Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Στυλίδας προϋπολογισμού 990.000€

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                         Λαμία, 08 Δεκεμβρίου 2021

 


Σύσκεψη εργασίας μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης

 

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Στυλίδας, προϋπολογισμού 990.000€.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας - Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας και η Δήμαρχος Στυλίδας επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021:

Ø  Την Κεντρική Πλατεία Στυλίδας, όπου συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και συμβασιοποίησης του έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης μετά το Σεπτέμβριο του 2022, για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των εμπορικών και άλλων καταστημάτων.

Ø  Το Λιμάνι Στυλίδας, όπου οι εξελίξεις είναι θετικές. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της ΑΕΠΟ, που καθυστερούσε για 8 χρόνια την ωρίμανση του έργου της εκβάθυνσης και της επέκτασης προβλήτα του Λιμένα Στυλίδας, η Περιφέρεια εκπονεί την οριστική μελέτη, προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση.

Ø  Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και την Δημοτική Αγορά Στυλίδας, για τα οποία εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στο δημοτικό κατάστημα Στυλίδας, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για την πορεία:

 

·         Έργων που ολοκληρώθηκαν, όπως η επέκταση Λιμένα Γλύφας, προϋπολογισμού 2.000.000€.

·         Έργων υπό κατασκευή, όπως η συντήρηση του Κ.Υ. Στυλίδας, προϋπολογισμού 240.000€.

·         Έργων που οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Αχλαδίου, προϋπολογισμού 3.400.000€ και η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Γλύφας, προϋπολογισμού 2.000.000€.

Μετά την σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνυπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση, με την οποία μπαίνει στο στάδιο της δημοπράτησης το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Στυλίδας, προϋπολογισμού 990.000€. Το έργο αυτό προορίζεται να αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο της πόλης προς όφελος της οικονομίας, αλλά και της ποιότητας ζωής!

Επισκεφθήκαμε και το λιμάνι της Στυλίδας, μετά τα θετικά νέα για την έγκριση της ΑΕΠΟ. Πλέον ολοκληρώνουμε σύντομα (και απρόσκοπτα!) τις μελέτες για να αναζητήσουμε χρηματοδότηση!

Παράλληλα, οδεύουν προς δημοπράτηση τα έργα αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς και του Πάρκου Λαού της Στυλίδας, ενώ ήδη δημοπρατούνται τα έργα επέκτασης των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας, συνολικού προϋπολογισμού 5.400.000€.

Μικρές και μεγάλες δράσεις, στη γη και τη θάλασσα, με την προσδοκία να κάνουν αυτόν τον πανέμορφο τόπο ακόμη καλύτερο!»

Η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου δήλωσε: «Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό για την άψογη συνεργασία, που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να δημοπρατηθούν με την αιγίδα της Περιφέρειας. Νομίζω ότι έχουμε βάλει υψηλούς στόχους και δουλεύουμε εντατικά, για να τους πετύχουμε.

»Ένας από τους υψηλότερους στόχους της Περιφερειακής Αρχής και του Δήμου Στυλίδας ήταν το λιμενικό έργο της Στυλίδας. Μετά την έγκριση της οριστικής μελέτης και φυσικά τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα αλλάξει σελίδα ο δήμος μας και όλη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».