Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Ξεκινούν εργασίες στους οδικούς άξονες Νέα Αρτάκη – Ψαχνά Χαλκίδα – Λέπουρα – Παρ. Κύμης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 29 Δεκεμβρίου 2021

 


Έργο προϋπολογισμού 1.261.000 €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε έργο προϋπολογισμού 1.261.000 € με αντικείμενο την συντήρηση οδικών αξόνων Ν. Αρτάκη – Ψαχνά & Χαλκίδα – Λέπουρα – Παρ. Κύμης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις στις παρακάτω οδούς:

§  Ν. Αρτάκη – Ψαχνά, σε διάφορα τμήματα της οδού, από τη γέφυρα του “Κολοβρέχτη”, έως τα φανάρια του Αγγελή Γοβιού.

§  Διάφορα τμήματα επί της Ε.Ο. 44 και στον περιφερειακό Αλιβερίου.

§  Λέπουρα – Παρ. Κύμης.

§  Λοιπές εθνικές και επαρχιακές οδούς της Κεντρικής Εύβοιας.

Οι επεμβάσεις αφορούν την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, τεχνικών έργων, εξυγιάνσεων και οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης, κλπ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στους οδικούς άξονες Νέα Αρτάκης – Ψαχνών και Χαλκίδας – Λεπούρων – Παραλίας Κύμης, με έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.261.000 €.

»Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της κεντρικής Εύβοιας, με τις υποδείξεις και υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών μας. 

»Σε ένα φτωχό, αλλά και χτυπημένο οδικό δίκτυο, όπως αυτό της Εύβοιας, δουλεύουμε για τα μεγάλα στρατηγικά έργα διασύνδεσης. Όμως, δεν ξεχνάμε τις ανάγκες συντήρησης που έχουν οι υφιστάμενοι δρόμοι, καθώς αυτές οι παρεμβάσεις σώζουν ζωές και κάνουν την κυκλοφορία μας πιο άνετη και πιο ασφαλή σήμερα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τη βελτίωση και αναβάθμιση κάποιων εκ των σημαντικότερων οδικών αρτηριών όλης της Π.Ε. Εύβοιας, με γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.  Είναι μια μάχη που δίνεται χιλιόμετρο-χιλιόμετρο προκειμένου να πάρει τις αναγκαίες ανάσες το οδικό μας δίκτυο, δουλεύοντας παράλληλα για τα μεγάλα έργα υποδομών τα οποία δρομολογούνται για τον τόπο μας».