως το οδικό έργο Μαρτίνο – Λάρυμνα, προϋπολογισμού 3.100.000€.

v  Έργων υπό κατασκευή, όπως η ολοκλήρωση της οδού Ζέλι – Αταλάντη, προϋπολογισμού 220.000€.

v  Έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και υλοποιούνται από τον Δήμο Λοκρών, όπως η αποκατάσταση βλαβών υποδομών, οι οποίες προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, προϋπολογισμού 2.990.000€.

v  Έργων που οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως το οδικό έργο από Αταλάντη έως την Επαρχιακή Οδό Αταλάντης – Καλαποδίου, προϋπολογισμού 1.000.000€ και η βελτίωση της οδού Έξαρχος – Ορχομενός, προϋπολογισμού 1.800.000€.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 12.879.000€, μαζί με όσα πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Μετά την επίβλεψη των εργασιών στον λιμένα και την σύσκεψη στο δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Δήμο Λοκρών και διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς το λιμενικό έργο της Αρκίτσας,

»Εκτελούμε και δρομολογούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατ. ευρώ στο Δήμο Λοκρών και παράλληλα καταγράφουμε κάθε νέα ανάγκη, κάθε άλλη αναπτυξιακή προοπτική. Αυτός ήταν και ο στόχος της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αταλάντης.

»Κρατάμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οδικό έργο Αταλάντη – ΠΑΘΕ – Σκάλα Αταλάντης, το οποίο θα ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο οδικής ασφάλειας και θα βελτιώσει σε μέγιστο βαθμό την προσβασιμότητα στην ευρύτερη περιοχή».


Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές δήλωσε: «Στην αρχή της θητείας μου ως Δήμαρχος Λοκρών συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και θέσαμε τις βάσεις για να ξεμπλοκάρει το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το Δήμο Λοκρών.

»Σε διαδοχικές συναντήσεις πιέσαμε επιτακτικά και θέσαμε την ανάγκη να επανεκκινήσει η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και πλέον έχουν τεθεί σε σειρά τα έργα του Δήμου Λοκρών και οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Περιφέρεια. Οι όποιες υστερήσεις σε εκταμιεύσεις σχετίζονται με γενικότερες καθυστερήσεις του ΠΔΕ λόγω χρηματοδότησης των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία κατά προτεραιότητα.

»Τέλος, πρέπει να προταχθεί από το έργο του δρόμου Αταλάντη – Σκάλα Αταλάντης η είσοδος της πόλης για λόγους κυκλοφοριακής οδικής ασφάλειας».