Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

AGRAFA NEWS -Ανακοίνωση // Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού // Βελτίωση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών και επίλυση προβλημάτων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Βελτίωση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών και επίλυση προβλημάτων»

Μετά την ενοποίηση ορισμένων δημοτικών σχολείων με δήλωση της Υπουργού, κας Νίκης Κεραμέως, στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας, υπήρξε ενημέρωση εντός Σεπτεμβρίου για την υποχρεώση μεταφοράς των μαθητών από Άγιο Ιωάννη προς Άγιο Λουκά και αντιστρόφως, όπως και για αλλαγή των δρομολογήσεων από Άγιο Λουκά σε Άγιο Ιωάννη.
Προφανώς, το νέο δρομολόγιο εντάσσεται στο νέο γιαγωνισμό για νέα δρομολόγια και το χρονικό διάστημα επίλυσής της μεταφοράς ακολουθεί την απαιτούμενη χρονική διαδικασία των υπηρεσιών.
Κατόπιν διαδοχικών συσκέψεων με τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επιτύχαμε με συνδυασμό υπαρχόντων δρομολογίων την επίλυση της μεταφοράς αυτής μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Επίσης, δόθηκε λύση και στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από τα Σκορπονέρια μετά την αδυναμία που δήλωσε το Αστικό ΚΤΕΛ για την μεταφορά τους. Σε αυτό συνέβαλε η εμπειρία των υπηρεσιών και η καλή διάθεση της νέας Διοίκησης του ΚΤΕΛ.
Με αγαστές συνεργασίες και αλληλοεκτίμηση επιλύονται ως ένα βαθμό τα προβλήματα που ανακύπτουν, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η ΚΥΑ που ορίζει τη διαδικασία μεταφοράς των μαθητών από τις Περιφέρειες καθίσταται αποτρεπτική για τη μεταφορά των μαθητών/ τριών μας.
Τέλος, ενόψει και της διαπαραταξιακής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, με τις απόψεις όλων των παρατάξεων και τις ήδη διαμορφωμένες προτάσεις από την Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου, ευελπιστούμε στην βελτίωση και διευκόλυνση του έργου της μεταφοράς.