Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Εγκαίνια του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

 

 Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 

Επενδύσεις ύψους 88,1 εκατ. ευρώ και περισσότερες από 42.500 συνδέσεις καταναλωτών έως το 2036

 

 

Την έναρξη του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα κηρύξει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00, στο δημοτικό θέατρο Λαμίας.

 

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε έξι πόλεις της Περιφέρειας - τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι – με διακλαδώσεις συνολικά 540 χιλιομέτρων δικτύου. Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καλύπτοντας ένα

 

 

μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα.

 

Οι συνδέσεις των καταναλωτών θα συνεχίζονται κανονικά και μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου, ξεπερνώντας τις 42.500 έως το 2036.

 

Οι επενδύσεις που θα γίνουν για την τροφοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με φυσικό αέριο είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036. Το έργο μέχρι το 2023 συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η έλευση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -ένα αίτημα ετών- γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, ξεκινώντας μάλιστα από τη Φθιώτιδα, τον τόπο καταγωγής μου. Το μεγάλο αυτό έργο έχει έντονο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο με πολλαπλές ωφέλειες. Η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώνεται και, ταυτόχρονα, ενισχύεται η επιχειρηματική ζωή του τόπου. Δημιουργούνται, επίσης, πολλές νέες θέσεις εργασίας που ενισχύουν σημαντικά την απασχόληση και διανοίγουν μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για την Περιφέρεια».

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπογράμμισε: «Ένα στρατηγικό έργο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έρχεται να ανακουφίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στις πόλεις μας και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Στην Περιφέρεια δουλέψαμε για χρόνια με τη ΔΕΔΑ για τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση του έργου και σήμερα με χαρά καλωσορίζουμε την έναρξη της κατασκευής του».

 

Την εκδήλωση για την έναρξη του έργου, η  οποία συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΔΑ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Αθηναίων και τέως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, οι δήμαρχοι Λαμιέων, Χαλκιδέων, Θηβαίων, Λιβαδέων, Άμφισσας και Καρπενησίου, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, καθώς και παραγωγικοί και οικονομικοί φορείς της Περιφέρειας.

 

Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού η πρόσβαση στην εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες δόσεις του εμβολιασμού ή έχουν νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).