Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

AGRAFA NEWS-Ανακοίνωση // Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού // Διαπαραταξιακή Συμφωνία στη μεταφορά μαθητών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Διαπαραταξιακή Συμφωνία στη μεταφορά μαθητών»

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δια τηλεδιάσκεψης συζήτηση, με θέμα: «Ενημέρωση για το έργο της μεταφοράς των μαθητών/τριών που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια και προτάσεις βελτίωσης αυτού», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη. Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών/τριών και αναλύθηκαν οι προτάσεις που είχαν εγκριθεί από την Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου με σκοπό να ελεγχθούν όλες οι πιθανές διαδρομές βελτίωσης του έργου προς εξεύρεση λύσεων για τα ανακύψαντα προβλήματα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Μπέτσιος Νικόλαος, Σκούρας Γεώργιος και Χρονάς Αναστάσιος εκ μέρους των παρατάξεων «ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ», «ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» αντιστοίχως.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, δήλωσε σχετικά μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης: «Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες από καρδίας, καθώς διακρίνω την ευαισθησία τους και τη διάθεσή τους να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς και να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά το προνόμιο αυτής της παροχής που έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους προς το σχολείο και της επιστροφής στο σπίτι τους. Κλείσαμε με απόλυτη συμφωνία επί των ήδη διαμορφωμένων προτάσεων βελτίωσης  και απόλυτη διαπαραταξιακή συνεργασία στα θέματα της μεταφοράς. Αυτή η συνεργασία στέλνει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον σημερινό αρμόδιο Υπουργό, κ. Μάκη Βορίδη, μήνυμα για επιτακτική ανάγκη βελτίωσης του έργου της μεταφοράς μέσω βελτίωσης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Ευελπιστούμε σύντομα σε θετική εξέλιξη, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός έχει ενημερωθεί σχετικά με την ένταση αυτών των προβλημάτων από εμένα, παρουσία και του Περιφερειάρχη, σε συνάντηση που έλαβε χώρα εντός του μηνός Ιουλίου, κατά την οποία είχε δει θετικά την υλοποίηση των συγκεκριμένων προτάσεων.».