Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

AGRAFA NEWS-ΚΕΔΕ: «Τεράστιο κόστος για τους Δήμους οι αυξήσεις στο ρεύμα»


8/10/2021

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος συνεπάγονται δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις των Δήμων και εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαρισμού, φωτισμού, στην ύδρευση και άρδευση, αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη των Δήμων και των ΔΕΥΑ.

Η διαπίστωση αυτή έγινε από όλα τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου.

 

Όπως επισημαίνεται στην επίσημη Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε να διατυπωθεί επείγον αίτημα της ΚΕΔΕ προς τα συναρμόδια Υπουργεία για να ενταχθούν και οι Δήμοι στο μηχανισμό στήριξης που δημιουργεί η Κυβέρνηση για τα νοικοκυριά.

 

Εισηγούμενος το θέμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  Δ. Παπαστεργίου, τόνισε:

« Το βλέπουμε όλοι, θα το δούμε και πολύ σύντομα και στους λογαριασμούς, ότι τα δεδομένα φέτος δεν θα είναι εύκολα. Η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αυτό το βάρος καλούνται να το σηκώσουν τα νοικοκυριά, καλούνται να το σηκώσουν όμως και οι Δήμοι. Και είναι δεδομένο ότι το κόστος του ρεύματος και του φυσικού αερίου, της ενέργειας γενικότερα, είναι το δεύτερο κέντρο κόστους των Δήμων μας μετά το προσωπικό.

Δε θα μπορούμε να σηκώσουμε με τα οικονομικά δεδομένα που διανύουμε, εν μέσω πανδημίας τέτοια κόστη και εμείς και οι ΔΕΥΑ.

Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτονόητο ότι στον μηχανισμό στήριξης που δημιουργείται για να στηριχθούν τα νοικοκυριά, θα πρέπει να μπει και η Αυτοδιοίκηση.

Συνεπώς με αίτημα της ΚΕΔΕ, που θα αφορά οριζόντια όλη την Αυτοδιοίκηση, θα ζητήσουμε από τα συναρμόδια Υπουργεία τη συμμετοχή των Δήμων στον μηχανισμό στήριξης. »https://www.airetos.gr/